Morgan Carroll

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Morgan Carroll
Date personale
Născut3 octombrie 1947
Antigonish, Canada
Decedat20 iunie 2018 (70 ani)
Halifax, Canada
Cauza decesuluicauze naturale (infarct miocardic) Modificați la Wikidata
Cetățenie Canada Modificați la Wikidata
Ocupațieboxer[*] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba engleză Modificați la Wikidata
Statistici
Înălțime183 cm

Carroll Joseph Morgan (engleză Carroll Joseph Morgan; n. , Antigonish⁠(d), Nova Scotia, Canada – d. , Halifax, Nova Scotia, Canada) a fost un boxer canadian la categoria grea. A evoluat pentru echipa națională de box canadiană în prima jumătate a anilor 1970, campion al Americii de Nord, câștigător al campionatului național canadian, participant la Jocurile Olimpice de vară de la München.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Carroll Morgan s-a născut la 3 octombrie 1947 în Antigonish, Nova Scotia, Canada. A studiat la Universitatea locală St. Francis Xavier, Aici a jucat fotbal pentru echipa universitară, iar la vârsta de 20 de ani a început să boxeze serios.

În 1972, a câștigat Campionatul canadian de box la categoria greutate grea, s-a alăturat echipei principale a echipei naționale canadiene și, datorită unei serii de performanțe reușite, i s-a acordat dreptul de a apăra onoarea țării la Jocurile Olimpice de vară din Munchen. În runda preliminară a categoriei peste 81 kg a trecut fără probleme de boxerul nigerian Fataya Ayinla, dar în al doilea meci din faza sferturilor de finală a fost eliminat de suedezul Hasse Thomsen, care în cele din urmă a câștigat bronzul la acest turneu olimpic.

După Jocurile Olimpice de la München, Morgan a rămas în echipa principală de box din Canada și a continuat să participe la turneele internaționale majore. Așadar, în 1973, a câștigat din nou Campionatul Național Canadian de Greutate și a câștigat Campionatul Nord-American de la New York.

În 1974 a participat la Jocurile British Commonwealth din Christchurch, unde a fost oprit de englezul Neville Mead în etapa sferturilor de finală. A luat parte la un meci împotriva Germaniei, pierzând prin KO tehnic în fața germanului Erich Seidel.[1]

În 1990, a fost introdus în Sala de faimă a boxului canadian pentru realizările sale remarcabile în ring și este, de asemenea, membru al sălii de renume a sportului Nova Scotia.

El a murit în urma unui infarct la 20 iunie 2018 la casa sa din Halifax la vârsta de 70 de ani.[2]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ По материалам базы данных amateur-boxing.strefa.pl
  2. ^ Olympic boxer Carroll Morgan dies

Legături externe[modificare | modificare sursă]