Trap (gen muzical)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Trap
Origini stilisticeSouthern hip hop, crunk, hardcore hip hop, rock, muzică electronică, hip-hop, rap
Origini culturaleÎnceputul anilor 2000, in SUA, la Snuk productions Studio
Instrumente tipiceSequencer, sintetizator de ritm, sintetizator, clape, digital audio workstation
Subgenuri
Drill (gen muzical)

Trap este o nouă direcție muzicală care combină beat-ul de bază trap, muzica electronică, muzica hip-hop, muzica rap și muzica rock. Nu este limitată de încadrări oficiale și nu are o denumire bine-stabilită, de aceea mai poate fi denumită Club Trap, EDM Trap sau Trapstyle.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Pentru o perioadă mare de timp cultura trap s-a dezvoltat numai în partea sudica a SUA. O nouă direcție muzicală se asociază exclusiv cu hip-hop, iar artiștii, care lucrează cu acest gen, în textele sale ne povesteau avantajele vieții de stradă a Atlantei și despre vânzări de droguri. Din traducere din engleză trap semnifică ”capcană” sau ”prinsoare”. În limbajul slang ”trap” – este locul unde se răspândesc droguri. Istoria Trap a început în anul 2003, când T.I. a lansat un album cu denumirea ”Trap Muzik”. În anul 2005 Young Jeezy și Gucci Mane au creat un trap-release propriu și o direcție muzicală a început să se dezvolte. Anul 2009 a fost unul de trecere: trap a fost conceput de artiști, care nu erau implicați în afacerile cu droguri. Waka Flocka și Lex Luger au lansat un număr mare de track-uri, care s-au transformat în muzica trap tipică. În anul 2012 trap a devenit o parte din muzica de club și astfel a apărut trap de club, printre artisti numarandu-se Gucci Mane, French Montana etc. In 2013 muzica trap a contribuit la consacrarea unor celebritati.

Direcțiile de bază[modificare | modificare sursă]

  1. Există mai multe direcții de bază a muzicii trap:
    1. Artiștii, care se ocupă cu trap profesionist (cum ar fi: Lex Luger, Zaytoven, Drumma Boy, TM88, DJ Mustard, Metro Boomin, etc.)
    2. Trap de club, care combină în sine tobele din trap-beaturi și muzica de club.
    3. Compozitori ai muzicii trap ar fi Bro Safari, Gawtbass, Fabian Mazur, KRNE, Flosstradamus, MYRNE, graves, alasen, DNMO, it's different (Jakoban X Damned), Y2K, Ekali, Vanic, BROKN, Ramzoid, Mr. Carmack, Kivnon, Inkyz.

Note[modificare | modificare sursă]