Trap (gen muzical)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Trap
Origini stilistice Southern hip hop, crunk
Origini culturale Începutul anilor 2000, SUA
Instrumente tipice Sequencer, sintetizator de ritm, sintetizator, clape, digital audio workstation

Trap – este o nouă direcție muzicală, care combină în sine bit-ul de bază trap, muzica electronică și hip-hop. Ea nu este limitată de rame oficiale și nu are o denumire bine-stabilită, deaceea ea poate fi denumită Trap, Club Trap, EDM Trap sau Trapstyle.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Pentru o perioadă mare de timp cultura trap s-a dezvoltat numai în partea sudica a SUA. O nouă direcție muzicală se asociază exclusiv cu hip-hop, iar artiștii, care lucrează cu acest gen, în textele sale ne povesteau avantajele vieții de stradă a Atlantei și despre vânzări de droguri. Din traducere din engleză trap semnifică ”capcană” sau ”prinsoare”. În limbajul slang ”trap” – este locul unde se răspândesc droguri. Cu alte cuvinte, dacă este un tip de treabă și răspunzi pentru cuvintele tale și ai crescut pe străzi și știi nu din auzite ce înseamnă droguri, atunci ți se potrivește stilul trap. Istoria Trap a început în anul 2000, când T.I. a lansat album u denumirea ”Trap Muzik”. În anul 2005 Young Jeezy și Gucci Mane au creat un trap-release propriu și o direcția muzicală a început să se dezvolte. Anul 2009 a fost unul de trecere: trap a fost conceput de artiști, care nu erau implicați în afacerile cu droguri. Waka Flocka și Lex Luger au lansat un număr mare de track-uri, care s-au transformat în muzica trap tipică. În anul 2012 trap a devenit o parte din muzica de club și astfel a apărut trap de club, printre artisti numarandu-se Gucci Mane, French Montana etc.In 10,2013 trap music a contribuit la devenirea unor celebritati

Direcțiile de bază[modificare | modificare sursă]

  1. Există mai multe direcții de bază a muzicii trap:
    1. Artiștii, care se ocupă cu trap profesionist (de exemplu, Lex Luger, Zavtoven, Shawty Redd, Drumma Boy);
    2. Trap de club, care combină în sine tobele din trap-beaturi și muzica de club.
    3. Compozitori ai muzicii trap ar fi Bro Safari, Spag Heddy, Flux Pavilion, iar ca DJ/Producator de Trap din Romania ar fi Enevel sau Jakoban.