Love Island România

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Love Island România
Genreality television[*][[reality television (genre of television programming that documents unscripted situations and actual occurrences)|​]]  Modificați la Wikidata
Creator(i)ITV Studios
Bazat peLove Island de Richard Cowles
Prezentator(i)Alina Ceușan
Narat deDragoș Răduță
Țară de origine România  Modificați la Wikidata
Limbă(i)limba engleză  Modificați la Wikidata
Producție
Producător(i) executiv(i)Antonii Mangov
Format camerăproducție cu multiple camere video
Perioadă de difuzare100-110 minute
Companie(i) de producție
Difuzare
Canal original
Difuzare originală1 octombrie 2023 - 10 noiembrie 2023 VOYO
2 octombrie 2023 - 10 noiembrie 2023 PRO TV
Cronologie
Seriale similare

Love Island România este un reality-show românesc de întâlniri bazat pe franciza internațională Love Island.[1] [2] [3] Spectacolul este prezentat de Alina Ceușan,[4] [5] [6] în timp ce Dragoș Răduță este naratorul (voice-over).[7] [8] [9]

Urmând premisa altor versiuni ale formatului Love Island, show-ul prezintă un grup de concurenți singuri, cunoscuți ca „insulari”, care locuiesc împreună într-o vilă special construită, izolată de lumea exterioară, în încercarea de a găsi dragostea. Oamenii insulei sunt monitorizați în permanență în timpul șederii lor în casă de camere de televiziune în direct, precum și de microfoane audio personale. Pe tot parcursul serialului, concurenții „se cuplează” pentru a evita să fie aruncați din vilă. În plus, România va vota ca insularii lor preferați să rămână în vilă la anumite momente pe parcursul emisiunii. Pe măsură ce vechii insulari pleacă din casă, noi insulari vor intra. La finalul sezonului, România va vota o ultimă dată pentru a determina cuplul câștigător.

Format[modificare | modificare sursă]

Love Island implică un grup de concurenți, numiți insulari, care trăiesc izolați de lumea exterioară într-o vilă, sub supraveghere video constantă.[10] Pentru a supraviețui în vilă, insularii trebuie să fie cuplati cu un alt insular, fie că este vorba de dragoste, prietenie sau supraviețuire, deoarece cuplul câștigător primește 50.000 de euro. În prima zi, insularii se cuplează pentru prima dată pe baza primelor impresii, dar pe durata serialului, ei sunt forțați să treacă prin „recuplare”, unde pot alege (sau pot fi aleși) ca să rămână în cuplul actual sau să îl schimbe.[11]

Orice insular care rămâne singur, după cuplare, este eliminat și „abandonat” de pe insulă. Insularii pot fi eliminați și printr-un vot public în timpul seriei. Publicul poate vota cuplul preferat sau pe cine crede că este cel mai compatibil prin aplicația Love Island disponibilă pe smartphone-uri.[12] Cuplurile care primesc cele mai puține voturi riscă să fie eliminate. Ocazional, pot apărea răsturnări de situație, în care insularii trebuie să se elimine reciproc. În ultima săptămână, publicul votează pentru ce cuplu dorește să câștige sezonul și să ia premiul.

În timp ce se află în vilă, fiecare insular are propriul telefon cu care poate contacta alți insulari doar prin mesaj text – sau poate primi mesaje despre cele mai recente provocări, cupluri despărțite sau recuplări. Insularii și cuplurile trebuie de obicei să ia parte la multe jocuri și provocări menite să-și testeze abilitățile fizice și mentale, câștigătorii primind apoi premii speciale. Unii insulari sunt trimiși și la întâlniri în afara vilei sau pot obține întâlniri câștigând provocări.[13] [14]

Producție[modificare | modificare sursă]

Dezvoltare[modificare | modificare sursă]

În primăvara anului 2023, a fost anunțat de ITV Studios că o versiune românească a emisiunii Love Island era în pre-producție. Formatul a fost achiziționat și de Antena 1 în februarie 2020, dar nu a mai fost produs.[15] [16] [17]

Serialul a fost anunțat oficial de PRO TV pe 12 mai 2023, înscrierile fiind deschise imediat pentru toate persoanele singure, bărbați și femei, din toată România. Primul teaser trailer, care prezintă insulari din versiunea britanică a emisiunii într-o promoție cu tematica unei companii aeriene din anii 1930, a fost lansat tot pe 12 mai 2023. După anunțul serialului, Antonii Mangov, directorul de programe al PRO TV-ului a declarat: „Suntem încântați să aducem, în sfârșit, Love Island în România. Emisiunea este unul dintre cele mai tari formate din lume, în acest moment, și se potrivește perfect strategiei VOYO și PRO TV de a avea divertisment de calitate pentru audiențe diverse. Love Island are deja foarte mulți fani în România, care au văzut versiuni internaționale ale emisiunii și sunt sigur că vor aprecia varianta românească ce va fi realizată sub semnătura calității Pro TV.”[18] [19]

Difuzare[modificare | modificare sursă]

Primul sezon al Love Island România este programat să înceapă pe 1 octombrie 2023 pe Voyo și cu o zi înainte la PRO TV.[20] [21] Inițial, show-ul trebuia să se încheie în decembrie 2023, dar din cauza audiențelor mici, emisiunea a fost scurtată, urmând să aibă loc doar până la jumătatea lunii noiembrie, iar cinci episoade pe săptămână, ProTV a rămas doar cu trei.[22]

Prezentare generală a seriei[modificare | modificare sursă]

SezonulInsulariZileLocațieEpisoadePremiera TV
Prima transmisieUltima transmisie
11342Tenerife351 & 2 octombrie 202310 noiembrie 2023


Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Love Island: Fenomenul global care cucerește inimile spectatorilor în peste 25 de țări”. Pro TV. . Accesat în . 
  2. ^ „Mii de români s-au înscris la emisiunea Love Island, din primele zile de casting”. Pro TV. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „Mii de români au decorat instalația Love Island România”. Radar de Media. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ „Alina Ceușan, cele mai proaspete declarații despre emisiunea Love Island România: "Un show efervescent". Pro TV. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ „Pro TV anunță gazda emisiunii Love Island. Este o influenceriță cu aproape un milion de fani pe Instagram”. Pagina de Media. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ „Alina Ceușan, gazda show-ului Love Island România: "Abia aștept să văd cu ce provocări vine la pachet". Pro TV. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ „Dragoș Răduță este vocea Love Island România! El va povesti trăirile concurenților celui mai fierbinte reality show”. Pro TV. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ „DRAGOȘ RĂDUȚĂ SE ALĂTURĂ ECHIPEI PRO TV. DJ-UL VA DA GLAS TRĂIRILOR CONCURENȚILOR LOVE ISLAND ROMANIA. PRIMELE DECLARAȚII”. TV Mania. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  9. ^ „Love Island are voce. Pro TV a „furat" unul dintre DJ-ii de la Virgin Radio”. Pagina de Media. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  10. ^ „LOVE ISLAND - Alina Ceușan: "Când aduci într-o casă zece oameni sexy, single, ready to mingle, se întâmplă lucruri cool". Pro TV. . Accesat în . 
  11. ^ „Regula de la Love Island: Concurenții trebuie să formeze cupluri sau sunt eliminați”. Pro TV. . Accesat în . 
  12. ^ „O premieră a show-urilor de dating din România: Love Island pune la dispoziție o aplicație specială pentru fani”. Pro TV. . Accesat în . 
  13. ^ „Love Island România, ce reguli stricte trebuie să respecte concurentii”. TV Mania. . Accesat în . 
  14. ^ „7 lucruri pe care nu le știai despre Love Island România!”. Radar de Media. . Accesat în . 
  15. ^ „Și Pro TV va avea un fel de Insula iubirii: Love Island. Antena 1 voia formatul acum trei ani”. Pagina de Media. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  16. ^ „LOVE ISLAND, UN NOU REALITY SHOW ÎN GRILA PRO TV. ÎN URMĂ CU 3 ANI FORMATUL FUSESE CUMPĂRAT DE O ALTĂ TELEVIZIUNE”. TVMania. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  17. ^ „Romania's Antena signs up for local version of 'Love Island'. TBI vision. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  18. ^ „Show-ul care a încins imaginația întregului mapamond vine în România. Love Island, originalul, în curând pe VOYO și PRO TV”. Știrile Pro TV. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  19. ^ „Love Island, formatul care a cucerit și a aprins imaginația a milioane de telespectatori din peste 25 de teritorii”. Radar de Media. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  20. ^ „Cel mai așteptat reality show al momentului, Love Island România, începe în 1 octombrie, pe VOYO, și a doua zi, pe PRO TV!”. Pro TV. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  21. ^ „VIDEO. Pro TV anunță premiera Love Island. Când începe? Și unde poate fi urmărit înainte de debutul la TV”. Pagina de Media. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  22. ^ Ioana Maria (). „„Love Island" se apropie de final. Show-ul de la Voyo și Pro TV se termină mai repede decât fusese prevăzut”. TV Mania. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]