Sari la conținut

Modificarea climei

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Modificarea climei prin însămânțarea norilor poate fi făcută cu generatoare de la sol, cu avioane sau cu rachete

Modificarea climei sau manipularea vremii[1][2] este actul de a manipula sau de a modifica în mod intenționat vremea. Cea mai comună formă de modificare a vremii este însămânțarea norilor prin care se încearcă modificarea cantității de precipitații care sunt produse de anumiți nori prin dispersarea în atmosferă a anumitor substanțe care servesc ca nuclee de condensare.

Modificarea vremii poate avea, de asemenea, scopul de a preveni stări dăunătoare ale vremii, cum ar fi grindina sau uraganele. Manipularea vremii poate avea ca rezultat încălzirea sau răcirea globală sau poate fi îndreptată și împotriva inamicului, ca tactică a războiului militar sau a celui economic. Modificarea vremii în război a fost interzisă de către Organizația Națiunilor Unite. La 18 mai 1977 la Geneva a fost semnată de către 48 de state (inclusiv Republica Socialistă România) Convenția de modificare a mediului (Environmental Modification Convention)

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ manipularea vremii, Descopera 
  2. ^ Manipularea CLIMEI, arma supremă de distrugere în masă Arhivat în , la Wayback Machine., Rl online, 12 octombrie 2012

Vezi și[modificare | modificare sursă]