Minecraft: Dungeons

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Minecraft: Dungeons

Dezvoltator(i)Mojang  Modificați la Wikidata
Editor(i)Microsoft Game Studios  Modificați la Wikidata
Distribuitor(i)PlayStation Store
Microsoft Store[*]
Nintendo eShop[*]  Modificați la Wikidata
RegizorMåns Olsen
Producător(i)
  • Annica Strand
  • Steven Taarland
Designer(i)
  • Daniel Brynolf
  • Laura de Llorens Garcia
  • Matthew Dunthorne
Compozitor(i)
  • Peter Hont
  • Samuel Åberg
  • Johan Johnson[1]
SerieMinecraft
Motor graficUnreal Engine  Modificați la Wikidata
PlatformăMicrosoft Windows
Xbox One
PlayStation 4
Nintendo Switch  Modificați la Wikidata
Dată lansare26 mai 2020
Genurijoc de aventură
action role-playing game[*]  Modificați la Wikidata
ModuriSingleplayer
Multiplayer  Modificați la Wikidata
Mediadistribuire digitală  Modificați la Wikidata
ControlTastatură
Maus
gamepad  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
Ratinguri
ESRBEveryone 10+[*][2]  Modificați la Wikidata

Minecraft: Dungeons este un joc video dungeon crawler, dezvoltat de Mojang și Double Eleven și publicat de Xbox Game Studios. Este un spin-off al jocului popular Minecraft, având loc în același univers, și a fost lansat pentru Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One și Nintendo Switch pe 26 mai 2020. Jocul a avut parte de recenzii mixte. Mulți au găsit jocul distractiv și fermecător, lăundându-i aspectul și muzica, în timp ce alții nu au apreciat gameplay-ul repetitiv, generarea proceduală a nivelurilor, povestea scurtă și lipsa de profunzime.

Gameplay[modificare | modificare sursă]

Spre deosebire de Minecraft, Minecraft: Dungeons nu are un open world, nici minat sau construit. În schimb este un dungeon crawler cu aspecte de hack & slash, jucat dintr-o perspectivă isometrică. Jucătorii pot explora temințe generate procedual și pline cu monștri care apar aleatoriu, în timp ce rezovlă puzzle-uri, se luptă cu diferiți boși, și găsesc comori. Jucătorii pot folosi orice armă sau armură găsesc, dar jocul nu include elemente de RPG. Jocul poate fi jucat de până la patru jucători simultan.

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Minecraft: Dungeons are loc în aceeași lume ca și Minecraft, formată în mare parte din cuburi 3D, și locuită de monștri, animale, săteni, și alte creaturi. Spre deosebire de Minecraft, jocul include o poveste, ce se concentrează be unIllager numit Archie, aflat în căutare unei case. După ce a fost respins de toți cei pe care i-a întâlnite, Archie a dat pete Sfera Dominanței, un artefact care i-a dat puteri magice, dar totodată l-a corupt. Acum zicându-și "Arch-Illager", el a distrus sate întregi cu armata sa, și este acum de datoria jucătorului să-l învingă și să pună capăt tiraniei sale.

Dezvoltare[modificare | modificare sursă]

Jocul a fost dezvoltat de Mojang pentru Xbox One, Windows 10, PlayStation 4, și Nintendo Switch folosind Unreal Engine 4. Porturile pentru consolă au fost realizate de Double Eleven.

Minecraft: Dungeons a fost prima dată anunțat pe 28 septembrie 2018, în timpul evenimentului live stream de la Minecon. Un videoclip cu gameplay din joc a fost prezentat la E3 2019.

Lansare[modificare | modificare sursă]

Minecraft: Dungeons a fost lansat pe 26 mai 2020. Inițial ar fi trebuit să fie lansat în aprilie, dar lansare a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19. Jocul a fost lansat în beta pe 25 martie 2020, ceea ce a durat până pe 24 aprilie. Jocul este valabil atât ca "Standard Edition", cât și ca "Hero Edition", ce include câteva bonusuri.

Recepție[modificare | modificare sursă]

Jocul a avut parte de recenzii mixte de la critici, conform agregatorului de recenzii Metacritic. Criticii au considerat jocul, în general, distractiv și fermecăto, complimentându-i aspectul și muzica. Unora nu le-a plăcut simplicitate jocului în schimb, nici generarea proceduală a nivelurilor și planul general al temnițelor. Mulți au criticat povestea scurtă și lipsa de profunzime.

  1. ^ Wilborgh, Thomas. „The Sound of Scary”. Minecraft.net. Mojang Studios. Accesat în . 
  2. ^ Minecraft Dungeons, Entertainment Software Rating Board