Nestea

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Acest articol este despre marca de ceai cu gheață. Pentru jucătorul profesionist StarCraft 2, consultați NesTea .

Nestea
Tip produs Ceai cu gheata
Proprietar Nestlé
Țară Elveția
Introdus 1948 ; acum 74 de ani

Nestea este o marcă elvețiană de ceai cu gheață și băuturi pop deținută de Nestlé  , produsă de The Coca-Cola Company și distribuită de departamentul de băuturi Nestlé din Statele Unite și de Beverage Partners Worldwide (BPW),  o societate în comun . între The Coca-Cola Company și Nestlé, în restul lumii. Concurează cu Lipton Iced Tea și Fuze Tea de la Unilever / PepsiCo. Nestea oferă o varietate de produse de ceai, inclusiv concentrate de ceai lichid și pudră, ceaiuri frigorifice și sticle gata de băut distribuite de vânzător sau distribuitor automat . Băutura vine în mai multe arome, în funcție de țară.

De la începutul anului 2017, Nestlé și Coca-Cola au convenit să pună capăt societății mixte cu ceai cu gheață Nestea, după 16 ani de colaborare. Unul dintre motivele pentru aceasta este că Coca-Cola și Nestlé doresc să urmeze strategii diferite pe o piață în schimbare rapidă. Nestlé se va ocupa de distribuția Nestea în majoritatea țărilor, cu excepția Canada , Spania , Portugalia , România , Andorra , Bulgaria și Serbia , unde Coca-Cola își va păstra o licență.

În 2019, Nestea și-a schimbat brandul ca produs natural.  Noua rețetă, lansată de Nestlé după încheierea joint-venture-ului, nu mai conține coloranți și arome artificiale, sirop de porumb și nici ingrediente OMG .  În plus, ceaiul cu gheață gata de băut Nestea este făcut cu extract de stevie și poate fi găsit în diferite arome precum lămâie, zmeură și piersici.  Noua rețetă își are frunzele de ceai din Nilgiri , o regiune din India .