Luis Lazarus

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Luis Vicențiu Lazarus(n. 12 martie 1967, Drobeta Turnu-Severin, județul Mehedinți) este un om de televiziune din România. Acesta a fost patronul postului Zeus TV.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Părinții au divorțat când avea doar trei ani, așa că nu a avut o relație strânsă cu tatăl lui. În 1978 - la vârsta de unsprezece ani pleacă din Drobeta Turnu-Severin împreună cu mama sa, care recăsătorită fiind, s-a mutat la Constanța.

După absolvirea Liceului Industrial nr. 1 din Constanța în anul 1985 se angajează ca marinar și apoi își satisface stagiul militar, în cadrul Marinei Militare, timp de doi ani. În 1987 se liberează din armată și se reangajează în marina comercială.

Studii și alte activități[modificare | modificare sursă]

În 1989 participă la Revoluția Română din decembrie, la București, Stația Aviatorilor și Televiziunea Română, dar, a refuzat ulterior să ia adeverințe și certificate, apreciind că a făcut-o pentru un viitor mai bun și nu pentru titluri și beneficii.
În perioada 1990-1992 a condus, împreună cu alți tineri, prima organizație de tineret din Constanța, Uniunea Tineretului Liber și a fondat și condus unul dintre primele ziare din Constanța, Fair Play-Experiment. În 1992 începe Facultatea de Drept dar nu o termină, preferând să facă Filosofie. Începe Facultatea de Filosofie în anul 1996, unde va fi bursier de merit în aproape toți anii de studiu.

Perioada 1999-2000 îl găsește ca Lider național al studenților. Reprezintă România în cadrul mai multor Congrese și simpozioane internaționale( Spania, Marea Britanie, Franța, Italia).[necesită citare] A absolvit Facultatea de Filosofie a Universității din București în anul 2000, Licențiat în Filosofie. Apoi Master În Filosofia Culturii, la aceeași facultate (2001) și Master în Jurnalism și Științele Comunicării, al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București (2002). Intră în presă, lucrând la Compania Jurnalul, consilier publicitate, dar a și făcut gazetărie în anul 2001. El a participat la Splash vedete la apa sezonul 3. A intrat la proba de baraj,s-a calificat in semifinala,dar nu a castigat marele premiu.

Televiziune[modificare | modificare sursă]

2002 - Pleacă la noul post al lui Dan Diaconescu, OTV, ca Director de Publicitate, unde nu stă decât câteva luni, pentru că postul se închide în 12 septembrie 2002.
2003 - Director de Publicitate la TELE 7abc, lucrează împreună cu Florin Călinescu, acesta fiind Director General. După plecarea lui Florin Călinescu devine producător și realizator al emisiunii AUTORUN, pentru TELE 7abc.
2004 - Revine la OTV, după redeschiderea postului dar de această dată ca producător, realizator și moderator al mai multor emisiuni: Șah mat (talk-show politic), Autoplanet (emisune auto), Luxdesign (împreună cu soția lui Antoanela Lazarus), Protecția ta (în colaborare cu OPC).
2006 - Începe seria investigațiilor, odată cu moartea miliardarului Florian Anghelescu, dar se implică și în cazuri economice, de corupție, anchete sociale. Pleacă în Irak unde derulează o investigație complexă vizând "răpirea jurnaliștilor" români. Timp de aproape o lună stă în Irak și la întoarcere face un film despre aventura jurnaliștilor dar și a sa.
2006 - A absolvit Colegiul Național de Apărare cu specializarea Securitate și Apărare Națională. Este și anul în care i s-au născut cei doi copii Luis-Andrei și Ana-Beatrice.
2007 - Divorțează de soția sa, Antoanela Lazarus.
2007 - Master în Securitate și Apărare Națională, Universitatea Națională de Apărare "CAROL I".
2007 - Premiul Asociației Profesioniștilor în Televiziune (APTR) pentru INVESTIGAȚII (Cazul Rădulescu).
2008 - Renunță la colaborarea cu Dan Diaconescu și OTV și pleacă la PRIMA TV, unde realizează timp de un sezon emisiunea Tribunalul Poporului, care se clasează a doua emisiune a postului în sezonul respectiv.
2009 - Pleacă de la Prima Tv și este curtat și acceptă propunerea celor de la Kanal D să realizeze o emisiune talk-show live, zilnică, ce a purtat chiar numele lui: Lazarus show. Emisiunea se clasează de asemenea a doua în grila postului, din punctul de vedere al audiențelor. După ce închide contractul cu cei de la Kanal D, în condiții încă neelucidate, presa vremii a scris că televiziunea Kanal D ar fi trebuit să-i plătească circa 100.000 de euro cu titlu de penalități, rămâne o importantă figură a anchetelor televizate și a show-ului de audientă.
Realizează mai multe anchete pentru ACCES DIRECT - principala emisiune a postului 2 din România, Antena 1.

Zeus TV[modificare | modificare sursă]

2010 - Începe demersurile pentru preluarea licenței postului Canal Teleshop și transformarea acestuia în ZEUS TV, televiziune generalistă.

În anul 2010, a cumpărat postul de televiziune Canal Teleshop, pe care l-a redenumit în Zeus TV[1].

2011 - Finalizează toate demersurile și după aproape un an de eforturi reușește în luna mai să lanseze pe piață ZEUS TV, o televiziune generalistă, de investigații dar și cu accente mondene.

2012 - ZEUS TV continuă să reziste pe piață, deși principalele companii de cablu și DTH din România, RCS-DIGI și DOLCE refuză să preia postul.

Pe 2 iulie 2013, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis să retragă licența audiovizuală a televiziunii Zeus TV, din cauză că postul și-a întrerupt emisia mai mult de 90 de zile.[2]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Lazarus a primit aprobare pentru Zeus TV, 16 Noiembrie 2010, Carmen Maria Andronache, paginademedia.ro, accesat la 28 noiembrie 2011
  2. ^ CNA a retras licența Zeus TV, televiziunea lui Luis Lazarus, 2 iulie 2013, Madalina Cerban - Mediafax, Gândul, accesat la 3 iulie 2013

Legături externe[modificare | modificare sursă]