Karl-Heinz Brunner

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Karl Heinz Brunner
Brunner, Karl-Heinz-9632.jpg
Karl Heinz Brunner
Date personale
Născut (67 de ani)[1] Modificați la Wikidata
München, RFG Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Germany.svg Germania Modificați la Wikidata
ReligieBiserica Catolică[2] Modificați la Wikidata
Ocupațiepolitician Modificați la Wikidata
Deputat în Bundestagul Germaniei Modificați la Wikidata
Deținător actual
Funcție asumată
CircumscripțiaNeu-Ulm[*]
În funcție
 – 
Primar în Illertissen Modificați la Wikidata
În funcție
 – 

Partid politicSPD (din )
SPÖ
ČSSD[*]
Alma materUniversitatea Comenius din Bratislava
Prezență online

Karl-Hein Brunner (n. 14 martie 1953, München) este un politician german, membru al (Partidului Social-Democrat, Sozialdemokratische Partei Deutschlands, SPD). După alegerile din 2013 a devenit membru al Parlamentului Germaniei (Bundestag).

Biografie[modificare | modificare sursă]

După absolvirea bacalaureatului, Brunner a studiat Managementul Întreprinderilor, Jurisdicție și Management în Reutlingen, Starnberg și Bratislava. Începând cu anul 2005 lucrează ca și consultant juridic independent și ca si asociat girant în firma Illertisser Sonnenschein. Brunner este co-editor al revistei politice Berliner Republik. De asemenea este președinte al „Freundeskreises Illertissen“ - Elbogen / Loket n. O. Este voluntar la Crucea Roșie, unde e membru din 1970, precum și la Arbeiterwohlfahrt. Brunner e căsătorit și are doi copii adulți. Din 2011 deține o catedră la Facultatea Biberach în domeniul Public Private Partnership.

Angajament politic[modificare | modificare sursă]

Brunner a intrat în Partidul Social-Democrat (SPD) în anul 1982. Din 1985 este activ în politica locală. Între 1990 – 2002 a fost primar în Illertissen, din 1996 este membru în Consiliul Local din districtul Neu-Ulm. În 2009 și în 2013 a candidat pentru un mandat direct în circumscripția electorală Neu-Ulm; în 2013 a reușit să intre în Parlamentul Germaniei pe lista PSD (SPD) din Land-ul Bayern. În Parlamentul Germaniei este membru în Comisia de Apărare, Comisia Juridică și pentru Drepturile Consumatorului și în Sub-Comisia Dezarmare, Controlul Armamentului și Neproliferare din cadrul Comisiei Parlamentare pentru Politică Externă. În Comisia de Apărare este raportor al partidului din care face parte pe domeniul Forțe Aeriene, în Comisia Juridică este responsabil pentru domeniul Falimentul Întreprinderilor, precum și pentru Egalitatea Homosexualilor; de asemenea este purtător de cuvânt pe teme de politică de apărare în Grupul Parlamentar Germano-Austriac. De asemenea este membru al Partidului Social-Democrat Austriac și al Česká strana sociálně demokratická.

Comisia OSCE de Supraveghere a Alegerilor, Ucraina 2014[modificare | modificare sursă]

În calitate de membru al Adunării Parlamentare a NATO, în timpul crizei din Ucraina din 2014 Brunner a făcut parte din Comisia OSCE de Supraveghere a Alegerilor care a avut misiunea să supravegheze alegerile prezidențiale din același an. Cu această ocazie a participat și la diverse întâlniri cu asociații locale din domeniul LGBT.

  1. ^ Basic data about the members of the Bundestag, accesat în  
  2. ^ http://www.bundestag.de/bundestag/abgeordnete18/biografien/B/brunner_karlheinz/259312  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)