Muzică japoneză

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Muzica japoneză are mai multe genuri precum Visual kei, J-pop, Noise rock, J-rock.

Visual kei[modificare | modificare sursă]

Visual kei este o subdiviziune a genului J-rock, a apărut cu primele trupele precum Dead End, X Japan, Buck Tick și Color. X Japan a lansat albumul Blue Blood. în anul 1989 cu Taiji Sawada la chitara bas. În anii 90 Visual kei a devenit cu o lumea de trupe precum: Zi:Kill, X Japan, Shazna, Glay, Luna Sea, Color, Buck Tick și Aion În anii 2000 au aparut genuri precum Nagoya kei și Oshare kei. Trupe de Visual kei sunt și D=Out, An Cafe, SuG, Karasu, The Gazette, Mucc, Vivide, SID, Kra, Noctural Bloodbast, Kagrra și Exist Trace.

J-rock[modificare | modificare sursă]

J-rock este un gen de muzică rock. J-rock a devenit faimos cu trupe și cântăreți precum ONE OK ROCK, SPYAIR, Shonen Knife, Gackt, FLOW, Scandal, etc. O subdiviziune a acestui gen este Visual kei.

J-pop[modificare | modificare sursă]

J-pop este un gen de muzică pop. J-pop a devenit faimos cu trupe și cântăreți precum Exile, Aya Ueto, Koda Kumi, Gackt, S/mileage, Morning Musume, Klaha, Ecomoni, C-ute, Dream Morning Musume, Jin Akanishi, Kome Kome Club, AKB48, KAT-TUN, Shūji to Akira și E-girls. Trupe precum C-ute, AKB48 și SDN48, Momoiro Clover Z, Stereopony au devenit trupe al J-pop.

Noise rock[modificare | modificare sursă]

Noise rock a devenit și sub-gen al rock-ului cu trupe precum Guitar Wolf, Melt Banana și Zeni Geva