Mohamed Al-Fayed

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Fayed.jpg

Mohamed Abdel Moneim Fayed (n. 27 ianuarie 1929) este un om de afaceri egiptean cu o avere estimată la 900 milioane £ [necesită citare]. Printre interesele lui de afaceri este faptul că a fost proprietarul lanțului de magazine Harrods din Knightsbridge și al echipei de fotbal european din Premiership Fulham Football Club. El a relansat publicația umoristică Punch în 1996, dar aceasta a dat faliment din nou în 2002.

El are doi frați, Ali Fayed și Salah Fayed. Din 1985 el este căsătorit cu fostul manechin finlandez Heini Wathén (n. 24 februarie 1955). Împreună, ei au patru copii (Jasmine, Karim, Camilla și Omar) și doi nepoți (Delilah, de la Jasmine și Antonia, de la Karim). Al cincilea copil, Dodi, din prima căsătorie a lui Fayed, a murit într-un accident de la Paris în 1997, alături de Diana, Prințesă de Wales și Henri Paul, șoferul mașinii, care era angajat al hotelului Hôtel Ritz Paris aflat în proprietatea lui Fayed.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Născut în Bakos (باكوس), un cartier din estul orașului Alexandria, Egipt, ca cel mai mare fiu al unui învățător egiptean, Fayed a încercat numeroase meserii, de la vânzător de băuturi răcoritoare pe străzile orașului său, în copilărie până la vânzător de mașini de cusut și profesor.

Note[modificare | modificare sursă]


Legături externe[modificare | modificare sursă]

Wikicitat
La Wikicitat găsiți citate legate de Mohamed Al-Fayed.