Marge Simpson

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Marge Simpson
Apariții
Creat deMatt Groening  Modificați la Wikidata
Jucat deJulie Kavner
Prima apariție"Good Night" (1987)
"Simpsons Roasting on an Open Fire" (1989)
Apariții înFamilia Simpson
Profil
Sexulfeminin
Data nașterii[1]  Modificați la Wikidata
Ocupațiecasnică
Univers fictivThe Simpsons universe[*][[The Simpsons universe (fictional universe of the animated television series The Simpsons)|​]]  Modificați la Wikidata
Relații
PărințiClancy Bouvier[*][[Clancy Bouvier (character on The Simpsons)|​]]  Modificați la Wikidata
Jacqueline Bouvier[*][[Jacqueline Bouvier (character on The Simpsons)|​]]  Modificați la Wikidata
Soț sau soțieHomer Simpson[2][3]  Modificați la Wikidata
CopiiBart Simpson
Lisa Simpson
Maggie Simpson
Hugo Simpson[*][[Hugo Simpson (non-canon The Simpsons character)|​]]  Modificați la Wikidata
FamilieSoț: Homer
Copii: Bart, Lisa, Maggie
Părinți: Clancy și Jacqueline Bouvier
Surori: Patty and Selma

Marjorie "Marge" Simpson (fostă Bouvier) face parte din personajele principale ale sitcom-ului american The Simpsons. Ea este soția lui Homer și mama celor 3 copii: Bart, Lisa și Maggie. Marge iese în evidență cu părul său albastru și lung, în forma unui stup de albine. Ea a fost creată după mama lui Matt Groening, Margaret Groening.

Deși Marge este foarte binevoitoare și tot timpul sare în ajutorul oricărui personaj, ea a avut și momente în care a încălcat legea și pentru asta a fost închisă. A avut probleme cu stresul în trafic și cu dependența de jocuri de noroc.

Când era tânără, Marge avea părul lung, care îi ajungea până la talie. Ideea de a-l purta în sus a venit înainte de Balul Absolvenților, arătat în episodul "The Way We Was" (ro: Așa cum eram).

Vocea ei este a actriței Julie Kavner, care "vorbește" și pentru surorile gemene ale lui Marge, Selma și Patty Bouvier.

Deși s-a spus că Marge ar avea 34 de ani, vârsta acesteia a fost schimbată cu timpul anilor în 38.În episodul "Regarding Margie", Homer a spus că Marge este cât el, însemnând că amândoi au vârsta între 36 și 38 de ani.

În tinerețe, Marge era îndrăgostită de Ringo Starr. Obișnuia să îi facă portrete; odată, i-a trimis o scrisoare, dar acesta i-a răspuns după 25 de ani.

Moe, barmanul burlac, prieten vechi a lui Homer, care deține "Moe's Tavern", este îndrăgostit în secret de Marge de mult timp și plănuiește să scape de Homer și să se căsătorească cu Marge.


  1. ^ Exit Through the Kwik-E-Mart[*][[Exit Through the Kwik-E-Mart (episode of The Simpsons (S23 E15))|​]]  Verificați valoarea |titlelink= (ajutor)
  2. ^ I Married Marge[*][[I Married Marge (episode of The Simpsons (S3 E12))|​]]  Verificați valoarea |titlelink= (ajutor)
  3. ^ A Milhouse Divided[*][[A Milhouse Divided (episode of The Simpsons (S8 E6))|​]]  Verificați valoarea |titlelink= (ajutor)