Mircea Cazan

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Mircea Cazan
Date personale
Născut (57 de ani) Modificați la Wikidata
Sibiu, România Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Romania.svg România Modificați la Wikidata
Ocupațieom politic Modificați la Wikidata
Senator al României Modificați la Wikidata
Deținător actual
Funcție asumată
CircumscripțiaSibiu
Membru al Camerei Deputaților a României Modificați la Wikidata
În funcție
 – 
CircumscripțiaSibiu

Partid politicPNL

Mircea Vasile Cazan (n. , Sibiu, România) este un politician român. La alegerile din 2012 a obținut un mandat de deputat de Sibiu din partea Partidului Național Liberal. La alegerile din 2016 a fost ales senator de Sibiu din partea PNL.[1] În cadrul activității sale parlamentare ca deputat în legislatura 2008-2012, Mircea Cazan a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Costa Rica, Republica Federală Germania, Republica Orientală a Uruguayului, India și Republica Venezuela. Mircea Cazan a inițiat 17 propunri legislative din care 1 a fost promulgată lege. În legislatura 2012-2016, Mircea Cazan a fost ales deputat pe listele PNL. În cadrul activității sale parlamentare, Mircea Cazan a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Chile, Republica Austria și Elveția. Mircea Cazan a inițiat 70 de propuneri legislative din care 10 au fost promulgate legi.

În legislatura 2016-2020, Mircea Cazan a fost ales senator pe listele PNL și este membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Republica Federală a Germaniei și Regatul Danemarcei.

Cazan a trecut drept unul din cei mai bogați parlamentari de Sibiu, cu zece imobile în proprietate, conform declarației de avere.[2] În luna mai 2016 a stârnit nemulțumire după ce a parcat un automobil Tesla Model S într-un loc nepermis, direct în fața Catedralei Evanghelice din Sibiu.[3] Anterior declarase că vrea să scoată la vânzare mașina respectivă.[4]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Pe cine au trimis sibienii în Parlamentul României, tribuna.ro, 13 decembrie 2016.
  2. ^ Liberalii, cei mai bogați candidați, tribuna.ro, 17 noiembrie 2016.
  3. ^ Deputatul Mircea Cazan cu Tesla, oradesibiu.ro, 31 mai 2016.
  4. ^ Mircea Cazan vrea altceva..., turnulsfatului.ro, 15 octombrie 2015

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]