Juice Wrld

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Juice WRLD)
Juice Wrld
Date personale
Nume la naștereJarad Anthony Higgins Modificați la Wikidata
Născut[1] Modificați la Wikidata
Chicago, Illinois, SUA[6][1] Modificați la Wikidata
Decedat (21 de ani)[7][8][9][10] Modificați la Wikidata
Oak Lawn⁠(d), Cook County, Illinois, SUA[11][6] Modificați la Wikidata
Cauza decesuluimoarte accidentală[*][12][6] (convulsii[*][7][12][6]) Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațierapper[*]
cântăreț
textier[*] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba engleză Modificați la Wikidata
Alte numeJuice WRLD, JuiceTheKidd  Modificați la Wikidata
StudiiHomewood-Flossmoor High School[*][[Homewood-Flossmoor High School (public secondary school in Flossmoor, Illinois, United States)|​]]  Modificați la Wikidata
Gen muzicalhip-hop[2]
Trap[3]
Emo rap[4]
SoundCloud rap[*][[SoundCloud rap (music genre)|​]][5]
rock alternativ
pop rap[*][[pop rap (genre of music which combines hip hop music with elements of pop music)|​]]
alternative hip hop[*][[alternative hip hop (sub-genre of hip hop music)|​]]  Modificați la Wikidata
Instrument(e)voce[*]  Modificați la Wikidata
Case de discuriInterscope Records
Grade A Productions[*]
Polydor Records  Modificați la Wikidata
Colaborare cu
PremiiBillboard Music Award for Top New Artist[*][[Billboard Music Award for Top New Artist (American Music Awards)|​]] ()  Modificați la Wikidata
Discografie
Listă completăJuice Wrld discography[*][[Juice Wrld discography (Wikimedia artist discography)|​]]  Modificați la Wikidata
Prezență online

Jarad Anthony Higgins (n. , Chicago, Illinois, SUA – d. , Oak Lawn⁠(d), Cook County, Illinois, SUA), cunoscut sub numele său de scenă Juice WRLD, a fost un rapper, cântăreț și compozitor american. A fost cunoscut pentru single-urile sale „All Girls Are the Same”, „Lucid Dreams” și „Robbery”.

Născut în Chicago, Illinois, Juice Wrld a devenit cunoscut după lansarea single-ului „Lucid Dreams” în 2018, care a atins poziția 2 pe Billboard Hot 100 din SUA; acest lucru l-a ajutat să câștige un contract de înregistrare cu Grade A Productions și Interscope Records de Lil Bibby. „Lucid Dreams” a fost cel de-al doilea single pe albumul său de studio Goodbye & Good Riddance (2018), care a atins poziția 6 pe Billboard 200 din SUA și a fost certificat cu platină. Albumul a fost apreciat pozitiv de critici și a conținut alte patru single-uri: „All Girls Are the Same”, „Armed and Dangerous”, „Lean wit Me”, „Wasted”, toate clasate în Hot 100.

După ce a colaborat cu Future la mixtape-ul „Wrld on Drugs”, lansat în 2018 și ajuns pe locul doi în Billboard 200, Juice Wrld a lansat al doilea album, Death Race for Love, în 2019. A fost precedat de single-urile „Robbery” și „Hear Me Calling”, cu debut pe poziția 27 în Hot 100. Death Race for Love a debutat la numărul unu pe Billboard 200 și s-a bucurat de o primire critică în general pozitivă.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Jarad Anthony Higgins s-a născut pe 2 decembrie 1998, în Chicago, Illinois. În 1999, s-a mutat la Homewood, Illinois, și a frecventat liceul Homewood-Flossmoor. Părinții lui Higgins au divorțat când el avea vârsta de trei ani; ca urmare mama i-a crescut singură pe el și fratele său mai mare.

Higgins a fost un consumator de droguri grele în copilărie și adolescență. A început să bea lean în clasa a VI-a și să folosească oxicodonă și Xanax în 2013. Higgins a fumat și țigări o scurtă perioadă dar a renunțat în ultimul an de liceu din cauza unor probleme de sănătate.

A învățat să cânte la pian la patru ani, fiind inspirat de mama sa, care mai târziu a început să plătească pentru lecții de pian, urmate de chitară și tobe. Higgins a cântat de asemenea la trompetă în orchestra clasei. A început să ia rapul în serios în al doilea an de liceu.

Viața personală[modificare | modificare sursă]

Higgins a avut o istorie de abuz de droguri care a început la o vârstă fragedă și a vorbit deschis despre experiențele sale. Mama lui a susținut că el se confruntă și cu anxietatea și depresia pe lângă lupta lui cu dependența de droguri. Higgins acceptase să participe la reabilitarea drogurilor cu săptămâni înainte de moartea sa.

În iunie 2018, Higgins a fost implicat într-un incident în care a căzut de pe o motocicletă, însă nu a suferit răni grave.

El locuia în Los Angeles cu iubita lui, Ally Lotti, la momentul morții sale. Cuplul a dezvăluit că se întâlneau prin Instagram în noiembrie 2018.

Moarte[modificare | modificare sursă]

La 8 decembrie 2019, Higgins se afla la bordul unui avion privat Gulfstream care zbura de la Aeroportul Van Nuys din Los Angeles la Aeroportul Internațional Midway din Chicago. Oamenii legii așteptau sosirea avionului, fiind anunțați de agenții federali că în avion s-ar afla arme și droguri.[13] Oamenii legii au dezvăluit ulterior că au găsit 70 lb (32 kg) de marijuana în aeronavă. Echipa de la bordul zborului le-a dezvăluit că Higgins a luat „mai multe pastile necunoscute”,[14] inclusiv presupusa înghițire a mai multor pastile Percocet pentru a le ascunde în timp ce poliția era la bordul avionului scotocind bagajele.[15] Higgins a fost transportat la spital, unde a fost și confirmat decesul acestuia câteva minute mai târziu.[16]

Discografie[modificare | modificare sursă]

  • Goodbye & Good Riddance (2018)
  • Death Race for Love (2019)
  • Legends Never Die (2020)
  • Fighting Demons (2021)

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c Bibliothèque nationale de France, accesat în  
  2. ^ https://juicewrldmerchandise.net/goodbye-and-good-riddance/  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ Could Future & Juice WRLD Be Trap's Trojan-Horse Advocates For Drug Policy Reform? (în engleză) 
  4. ^ Juice WRLD: the emo rapper on his surprise hit 'Lucid Dreams' - NME (în engleză) 
  5. ^ Juice WRLD on SoundCloud Rapper Title: "It's Just Not What People Think It Is" - DJBooth (în engleză) 
  6. ^ a b c d Hosea Sanders (), 'My biggest fear was him overdosing': Juice WRLD's mom speaks out for 1st time, hopes rapper's death is lesson for others (în engleză), ABC News, accesat în  
  7. ^ a b c Rapper Juice Wrld dies aged 21 after seizure at Chicago airport (în engleză), Metro.co.uk, accesat în   Eroare la citare: Etichetă <ref> invalidă; numele "d888bbe902eb1fde7c3e8b89224c97bd" este definit de mai multe ori cu conținut diferit
  8. ^ a b Juice WRLD, rappeur américain de 21 ans, est mort (în franceză), La Voix du Nord[*],  
  9. ^ a b Rapper Juice WRLD dead after Chicago medical emergency (în engleză), Associated Press,  
  10. ^ a b JUICE WRLD DEAD AT 21 ...Final Moments Captured (în engleză), TMZ, , accesat în  
  11. ^ Neil Shah (), Juice WRLD, a Young Star of Hip-Hop, Dies (în engleză), The Wall Street Journal, accesat în  
  12. ^ a b https://www.tmz.com/2020/01/22/juice-wrld-cause-of-death-overdose-oxycodone-codeine-percocet/, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  13. ^ Crepeau, Rosemary Sobol, Megan. „Federal agents and Chicago police were confiscating drugs and guns from luggage when rapper Juice Wrld suffered seizure at Midway, officials say”. Chicago Tribune (în engleză). Arhivat din .com/news/breaking/ct-juice-wrld-guards-arrested-20191209-sfhqe3cns5hsffhxskrhqfagl4-story.html original Verificați valoarea |url= (ajutor) la . Accesat în . 
  14. ^ „Juice WRLD Allegedly Popped Pills on Private Jet, 70 lbs. Marijuana Seized”. TMZ. Arhivat din originalul de la . Accesat în . 
  15. ^ FNR Tigg (). „Juice WRLD Allegedly Swallowed Percocets to Hide From Feds When Jet Landed”. Complex. Arhivat din original în . Accesat în . 
  16. ^ Orfanides, Effie (). „Juice Wrld Dead: Rapper Dies At 21 After Suffering A Seizure”. Inquisitr [EN] (în engleză). Accesat în .