Sari la conținut

Marc Alric

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Marc Nemțeanul)
Marc Alric
Date personale
Născut (66 de ani) Modificați la Wikidata
Paris, Franța Modificați la Wikidata
PărințiAlbert Alric[*][[Albert Alric |​]] Modificați la Wikidata
Frați și suroriGérard Alric[*][[Gérard Alric |​]] Modificați la Wikidata
Cetățenie Franța Modificați la Wikidata
Religiecreștinism ortodox[*]
catolicism Modificați la Wikidata
Ocupațiearhitect
călugăr ortodox[*]
prelat[*] Modificați la Wikidata
Activitate
Alma matercollège privé Massillon de Paris[*][[collège privé Massillon de Paris (private school in Paris, France)|​]][1]
université Paris-VIII[*][[université Paris-VIII (public university in Paris, France)|​]][1]  Modificați la Wikidata
RudeMathilde Alric[*][[Mathilde Alric |​]][2]  Modificați la Wikidata

Marc Alric (n. 11 mai 1958, Paris) este episcopul vicar al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, cu titulatura Nemțeanul.

Prea Sfințitul Marc s-a născut la Paris, la data de 11 mai 1958. A absolvit Institutul de Urbanism al Universității Paris VIII și Facultatea de Arhitectură în anul 1981.

Marc Alric s-a convertit la ortodoxie în anul 1987. În anul 1990, pe când vizita România, a intrat frate la Mănăstirea Sihăstria, fiind tuns întru monahism și hirotonit diacon în anul 1992, iar în 1994 a fost hirotonit preot. De asemenea, a studiat teologia la Facultatea de Teologie din Iași, absolvind cursurile acestei facultăți în anul 1995.

În anul 1996 s-a întors în Franța. A fost preot la parohiile din Louveciennes și Bordeaux și monah la Mănăstirea Sfântul Siluan din Franța. În anul 2005, la propunerea Înalt Prea Sfințitului Iosif, Mitropolitul pentru Europa Occidentală și Meridională, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales episcop vicar al Mitropoliei.

Hirotonia ca episcop a fost săvârșită la data de 7 mai 2005, în Biserica Sfinții Arhangheli din Paris. Prea Sfințitul Marc are reședința la Bordeaux. Este membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și al Adunării Episcopilor Ortodocși din Franța.

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

Arhim. Ioanichie Bălan, traducere P.S.Marc Alric, Viața Părintelui Cleopa, Iași, 1999.

Legături externe[modificare | modificare sursă]