Lista episoadelor din Samurai Jack

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Instantaneu din generic

Temele recurente sunt luptele lui Jack cu vânătorii de recompense, eliberarea populațiilor oprimate și căutarea unor căi de întoarcere în timp, tipic portaluri temporale sau cristale magice. Dar episoadele se caracterizează printr-o mare diversitate și originalitate. Uneori Jack explorează măruntaiele unui dragon, alteori rămâne fără sandale și încearcă tot felul de încălțări noi, alteori este transformat în cocoș, iar alteori nici nu apare. Pașii îl poartă pe Jack prin păduri, pe munți înzăpeziți, prin deșerturi, prin mlaștini, sub pământ, pe insule izolate, în adâncul mării, în Spațiu și chiar prin burta unui dragon. Jack întâlnește personaje atât de variate, precum niște gangsteri, un trib de maimuțe, niște cosmonauți sau triceraquinii de pe fundul mării.

Episoadele nu au fost difuzate cu titlu, cu două excepții (Nașterea Răului și Anotimpurile morții), astfel că în acest articol au fost alese titluri descriptive pentru a le desemna.

Sezonul 1[modificare | modificare sursă]

# Cod Titlu Subiect și trăsături remarcabile
1 101 Începutul Jack își desăvârșește educația.
2 102 Un samurai pe nume Jack Jack ajunge în viitor și cunoaște trei câini vorbitori.
3 103 Prima luptă Jack învinge armata de roboți trimisă de Aku și îi eliberează pe câini.
4 104 Jack, blănoșii și criceliții Jack eliberează poporul blănoșilor de sub tirania criceliților.
5 105 Jack în Spațiu Jack salvează un grup de oameni de știință de sub puterea lui Aku.
6 106 Jack și războinica Jack caută un cristal fermecat însoțit de o companioană misterioasă. Împreună străbat un deșert fabulos și depășesc obstacol după obstacol.
7 107 Jack și cei trei arcași orbi Jack luptă cu trei arcași misterioși pentru a ajunge la o fântână magică. Punctul culminant este atins de efortul lui Jack de a-și reprezenta vizual sunetele naturii, legat la ochi.
8 108 Jack contra lui Jack cel Rău Jack își înfruntă dublul negativat. Fundalul de un roșu aprins și efectele cromatice atrag atenția că nu este o luptă oarecare, ci însăși lupta apocaliptică dintre Bine și Rău.
9 109 Jack în adâncul mării Jack îi absolvă pe triceraquini de pedeapsa primită de la Aku.
10 110 Jack și războinicul de lavă Jack eliberează un războinic viking de chinul unei existențe blestemate, deschizându-i drumul către Valhalla.
11 111 Jack și Scoțianul Jack îl întâlnește pe Scoțian. Cei doi se înfruntă cu vorba și cu sabia într-un duel memorabil.
12 112 Jack și gangsterii Jack se înrolează într-o bandă mafiotă pentru a ajunge în preajma lui Aku.
13 113 Poveștile lui Aku Aku adună toți copiii din oraș și le spune povești defăimătoare despre Jack. Povestea creată spontan de copii, în colaborare, dă naștere unui final apoteotic.

Sezonul 2[modificare | modificare sursă]

# Cod Titlu Subiect și trăsături remarcabile
14 201 Jack învață să sară bine Jack învață să sară bine de la un trib de maimuțe. Inocența și curiozitatea maimuțelor creează o atmosferă de bună dispoziție, iar singurul membru uman al tribului îi poartă lui Jack o afecțiune copleșitoare.
15 202 Trei povești cu Jack Jack dezleagă ghicitoarea unui vierme uriaș, întâlnește o familie mâncătoare de metal și eliberează o zână din captivitatea unui gargui.
16 203 Arena Morții Jack luptă ca gladiator într-o arenă.
17 204 Jack în Scoția Jack îl ajută pe Scoțian să-și salveze nevasta de un demon.
18 205 Jack și ultraroboții Jack se luptă cu opt roboți aparent indestructibili.
19 206 Amintiri Jack ajunge pe tărâmurile natale, unde ruinele construcțiilor de odinioară sunt acoperite de vegetație. Își amintește de: primul sărut, prima luptă la care a asistat și prima luptă câștigată.
20 207 Jack pe Muntele Destinului Jack urcă fenomenalul munte împreună cu trei călugări, biruind pe drum în trei bătălii, iar în final biruindu-și deznădejdea. Atingerea vârfului îi provoacă o revelație.
21 208 Jack și dragonul pârțâit Jack explorează măruntaiele unui dragon.
22 209 Jack și vânătorii Imakandi Jack este vânat de patru Imakandi, cei mai mari vânători din Univers. Jack nu le poate face față și fuge, dar este urmărit neîncetat. Nu există scăpare.
23 210 Jack contra lui Demongo Jack îl înfruntă pe Demongo, colecționarul de suflete.
24 211 Jack în Țara Minunilor Jack urmărește un iepure alb într-o lume subpământeană bizară.
25 212 Cei 301 Jack ajută niște războinici să scape de asediul unor mașinării infernale. Jack luptă alături de regele lor, într-o demonstrație exemplară de colaborare și loialitate.
26 213 Jack fără sandale Niște derbedei îi rup sandalele și Jack probează tot felul de încălțări, pentru a ajunge la concluzia că tot niște sandale de lemn sunt cele mai potrivite.

Sezonul 3[modificare | modificare sursă]

# Cod Titlu Subiect și trăsături remarcabile
27 301 Cocoșul Jack Jack este transformat într-un cocoș de către un vrăjitor și pus să lupte cu alte creaturi, într-o arenă.
28 302 Muzica lui Aku Jack salvează copiii dintr-un sat de muzica lui Aku, care le luase mințile.
29 303 Bunul, răul și frumoasa Jack se luptă cu un tâlhar pistolar și soția lui. Atmosfera evocă un Vest Sălbatic tehnologizat.
30 304 Jack în cimitir Jack îl înfruntă pe Aku și propria sabie. Imagini apocaliptice revelează transcendența Răului.
31 305 Jack contra slujitorilor lui Seth Jack înfruntă trei demoni antici resuscitați de Aku.
32 306 Jack în Țara Moon Jack întreprinde o călătorie inițiatică, călăuzit succesiv de trei animale fabuloase până la un portal temporal. Jack pierde lupta cu paznicul portalului, dar un viitor predestinat se lasă întrezărit.
33 307 Jack și creatura albastră Jack este hărțuit de o creatură buclucașă.
34 308 Jack și eremitul din mlaștină Jack se asociază cu un eremit pentru recuperarea unor artifacte străvechi.
35 309 Jack și casa bântuită Jack învinge demonul unei case bântuite, salvând astfel familia unei fetițe. Lupta cu demonul se poartă pe un tărâm spiritual, figurat schematic și tremurat.
36 310 Jack și călugării șaolin Doi călugări șaolin îl ajută pe Jack să ajungă la un portal temporal.
37 311 Nașterea Răului O părticică din Răul cosmic ajunge pe Pământ și capătă conștiință.
38 312 Nașterea Răului, partea a II-a Un împărat (tatăl lui Jack) învinge Răul cu ajutorul unei săbii magice.
39 313 Jack și hoțul în piramidă Jack și un hoț concurează la furtul unui cristal dintr-o piramidă.

Sezonul 4[modificare | modificare sursă]

# Cod Titlu Subiect și trăsături remarcabile
40 401 Samurai contra ninja Jack se luptă cu un asasin ninja, trimis de Aku.
41 402 Robo-samurai contra Mondo-bot Jack controlează un costum de samurai gigantic pentru a lupta cu un robot enorm pus pe distrugere.
42 403 Samurai contra samurai Jack îi dă o lecție de conduită unui negru lăudăros.
43 404 Infecția Aku Jack este cuprins de o infecție malefică, de care se poate videca numai prin puterea spiritului.
44 405 Prințesa și vânătorii de recompense Câțiva vânători de recompense renumiți se aliază sub comanda unei prințese războinice pentru a-l ataca pe Jack. Fiecare personaj are propria personalitate, propriul plan și propria motivație, ca urmare, tensiunile din cadrul echipei sunt inerente. Lupta este precedată de un suspans prelungit și are o desfășurare fulgerătoare.
45 406 Amnezia Scoțianul îl recunoaște pe Jack înrolat picol pe un vapor, cu mintea rătăcită, și pornește cu el în căutarea minților pierdute.
46 407 Amnezia, partea a II-a Jack își recapătă mințile furate de cântecul unor sirene.
47 408 Jack și prinții înaripați Jack ajută niște prinți de pe altă planetă să scape de roboții lui Aku și să se întoarcă la ei acasă.
48 409 Jack contra lui Aku Aku îl provoacă pe Jack la o luptă dreaptă.
49 410 Anotimpurile morții Jack înfruntă pericolele mortale ale fiecărui anotimp în parte.
50 411 Povestea lui X9 Un robot cu sentimente dintr-o generație mai veche își povestește viața. Atmosfera este tipică unui film noir.
51 412 Micul Jack în Africa Jack este găzduit de un trib african, de la care învață să lupte și pe care apoi îl salvează de un trib războinic vecin.
52 413 Jack și bebelușul Jack salvează un bebeluș din mâna unor mâncători de copii și apoi are grijă de el.