Josie și Pisicile

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Josie și Pisicile
Josie și Pisicile .jpg
Informații generale
Format

Animation

Creator(i)

Dan DeCarlo
Richard Goldwater
Joe Ruby
Ken Spears

Actori

Janet Waldo
Sherry Alberoni
Casey Kasem
Jackie Joseph
Jerry Dexter
Barbara Pariot
Don Messick

Compozitor temă muzicală

Hoyt Curtin
William Hanna
Joseph Barbera

Țară de origine

United States

Nr. de episoade

16

Producție
Producător(i)

Joseph Barbera
William Hanna

Companie(i) de
producție

Hanna-Barbera

Perioada de difuzare

21 minute

Difuzare
Canal original

CBS

Difuzare originală

12 septembrie 1970

Josie și Pisicile (Josie and the Pussycats) este un serial american de desene animate, creat de Dan DeCarlo pe baza unor benzi desenate Archies Comics. Serialul a avut 32 episoade în total, din care 16 în primul sezon și tot 16 în cel de-al doilea, ambele difuzate pe canalele americane ABC și NBC în anii ’70. Primul s-a intitulat „Josie și Pisicile”. În acest serial este prezentată povestea unei trupe muzicale formată din trei fete, costumate în haine de leopard, cu urechi ascuțite și cozi, asemenea unor feline, călătorind pe întreg mapamondul cu un grup de prieteni în căutare de aventuri.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Protagonistele serialului sunt: solista, și totodată chitarista formației, Josie McCoy, Valleria Brown (tamburină) care este primul personaj feminin de culoare întâlnit într-un serial de desene animate și Melody Valentine (percuție), alături de alte personaje, cum ar fi: fricosul Alexander Cabot III, managerul trupei, sora sa, sedițioasă Alexandra împreună cu motanul ei, Sebastian, și musculosul Alan. M, mașinistul formației.

Succesul “Archies”[modificare | modificare sursă]

În perioada 1968-69 Archie a avut un succes memorabil, în cadrul programului “Saturday morning cartoon”. Succesul a constat nu doar în creșterea audienței postului american, ba mai mult, singlelul “Sugar Sugar” al formației “Archies” a ajuns piesa anului în topul Bilboard.

Cântec[modificare | modificare sursă]

Textul melodiei a fost scris de Hoyt Curtin, William Hanna sub pseudonimul “Denby Williams” și Joseph Barbera sau “Joseph Roland”, purtând titlul original “Josie and the Pussycats" .

Serialul[modificare | modificare sursă]

Josie si Pisicile, debutează în anul 1970, în data de 12 septembrie, în programul Saturday morning pe canalul CBS, cu episodul “The Nemo’s a No-No Affair”, în varianta originală. Serialul are tentă polițistă asemeni altor producții Hanna-Barbera precum:” Scooby-Doo , unde ești tu ?, “Johnny Quest”, “Fantoma cosmică” “Space Ghost” sau “Shazzan”. Fiecare episod le surprinde pe “Pisici” și grupul lor de prieteni pregătiți să susțină un concert sau vreo înregistrare într-un loc însorit. Deseori, Alexandra este personajul care îi implică pe ceilalți într-o nouă aventură sau mister,dar orice s-ar întâmpla “Pisicile” vor elucida cazul, pregătindu-i o cursă rǎufacătorului, urmând să fie dat pe mâna justiției. Astfel “Pisicile” se pot întoarce la concertul lor, în ceea ce o privește pe Alexandra și planurile sale, care sunt mereu dejucate de fete. Aceasta caută să le distrugă concertul și să-l îndepărteze pe Alan de Josie.

Josie și Pisicile în spațiul cosmic[modificare | modificare sursă]

Josie și Pisicile în spațiul cosmic
J P S C.jpg
Informații generale
Format

Animation

Creator(i)

Dan DeCarlo
Bill Lutz
Art Davis
Brad Case

Actori

Janet Waldo
Sherry Alberoni
Casey Kasem
Jackie Joseph
Jerry Dexter
Barbara Pariot
Don Messick

Țară de origine

U.S.

Nr. de episoade

16

Producție
Perioada de difuzare

21 minute

Difuzare
Canal original

CBS

Difuzare originală

September 9, 1972

A doua serie Josie si Pisicile în spațiul cosmic a debutat pe canalul american CBS în anul 1972.

Personajele trăiesc aventuri în spațiul cosmic. În primul episod, Alexandra activează din greșeală un buton al navetei spațiale, propulsându-i, astfel, în spațiu. Fiecare episod este centrat pe aventurile “Pisicilor”, care se confruntă cu o noua lume, bizară. Teama lor este de a nu întâlni extratereștri, care să le răpească.

Pe lângă personajele din prima serie, mai apar Bleep și numeroase creaturi extraterestre. Bleep este un animăluț, adoptat de Melody care îl poate înțelege pe Bleep, chiar dacǎ nu poate spune altceva decât „Bleep, Bleep”.

Cele 16 episoade cu Josie și Pisicile în spațiul cosmic au fost redifuzate în perioada 1973-1974, până în data de 26 ianuarie 1974, urmând ca ambele serii să fie redifuzate în programul „NBC Saturday morning” (1975-1976).