Julio Iglesias

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Julio Iglesias
Julio Iglesias09.jpg
Julio Iglesias
Date personale
Născut (73 de ani)[1]
Madrid, Spania[2]
Părinți Julio Iglesias, Sr.[*]
Căsătorit cu Isabel Preysler[*] ()
Copii Enrique Iglesias
Julio Iglesias, Jr.[*]
Chabeli Iglesias[*]
Cetățenie Spania
Ocupație cântăreț[2]
muzician[2]
compozitor
fotbalist
Activitate
Origine Madrid, Spania
Gen muzical Latino, pop latino
Website JulioIglesias.com

Julio Iglesias (n. 23 septembrie 1943, Madrid) este un cântăreț spaniol. Este artistul latin care a vândut cele mai multe albume din istorie.[3] De asemenea, se numără printre primii zece artiști cu cele mai numeroase vânzări din istorie, conform Sony, care în decembrie 2011 i-a conferit, la Madrid, două premii ce confirmă aceste realizări de excepție.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Părinții lui, Dr. Iglesias Puga și Maria del Rosario au avut grijă ca fiul lor, Julio, să studieze Dreptul la Universitatea Complutense din Madrid, dar viața nu l-a lăsat să-și termine studiile din cauza unui accident de mașină ce l-a lăsat paralizat pentru un timp în care a realizat că cea mai bună metodă de a-și canaliza durerea morală ṣi fizică e să se închidă în minunata lume a muzicii. Totul a început atunci când într-o zi când era internat în spital, a primit o chitară de la medicul care-l îngrijea. Așa, pe scurt, a început fulminanta sa carieră care se întinde pe o periodă respectabilă de 40 de ani, încununați cu numeroase albume răsplătite cu aur, platină și numeroase distincții, uneori unice în lume. În anul 1971 s-a însurat cu Isabel Preysler Arrastria cu care a avut 3 copii: "Chabeli" Marĺa Isabel(1971), Julio Iglesias Jr. (1973) și Enrique Iglesias (1975), ultimii doi alegând să calce pe urmele tatălui lor.

La începutul anilor 1990, și-a unit destinul cu Miranda Johanna Maria Rijnsburger cu care are 5 copii, ultimul născându-se în 2007. Primul album al artistului se numește La Vida Sigue Igual (1969), iar cel mai recent "Julio Iglesias 1" (2011).

Instrument de tortură[modificare | modificare sursă]

După lovitura de stat a lui Augusto Pinochet, muzica lui Julio Iglesias a fost folosită în Chile pentru a-i tortura pe deținuții politici. Aceștia erau obligați să asculte non-stop și cu volumul la maximum piesele lui Julio Iglesias, pentru a-i face să cedeze psihic.[4]

Discografie[modificare | modificare sursă]

Albume(Studio)[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]