Modificarea climei

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Modificarea climei prin însămânțarea norilor poate fi făcută cu generatoare de la sol, cu avioane sau cu rachete

Modificarea climei sau manipularea vremii[1][2] este actul de a manipula sau de a modifica în mod intenționat vremea. Cea mai comună formă de modificare a vremii este însămânțarea norilor prin care se încearcă modificarea cantității de precipitații care sunt produse de anumiți nori prin dispersarea în atmosferă a anumitor substanțe care servesc ca nuclee de condensare.

Modificarea vremii poate avea, de asemenea, scopul de a preveni stări dăunătoare ale vremii, cum ar fi grindina sau uraganele. Manipularea vremii poate avea ca rezultat încălzirea sau răcirea globală sau poate fi îndreptată și împotriva inamicului, ca tactică a războiului militar sau a celui economic. Modificarea vremii în război a fost interzisă de către Organizația Națiunilor Unite. La 18 mai 1977 la Geneva a fost semnată de către 48 de state (inclusiv Republica Socialistă România) Convenția de modificare a mediului (Environmental Modification Convention)

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ manipularea vremii, Descopera 
  2. ^ Manipularea CLIMEI, arma supremă de distrugere în masă Arhivat în , la Wayback Machine., Rl online, 12 octombrie 2012

Vezi și[modificare | modificare sursă]