Microsoft PowerPoint

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Microsoft PowerPoint
Dezvoltator Microsoft
Ultima versiune 2010 (14.0.4760.1000)
Sistem de operare Microsoft Windows
Tip Program de prezentare diapozitive
Licență Microsoft EULA
Site web Powerpoint
Microsoft PowerPoint for Mac
Dezvoltator Microsoft
Ultima versiune 2011 (14.1.2.110505 SP1)
Sistem de operare Mac OS X
Tip program de prezentare diapozitive
Licență Microsoft EULA
Site web Microsoft PowerPoint Mac

Microsoft PowerPoint este un program de birotică, produs de Microsoft care face parte din suita de programe Microsoft Office, utilizat pentru efectuarea unor prezentări grafice. El are următoarele avantaje:

  • Are același tip de interfață ca și celelalte aplicații din set și aceeași organizare a sistemului de meniuri și a barelor cu instrumente, ușurând procesul de învățare a operării cu interfața aplicației.
  • Permite integrarea într-o prezentare a informațiilor create cu aplicațiile Word și Excel.

Aplicația PowerPoint, fiind orientată pe prelucrarea unor documente specifice (prezentările), folosește entități și concepte specifice, altele decât cele folosite de aplicațiile studiate din setul de programe Microsoft Office.

Funcționare[modificare | modificare sursă]

Prezentările PowerPoint constau dintr-un număr de pagini individuale sau "cadre" sau "slide"-uri. Termenul "slide" este o trimitere la proiector de diapozitive . Diapozitive pot conține text, grafică, sunet, filme, și alte obiecte, care pot fi aranjate în mod liber. Acestea pot fi create atât separat, cât și cu ajutorul unui șablon sau "Slide Master".

Prezentarea poate fi imprimată, afișată în direct pe un calculator, sau cu ajutorul unui proiector video.

PowerPoint Viewer[modificare | modificare sursă]

Microsoft Office PowerPoint Viewer este un program folosit pentru a rula prezentări pe computere care nu au PowerPoint instalat. Acest program se află de obicei pe kit-ul de instalare al versiunii de Microsoft Office cu care a fost instalat și PowerPoint, sau de pe site-ul Web Microsoft Office Online, în aceleași condiții de licență ca și programele din suita Microsoft Office.

PowerPoint Viewer acceptă deschiderea prezentărilor create cu PowerPoint 97 și mai târziu. În plus, acesta susține tot conținutul fișierului, cu excepția obiectelor OLE și scripting. PowerPoint Viewer este în prezent disponibil numai pentru computerele care rulează pe Microsoft Windows. In momentul in care termini slidurile, butonul de Efecte iti poate imbunatati prezentarea intr-un mod favorabil. Majoritatea persoanelor folosesc efectele power point deoarece prezentarea devine mult mai haioasa, nu la fel de obositoare ca si atunci cand prezinti ceva de pe Microsoft Word Document.

Formate de fișiere[modificare | modificare sursă]

  • .ppt
  • .pptx
  • .pps
  • .ppsx

Legături externe[modificare | modificare sursă]