Sari la conținut

Kawasaki Heavy Industries

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Kawasaki Heavy Industries
Tipkabushiki gaisha[*]  Modificați la Wikidata
Fondată[1]  Modificați la Wikidata
Fondator(i)Kawasaki Shōzō[*][[Kawasaki Shōzō (Japanese industrialist and shipbuilder)|​]]  Modificați la Wikidata
Țara Japonia  Modificați la Wikidata
SediuKobe Crystal Tower[*][[Kobe Crystal Tower (building in Chuo-ku, Tokyo, Japan)|​]]
Kobe
Tōkyō
Industrieindustria constructoare de mașini  Modificați la Wikidata
ProduseMaterial rulant
aeronavă
navă
Motocicletă
industrial equipment[*][[industrial equipment (machinery used in industrial processes)|​]]
Generator electric
Etc.  Modificați la Wikidata
Angajați32.706[2]  Modificați la Wikidata ()
Prezență online
site web oficial

Kawasaki Heavy Industries Ltd. (KHI) (川崎重工業株式会社 Kawasaki Jūkōgyō Kabushiki-gaisha?) este o companie multinațională japoneză, care produce motociclete, motoare, echipament greu, echipament militar și ambarcațiuni și are sediul la Minato, Tōkyō.

Originle Kawasaki incep in anul 1878 atunci cand Shozo Kawasaki, pune bazele Santierului Naval Tsukiji Kawasaki in Tokyo, 18 ani mai tarziu schimbandu-se in Kawasaki Dockyard Co., Ltd.

  Pe pe două sau pe patru roți ori fără roți (vehicule nautice), numele Kawasaki a fost întotdeauna sinonim cu “fun”. Operând sub umbrela gigantului Kawasaki Heavy Industries, divizia produselor de consum și a celor motorizate este partea responsabilă cu scoaterea pe piață a acelor motociclete “cool”, ATV-uri, vehicule utilitare, skijet-uri și multe altele.

  Kawasaki, o companie de succes cu o lungă și bogată istorie, a intrat în lumea motoarelor pe două roți la început construind motoare și trecand apoi în 1960, la producția de motociclete.

Kawasaki Samurai

[modificare | modificare sursă]

În 1966 a venit prima motociclete seria Kawasaki Samurai, echipat cu un sistem special de conducte duble amplasate în spatele. motor de motocicleta a avut un volum de 90 cm3 și transmisie cu 5 trepte. Acest model a fost un adevarat lider timp de cinci ani, atâta timp cât Honda nu a început să producă biciclete de acest tip.

Prima motocicletă a fost una de stradă, modelul B8 care, mai târziu a fost transformat în motocicletă de motocross și a primit numele de B8M, această motocicletă fiind, de fapt, precursorul liniei actuale de motocross KX care include si modelele cu injecție de combustibil KX450F și KX250F.

În 1981, Kawasaki adaugă înca o roată vehiculelor sale scoțând pe piată primul său ATV, KLT200 pe trei roți. Câțiva ani mai târziu, apare și cea de a patra roată o dată cu modelul Bayou 185 ATV. La scurt timp, Kawasaki devine primul fabricant japonez care produce vehiculul utilitar Mule a cărui producție continuă și astăzi.

Kawasaki a continuat pe linia inovațiilor, producând în 1973 și prima linie de vehicule nautice de tip skijet, 36 de ani mai tarziu Team Green continuând să mențină standardul ridicat iesind pe piață cu noile Ultra260X pentru trei pasageri și cu 800 SX-R.