Michelle Williams

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Michelle Williams la J&R Musicfest în 2008

Tenitra Michelle Williams (n. 23 iulie 1980), cunoscută ca Michelle Williams, este o cântăreață,producătoare și actriță de origine americană. Este cunoscută mai bine ca fiind una dintre cele trei componente a formației R&B Destiny's Child, formația feminină cu cele mai bune vânzări din toate timpurile, conform World Music Awards și Sony BMG.

Original fiind backing vocal pentru cântăreața Monica, Williams, împreună cu Farrah Franklin, s-au alăturat lui Beyonce Knowles și Kelly Rowland, în 2000, luându-le locul lui LaToya Luckett și LaTavia Roberson. Franklin a părăsit formația după numai cinci luni, dar Michelle a rămas alături de Beyonce și Kelly, formând un trio. În 2002, după o serie de succese alături de Destiny's Child, Williams îsi lansează primul album solo, "Heart to Yours", album ce a devenit cel mai bine vândut album gospel din anul acela. Albumul a fost urmat de "Do You Know", lansat în 2004.

Deși a devenit o foarte cunoscută și apreciată cântăreată, Michelle Williams este și o actrița de televiziune și Broadway. Williams nu renunță totuși la muzică. Primul său album de R&B comercial, "Unexpected", urmează să fie lansat pe 12 august 2008. Primul single de pe acest album, "We Break The Dawn", a atins #1 în topul Billboard Dance Charts.

Copilărie[modificare | modificare sursă]

S-a născut pe 23 iulie 1980,în Rockford,Illinois și a crescut într-o familie de creștini.Williams a început să cânte în corul bisericii.Mai târziu,a cântat într-un grup muzical numit United Harmony,împreună cu sora sa,Cameron.Prin intermediul unui prieten,a ajuns backing vocal pentru cântăreața Monica.

Carieră în muzică[modificare | modificare sursă]

Începutul alături de Destiny's Child[modificare | modificare sursă]

În 1998,Williams a întâlnit două dintre membrele Destiny's Child,Beyonce Knowles și Kelly Rowland,în hotelul Atlanta.

În 2000,LeToya Luckett și LaTavia Roberson părăsesc formația,iar Michelle Williams și Farrah Franklin le înlocuiesc.Cele două apar alături de Knowles și Rowland în videoclipul melodiei "Say My Name",aceasta fiind prima lor apariție oficială ca membre Destiny's Child.

După numai cinci luni,Farrah părăsește trupa,aducând drept motiv neînțelegerea cu celelalte membre ale grupului,iar Destiny's Child rămâne un trio.În această formulă,Destiny's Child lansează "Independent Woman Part.I",melodie ce a aparținut coloanei sonore a filmului "Charlie's Angels" si a stat 11 saptamani in topul oficial din U.S.A. .

După succesul "Independent Woman",Destiny's Child lansează al treilea album de studio,Survivor.Albumul a fost lansat în mai 2001 și a debutat ca #1 în topul U.S. Billboard 200,cu 663.000 unități vândute.Survivor a fost vândut în peste 10 milioane de copii în întreaga lume,dintre care 4.1 doar în S.U.A. . Două single-uri de pe album , "Bootylicious" și "Survivor",au ajuns #1.Acestea împreună cu albumul au adus lui Michelle și celorlalti doi "copii ai destinului" un premiu Grammy.

După lansarea albumului de Crăciun, 8 Days of Christmas ,cele trei fete anunță despărțirea lor temporară pentru a continua fiecare cu proiecte solo.

Carieră solo[modificare | modificare sursă]

În timp ce încă era cu Destiny's Child,Michelle lucra la primul său album solo,Heart To Yours.Albumul cuprinde colaborări cu Carl Thomas,Shirley Caesar și Mary Mary."Unii oameni cânta gospel când carierelele lor sunt pe punctul de a se termina.Eu am decis să fac asta în timpul succesului Destiny's Child",a declarat Michelle la evenimentul de lansare al albumului.

Albumul a fost lansat pe 16 aprilie 2002,în America de Nord și a fost vandut în 17.000 de copii în prima săptămână de la lansare,obținând astfel locul 57 în topul Billboard 200,locul 3 în Top Contemporary Christian tally și #1 în Top Gospel Albums Chart.A devenit cel mai bun album gospel al anului,vânzând aproximativ 200.000 unități în S.U.A. .

În 2003,Michelle își face debutul în actorie,înlocuind-o pe Toni Braxton în piesa de teatru Aida,jucată pe Broadway.Până în momentul de față,este singura membră Destiny's Child ce a jucat pe Broadway.

Lansat pe 26 ianuarie 2004,în Statele Unite,Do You Know,al doilea album de studio al lui Williams,a vândut 10.000 de copii în prima săptămână,dar a fost un adevărat eșec în topul Billboard 200,atingând doar locul 120.Din nou,Michelle Williams avea mai mult succes în topurile de gospel,albumul ocupând locul 2 în Top Gospel Albums Chart și locul 3 în Top Christian Albums tally.Deasemenea,single-ul "Do You Know" nu a avut succes în topuri.În martie 2008,albumul Do You Know vânduse 78.000 copii.

Destiny Fulfilled (2004) și despărțirea[modificare | modificare sursă]

În 2004,Michelle Williams,Beyonce Knowles și Kelly Rowland s-au întors în studio pentru a înregistra al patrulea album de studio, Destiny Fulfilled.

Albumul a fost lansat în noiembrie 2004 și a atins locul 2 în topul Billboard 200.Au fost lansate single-urile "Lose My Breath","Soldier","Girl" și "Cater 2 U".

În 2005,Destiny's Child pleacă în turneul de promovare al albumului.În timpul turneului "Destiny Fulfilled ... And Lovin' It"(care a început în aprilie 2005 și a durat 6 luni),Destiny's Child anunță despărțirea lor definitivă.

În octombrie 2005,Destiny's Child lansează un album de compilatii,intitulat #1's ,conținând toate single-urile lor ajunse #1 în topuri și alte trei noi melodii,printre care și "Stand Up For Love",ultimul single Destiny's Child.

În martie 2006,Destiny's Child au primit o stea pe Hollywood Walk Of Fame.

Destiny's Child a fost recunoscută ca cea mai bine vândută formație de femei din toate timpurile.

2008:Unexpected[modificare | modificare sursă]

În martie 2008,casa de discuri Columbia Records și Music World Entertainment au dezvăluit că Williams va lansa al treilea album de studio pe 12 august 2008,în S.U.A. . Albumul va conține 12 piese și se va intitula Unexpected.

În iunie 2008,Michelle a lansat "We Break the Dawn" feat. Flo Rida. Melodia a ajuns în topurile Hot Dance Club Play, U.S. Billboard Hot Dance Airplay și U.S. Billboard Hot Single Sales.Pe 11 iulie 2008,"We Break the Dawn" a ajuns #1 în topul Hot Dance Airplay.

Melodia "Stop This Car" va fi lansată ca al doilea single.Melodia a fost produsă de Stargate.

Discografie[modificare | modificare sursă]

Albume[modificare | modificare sursă]

Albume de studio[modificare | modificare sursă]

An Nume album Poziții în topuri Vânzări și certificații

U.S. 200

U.S. R&B

U.S. TGA

U.S. CCM
2002 Heart to Yours 57 17 1 3
 • vânzări în S.U.A.: 203,622
2004 Do You Know
 • Al doilea album de studio
 • Lansat pe 26 ianuarie 2004
 • Case de discuri: Sanctuary, Columbia Records
120 28 2 3
 • vânzări S.U.A.: 78,000
2008 Unexpected
 • Al treile album de studio
 • Lansat pe 12 august 2008
 • Case de discuri : Music World, Columbia Records
- - - -

Compilații[modificare | modificare sursă]

An Numele albumului
2006 Heart to Yours/Do You Know
 • Primul album de compilații
 • Lansat pe 24 octombrie 2006
 • Case de discuri : Sanctuary, Columbia Records

Single-uri[modificare | modificare sursă]

An Titlu Poziții în topuri Album
U.S. U.S. R&B U.S. Dance UK NZ AUS
2002 "Heard a Word" Heart to Yours
2004 "Do You Know" Do You Know
2006 "Let's Stay Together" Roll Bounce soundtrack
2008 "We Break the Dawn" A 1 Unexpected
"Stop This Car" B
 • A Single curent.
 • B Urmeaza sa fie lansat.

Videoclipuri muzicale[modificare | modificare sursă]

An Melodie Director(i)
2002 "Heard a Word" Sylvain White
2003 "Do You Know" Matthew Rolston
2008 "We Break the Dawn" Phil Griffin
"Stop This Car" TBA

Carieră în actorie[modificare | modificare sursă]

Broadway[modificare | modificare sursă]

An Numele spectacolului Rol
2003 Aida Aida
2007 The Color Purple (Turneu) Shug Avery

Televiziune[modificare | modificare sursă]

An Titlu Rol Notări
2006 Half & Half Naomi Dawson 3 episoade
2008 So You Think You Can Dance Pe ea insăși Toate episoadele

Premii și nominalizări[modificare | modificare sursă]

An Categorie Melodie Rezultat
MOBO Awards
2002 Best New Artist "Heart to Yours" Câștigat
Best Gospel Act "Do You Know" Nominalizat
18th Annual NAACP Theatre Awards
2008 Lead Female Actress "The Color Purple" Nominalizat
The 2008 NewNowNext Awards
2008 Best R&B Vocal Performance By a Female Artist "We Break The Dawn" Nominalizat

Viață personală[modificare | modificare sursă]

Nu se cunosc foarte multe despre viața personală a lui Michelle Williams.

În prezent trăiește în Chicago,Illinois.

Acum ceva timp,se vehicula știrea cum că ar fi logodită.

Legături externe[modificare | modificare sursă]