Musical Starstreams

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Musical Starstreams
Musical starstreams logo.gif
Onlinesite web oficial
facebook
tweeter

Musical Starstreams (aka Starstreams) este o emisiune radio pe internet și terestră, ce a fost difuzată pentru prima dată în zona golfului San Francisco în Decembrie 1981. Inițial cunoscută ca Music for Your inner Space, emisiunea a fost produsă, programată și găzduită de Forest, original în Mill Valley[1] iar acum de la La Jolla pentru întreaga sa istorie de aproape treizeci de ani, excepție făcând perioada de douăsprezece luni de la mijlocul lui 2002, cînd emisiunea a fost găzduită de Madison Cole.

În 1983 emisiunea săptămânală de două ore a început sindicalizarea pe postul radio comercial terestrial, iar în 1985 a fost aleasă pentru distribuție înafara SUA.[2] Emisiunea e ascultată la peste 200 de posture radio noncomerciale și commercial, sisteme prin cablu , internet, canale XM de radio prin satelit și DirecTV. Deși inițial a înregistrat ratinguri bune la nivel național, emisiunea a scăzut în numărul posturilor terestre în 1991, același an în care au fost nominalizați pentru pentru 'Adult Syndicated Program of the Year' al revistei Billboard. Datorită naturii volatile a posturilor de radio comerciale și schimbării continue a formatelor de difuzare, acoperirea posturilor terestre a scăzut semnificativ până la punctual când ei, prin efortul propriului website, ei erau trecuți doar pe 10 posturi de radio noncomerciale și comerciale (la 3/11), ce le atribuiau declinului ascultării posturilor terestre de radio și creșterea în popularitate a internetului, unde tot mai mulți ascultători au ales să asculte emisiunea online, în formatul său actual. O versiune muzicală mai intensivă a emisiunii, intitulată The Starstreams Channel poate fi ascultată online, găzduită de Madison Cole. Forest de asemenea programează și găzduiește canalul AMBIENT pe Radioio – un post complet de seturi Starstreams, ce pot fi găsite pe Radioio în secțiunea dance și electronică.

În anii 1980, emisiunea difuza un mix de electronică, new-age și o mică cantitate de jazz,[3][4] Astăzi, are mai mult o esență muzicală de chill, uneori caracterizată ca " electronică exotică" cu un tempou de la mediu spre scăzut.[5] La începuturi a mai fost descrisă și ca o "cadă-fierbinte de muzică de Marin County" referindu-se cu ironie la fosta sa casă, ce se afla chiar peste Podul Golden Gate.[6]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

  • Echoes, o emisiune radio nocturnă de muzică ambient produsă de criticul muzical John Diliberto.
  • Hearts of Space, o emisiune radio din SUA de muzică ambient produsă din 1973 de Stephen Hill.
  • Star's End, o emisiune săptămânală de muzică ambient transmisă pe postul public de radio din Philadelphia din 1976, găzduită de Chuck van Zyl.
  • Ultima Thule Ambient Music, o emisiune săptămânală de muzică ambient transmisă pe postul public comunității de radio din Australia din 1989.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Fong-Torres, Ben. "New Age Grabs Listeners But Little Respect," San Francisco Chronicle, 1988-05-29, p. 47.
  2. ^ Stredicke, Victor. "All's good with 'The Osgoode File'", Seattle Times, 1985-12-08, p. 2.
  3. ^ Bickelhaput, Susan. "Brody's beat runs along the dial", Boston Globe, 1996-02-29, p. 71.
  4. ^ Heckman, Don. "'New Age Goes Mainstream' at Conference Assessing an Array of Sounds and Rhythms", Los Angeles Times, 1991-04-21, p. 88.
  5. ^ Scire, Dawn E. "'Far out' musical sojourns are missed", Sarasota Herald-Tribune, 2002-06-03, p. E4.
  6. ^ Stredicke, Victor. "Instrumental oasis heats the dial", Seattle Times, 1987-04-26, p. L5.

Legături externe[modificare | modificare sursă]