Misterele părintelui Dowling

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Misterele părintelui Dowling
Father Dowling Mysteries Title Screen.png
Informații generale
Gen film polițist
Actori Tom Bosley
Tracy Nelson
James Stephens
Mary Wickes
Țară de origine SUA
Limbă(i) engleză
Nr. de sezoane 3
Nr. de episoade 43 + 1 film TV (Listă de episoade) (list of Father Dowling Mysteries episodes[*]  Modificați la Wikidata)
Producție
Distribuitor Viacom  Modificați la Wikidata
Perioadă de difuzare aprox. 60 minute/episod
Difuzare
Canal originar NBC (sezonul 1)
ABC (sezoanele 2-3)
Difuzare originară 20 ianuarie 1989 (1989-01-20)
Legături externe
Profil pe IMDB

Misterele părintelui Dowling (în engleză Father Dowling Mysteries; el a rulat în Marea Britanie cu titlul Father Dowling Investigates) este un serial american de televiziune care a rulat în perioada 30 noiembrie 1987 - 2 mai 1991. În primul sezon a fost produs de NBC; următoarele două sezoane au fost realizate de rețeaua ABC. El este un serial polițist realizat de Ralph McInerny[1].

Subiect[modificare | modificare sursă]

Părintele Frank Dowling este un preot catolic care se confruntă permanent cu crime, răpiri și alte infracțiuni din orașul său, Chicago, Illinois. El este asistat de sora Stephanie "Steve" Oskowski, care face o intensă activitate de teren pentru Frank. Sora Steve este o călugăriță care a crescut într-un cartier dur din apropiere, așa că ea știe să conducă mașini cu viteză și să tragă cu ușurință cu arme de foc. Ea cunoaște argoul, pe care îl vorbește fluent.

Părintele Philip Prestwick este un asistent ambițios al arhiepiscopului, care obișnuiește să sosească înainte de cină, pregătită de menajera Marie Murkin, amândoi oferind scene comice.

Părintele Dowling are un frate, Blaine, care, deși are o vârstă diferită, arată exact ca el (fiind interpretat de asemenea de Tom Bosley). Blaine a apărut în doar trei episoade: "The Face in the Mirror Mystery", "The Woman Scorned Mystery" și "The Fugitive Priest Mystery". Blaine Dowling este un hoț și artist care nu ezită să-l incrimineze pe fratele său pentru infracțiunile săvârșite de el.

O frază celebră a părintelui Dowling este atunci când îl roagă astfel pe părintele Phil: "Părinte Phil, ai putea să ții slujba de la ora 10? Eu am o crimă de rezolvat."

Distribuție[modificare | modificare sursă]

În unele episoade au interpretat roluri și invitați de onoare precum Jack Bannon, Scott Marlowe și Robert Walden.

Episoade[modificare | modificare sursă]

După primul sezon, serialul a trecut de la NBC la ABC care l-a produs timp de două sezoane. În total, Misterele părintelui Dowling a avut un film TV și 43 de episoade filmate timp de trei sezoane.

Episodul pilot[modificare | modificare sursă]

Episodul pilot a fost un film TV intitulat Fatal Confession, care a fost prezentat de NBC la 1 noiembrie 1987.

Serial[modificare | modificare sursă]

Serialul urma să înceapă în 1988, dar, ca urmare a grevei scenariștilor din 1988, nu a început să fie filmat decât în 1989. Episoadele au fost filmate din 1989 și până în 1991, timp în care serialul a trecut de la NBC la ABC.

Referințe[modificare | modificare sursă]

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]