Luisa Isabel Álvarez de Toledo

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Luisa Isabel Álvarez de Toledo
Date personale
Nume la naștereLuisa Isabel María del Carmen Cristina Rosalía Joaquina Álvarez de Toledo y Maura Modificați la Wikidata
Născută Modificați la Wikidata
Estoril, Districtul Lisabona, Portugalia Modificați la Wikidata
Decedată (71 de ani)[1][3][4] Modificați la Wikidata
Sanlúcar de Barrameda, Andaluzia, Spania Modificați la Wikidata
Cauza decesuluicancer pulmonar Modificați la Wikidata
PărințiJoaquín Álvarez de Toledo, XX duque de Medina Sidonia[*][[Joaquín Álvarez de Toledo, XX duque de Medina Sidonia (Duke of Medina Sidonia)|​]]
María del Carmen Maura y Herrera[*] Modificați la Wikidata
Căsătorită cuJosé Leoncio González de Gregorio y Martí[*][[José Leoncio González de Gregorio y Martí (29 Oct 1930 - 23 Feb 2008)|​]] ()
Liliane Dahlmann[*][[Liliane Dahlmann (istorică spaniolă)|​]] () Modificați la Wikidata
CopiiLeoncio Alonso González de Gregorio, XXII duque de Medina Sidonia[*][[Leoncio Alonso González de Gregorio, XXII duque de Medina Sidonia (Spanish noble, 22nd Duke of Medina Sidonia)|​]]
Pilar González de Gregorio y Álvarez de Toledo[*][[Pilar González de Gregorio y Álvarez de Toledo (Spanish Noble)|​]]
Gabriel Ernesto González de Gregorio y Álvarez de Toledo[*][[Gabriel Ernesto González de Gregorio y Álvarez de Toledo |​]] Modificați la Wikidata
Cetățenie Spania
 Portugalia Modificați la Wikidata
Religiecatolicism
ateism[5] Modificați la Wikidata
Ocupațieistoric
scriitoare Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba spaniolă[3] Modificați la Wikidata
Activitate
Alte numela Duquesa Roja
A Duquesa Vermelha  Modificați la Wikidata
PremiiMedalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes[*][[Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes (Spanish civil decoration)|​]] ()[2]  Modificați la Wikidata

Luisa Isabel Alvarez de Toledo și Maura (Luisa Isabel Maria del Carmen Cristina Rosalía Joaquina, cunoscut doar ca Isabella în cercul său interior) (Estoril 21 luna august, 1936 - Sanlucar de Barrameda 7 martie 2008) a fost o aristocrata, scriitoare și istoric spaniol, XXI ducesa de Medina Sidonia, care deține prima ducatul ereditară care a fost acordat în Coroanei Castiliei în 1445, XVII marchiză din Villafranca del Bierzo, marchiză din Velez XVIII, XXV de ceață Countess și de trei ori mai mare din Spain.1 2 era cunoscut în mod obișnuit ca porecla "Red Ducesa", din cauza idealurilor sale republicane și opoziția față de Franco, care a făcut un nobil aristocrat atipic.

reședința sa principală a fost palatul lui Medina Sidonia, Sanlucar de Barrameda, care adaposteste una dintre cele mai mari arhive private din Europa.

A publicat mai multe romane, iar activitatea sa istoriografică destul de controversat și controversat. El a dedicat o mare parte a vieții sale pentru conservarea și catalogarea arhivei Casei Medina Sidonia, precum și crearea Fundației Casa Medina Sidonia.

Biografia[modificare | modificare sursă]

Copilaria shi tineretea. Luisa Isabel Alvarez de Toledo și Maura a fost fiica lui Joaquin Alvarez de Toledo si Caro, XX Duce de Medina Sidonia, iar Maria del Carmen Maura și Herrera, fiica lui Julia de Herrera și Herrera, V contesa de Mortera, și Gabriel Maura și Gamazo, fiul prim-ministru Antonio Maura, istoric și am Duce de Maura. Născut în august 1936 in Estoril, unde familia sa s-au refugiat în timpul războiului civil din Spania, în luna octombrie a acelui an sa mutat la Sanlucar de Barrameda, unde a rămas timp de zece ani, până la moartea mamei sale, în 1946, din grija lor bunicii materne. La 18 ani a fost prezentat în societate în Estoril, împreună cu infanta Pilar de Borbon y Borbon Sicilii. Prima casatorie si urmasii. Isabel sa căsătorit cu data de 16 iulie 1955, cu Mortera Leoncio González de Gregorio și Martí (Madrid, 29 octombrie 1930 - Soria 23 februarie 2008), 3 familia conților din Puebla de Valverde, cu care a avut trei copii: 4

  • Leoncio Alonso González de Gregorio (3 ianuarie 1956), care s-ar moșteni titlurile mamei sale.
  • María del Pilar Leticia González de Gregorio și Alvarez de Toledo (10 ianuarie 1957), XVI Ducesa de Fernandina după titlul de reabilitare în 1993. Titlul revocat la 2012.5
  • Gabriel Ernesto González de Gregorio și Alvarez de Toledo.

Șef al caselor din Medina Sidonia, Villafranca și Velez[modificare | modificare sursă]

La 11 decembrie 1955, după moartea fără voia tatălui său, Luisa Isabel Alvarez de Toledo, a fost declarat moștenitor unic printr-o hotărâre judecătorească din 10 aprilie 1956, devenind capul casei lui Medina Sidonia, The Vélez , Villafranca și etaleze din moment ce toate nobiliaros titluri ale tatălui său:

  • archiz de Vélez, cu Măreția din Spania (din 1951, pentru distribuție), 6
  • Judet timp de ceață (1957);
  • Duce de Medina Sidonia, cu Măreția din Spania (1957);
  • Marquesado de Villafranca del Bierzo, cu Măreția din Spania (1957).

În 1958 a aplicat pentru reabilitarea ducelui de Fernandina, care a fost vacant în iulie, dar nu au finalizat procedurile administrative din cauza exilului lor, în cele din urmă, în 1993, a fost renovat pentru fiica lui Pilar. In schimb, el nu a solicitat reabilitarea Principatului Montalbán, ca Marquis, nici BARONY Molins de Rei, care ar fi putut cere.

Casa de Montalto[modificare | modificare sursă]

În 1958, Luisa Isabel Alvarez de Toledo, a solicitat, de asemenea, Ministerul Justiției reabilitarea Ducat de Montalto, vacant de la moartea marelui său bunica mare, Maria Tomasa Alvarez de Toledo si Palafox, fiica lui Francisco de Borja Alvarez de Toledo si Gonzaga, al XVI-lea Duce Medina Sidonia, 8 titlul a fost aplicat sub numele de "ducat de Montalto de Aragon", pentru ao deosebi de ducatul forței Montalto. Cu toate acestea, se pare că o astfel de reabilitare nu a fost rezolvată. Din contră, nu a solicitat reabilitarea altor titluri care ar fi putut răspunde în același fel, ca Marchizul de Calatafimi, judete Sclafani, Aderno, Caltabellota, Caltaxineta, Caltabuturo și Collesano, pe de baron Centorvi și Biancavilla și chiar principatul Paternò 9 că acestea sunt depășite astăzi. Prin urmare, nici unul dintre aceste titluri au fost recunoscute în mod legal să-l în Spania.


Más detalles Palacio ducal de Medina Sidonia, en Sanlúcar de Barrameda. Antonio M. Romero Dorado - Trabajo propio Fachada principal del Palacio Ducal de Medina-Sidonia, en Sanlúcar de Barrameda GFDL File:Palacio ducal medina sidonia sanlúcar barrameda 1.jpg Creado el: 2 de junio de 2008 Acerca de | Discusión | Ayuda

Disidență și închisoare[modificare | modificare sursă]

Pe 17 ianuarie 1967 de Luisa Isabel de Toledo Álvarez arestat de Garda Civila când a început fără autorizație un marș pe la Madrid, unde urmau să se manifeste, aproximativ cincizeci de fermieri care cer despăgubiri ca urmare a poluării suferința pe terenurile lor de accident Palomares nucleară. Acesta a fost procesată de acesta, care se încheie în închisoare din Alcala de Henares, unde a rămas timp de opt luni, în 1969. A fost eliberat datorită amnistie decret-lege. Ca urmare a publicării Strike sa carte, Ordinul Curții Publice a emis o altă sentință, dar ea a exilat în mod voluntar în Franța. Dupa moartea dictatorului Francisco Franco, Isabel a revenit în Spania, preluând amnistía și sa stabilit în Sanlucar de Barrameda, unde a rămas tot restul vieții sale.

Revoluția cubaneză[modificare | modificare sursă]

In anul 1967, guvernul spaniol a inițiat negocieri cu guvernul Cubei pentru a le obține pentru a compensa insula spaniolă a cărei proprietate a fost expropriat ca urmare a Revoluției cubaneze. Ducesa de Medina Sidonia deținute de proprietate pe insulă și acțiunile Tropical, unul dintre cele mai mari fabrici de bere din țară, moștenirea Contilor de Mortera. Cu toate acestea, deși negocierile au fost reluate de guvernele Adolfo Suarez și Felipe González, când ducesa sa întors din exil, ea a spus: "Tot ce am vrut sa spun despre Cuba am spus în 1965" în articole el a scris apoi pentru Revolución.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://www.thinkspain.com/news-spain/14624/spain-mourns-passing-of-the-red-duchess  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ (PDF) https://www.boe.es/boe/dias/2007/06/09/pdfs/A25304-25304.pdf, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ a b Autoritatea BnF, accesat în  
  4. ^ Isabel Alvarez De Toledo, Babelio 
  5. ^ https://www.makingqueerhistory.com/articles/2016/12/20/the-rebellious-duchess  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)