Leah Fadida

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Leah Fadida
חה"כ לאה פדידה.jpg
Date personale
Născută (50 de ani) Modificați la Wikidata
Haifa, Israel Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Israel.svg Israel Modificați la Wikidata
Ocupațiepoliticiană Modificați la Wikidata
Deputat în Knesset Modificați la Wikidata
În funcție
 – 
În funcție
 – 
Precedat deErel Margalit[*]
Yokneam City Council Modificați la Wikidata
Deținător actual
Funcție asumată

Partid politicPartidul Muncii din Israel
Alma materOpen University of Israel[*]
Universitatea din Tel Aviv
University of Montana[*]
Prezență online

Leah Fadida Ben Sheetrit (ebraică לאה פדידה; n. , Haifa, Israel) este o politiciană de origine israeliană. Este în prezent membră a Knesset-ului Uniunii Sioniste.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Fadida s-a născut în Haifa; mama ei a fost o imigrantă din România iar tatăl ei, un imigrant din Maroc. A crescut în cartierul Hativat Carmeli din Haifa.[1] A studiat, pentru a obține o diplomă de licență în științe sociale, în cadrul Open University din Israel, înainte de a obține o diplomă de master în politici publice la Universitatea din Tel Aviv.[2] A studiat, de asemenea, wilderness management la Universitatea din Montana și a lucrat pentru departamentul de silvicultură din cadrul Fondului Național Evreiesc, în nordul Israelului. Și-a continuat parcursul profesional pentru a deveni director al JNF-ului în cadrul departamentului de relații publice.[3] La sfârșitul anilor 1990 a fost aleasă în Consiliul Local al orașului  Yokneam Illit, având funcția de viceprimar din 2002 până în 2017.

Fiind membră a Partidului Muncii, Fadida a fost plasată pe poziția 32 în lista partidului pentru alegerile Knesset-ului din 2013,[4] dar nu a reușit să câștige un loc. Înainte de alegerile Knesset-ului din 2015 a fost plasată pe poziția 27 în lista Uniunii Sioniste, o alianță a Partidului Muncii și Hatnuah.[5] Deși alianța a câștigat doar 24 de locuri, Fadida a intrat în Knesset pe 6 octombrie 2017 ca înlocuitor al lui Erel Margalit,[6] care s-a întors în lumea afacerilor după ce a pierdut alegerile de partid la Avi Gabbay.[7]

Fadida este căsătorită, are doi copii și locuiește în Yokneam Illit.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]