Jonathan Cheban

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pentru alte persoane cu numele similar, vedeți Ceban.
Foodgod

Cheban in 2010
Date personale
Născut (50 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Chișinău, RSS Moldovenească, URSS Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii
 Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste Modificați la Wikidata
Ocupațielider de afaceri[*] Modificați la Wikidata
Activitate
Alte numeFoodgod
EducațieFort Lee High School⁠(d)
Alma materHofstra University⁠(d)

Jonathan Cheban, din 2019 – Foodgod[2] (n. Ceban la 21 februarie 1974, Chișinău, RSS Moldovenească, URSS)[3][4] este o personalitate americană de televiziune, antreprenor și fost publicist.

A făcut apariții în emisiunea Keeping Up with the Kardashians și în spinoff-urile acesteia.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Ceban s-a născut în 1974 la Chișinău,[5] în Moldova sovietică,[6] într-o familie de origine evreiască. Mama sa, Galina, a fost agent imobiliar, pe când tatăl, Mihail, era comerciant de diamante.[7][8] La vârsta de 4 ani împreună cu familia a emigrat în Statele Unite.[5] A crescut în Fort Lee, New Jersey și a urmat liceul Fort Lee înainte de a absolvi Universitatea Hofstra cu o diplomă în comunicare în 1995.[9][6][10]

La vârsta de 8 ani, a suferit un accident grav cu stivuitorul, care l-a făcut să-și piardă dinții din față și o parte a limbii. 

Carieră[modificare | modificare sursă]

Publicist[modificare | modificare sursă]

După absolvire, Cheban a început să lucreze pentru publicista Peggy Siegal la firma ei din New York.[9] La un moment dat, managerul muzical Benny Medina a chemat-o pe Siegal să lucreze la petrecerea de 29 de ani a lui Sean Combs. Când Siegal a respins oferta, în ciuda îndemnurilor lui Cheban, Cheban a acceptat el însuși postul. Cheban a părăsit-o pe Siegal și și-a format propria firmă de relații publice cu alți doi publiciști. A părăsit acea companie în 2001 și și-a fondat propria firmă, CommandPR.[9]

Televiziune[modificare | modificare sursă]

Cheban a câștigat prima dată atenția publicului odată cu apariția sa în reality show-ul Keeping Up with the Kardashians, apărând ca un prieten al surorilor Kardashian. [11] Ulterior, a apărut în mai multe episoade din spin-off-urile emisiunii, Kourtney și Kim Take New York, Kourtney și Kim Take Miami și Kourtney și Khloé Take The Hamptons.

În 2010, Cheban a jucat în propriul său reality show, The Spin Crowd, care relatează viețile lui Cheban, Simon Huck și angajații lor de la firma sa.[12] Producătorul executiv al serialului a fost vedeta de reality-TV Kim Kardashian. A fost anulat după un sezon din cauza ratingurilor slabe.[13]

Relația lui Cheban cu Kardashian a rămas în lumina reflectoarelor publice. În 2012, Cheban a făcut un scurt videoclip declarându-se ca cineva care trăiește în umbra faimei Kardashian.[14]

În ianuarie 2016, Cheban a intrat în casa Celebrity Big Brother din Marea Britanie, pentru a concura ca coleg de casă în al 17-lea sezon. A părăsit voluntar spectacolul în câteva zile.[15]

În 2017, Cheban a apărut în cel de-al doilea sezon al serialului britanic Celebs Go Dating.

Alte proiecte[modificare | modificare sursă]

În 2008, Cheban și-a lansat propria linie de îmbrăcăminte, Kritik.[16] Cheban a proiectat și bijuterii pentru RichRocks.[17] La sfârșitul anului 2012, a deschis Sushi MiKasa, un restaurant din Miami.[18] Pe 24 noiembrie 2013, Cheban a co-găzduit și Coca-Cola Red Carpet Live!, un pre-show la American Music Awards 2013. În ianuarie 2014, a lansat un produs numit Glam Screen, care este atât o husă de protecție pentru un telefon inteligent, cât și o oglindă. [19]

În 2014, Cheban a lansat TheDishh, un site web de divertisment și stil de viață care prezintă ceea ce Cheban și echipa sa consideră că sunt alimente, gadgeturi și divertisment de cea mai înaltă calitate.[20]

În februarie 2015, Cheban a deschis restaurantul fast-food Burger Bandit în Lynbrook, New York, pe Long Island.[21]

La sfârșitul anului 2019, Cheban a lansat podcastul Foodgod: OMFG![22]

Viața personală[modificare | modificare sursă]

La sfârșitul anului 2012, Cheban a început să se întâlnească cu stilista Anat Popovsky, după ce a cunoscut-o în timp ce filma Kourtney și Kim Take Miami.[23][24] A jucat în al doilea episod al celui de-al șaptelea sezon al Millionaire Matchmaker, care a fost difuzat pe 12 decembrie 2013 pe Bravo.[25]

În octombrie 2019, diverse instituții de presă au anunțat că și-a schimbat numele legal în Foodgod[26][27]

Filmografie[modificare | modificare sursă]

Roluri de film
An Titlu Rol Note
2017 Prin orice mijloace Phil Cohen
Roluri de televiziune; ca el însuși
An Titlu Note
2009–2021 Ține pasul cu Kardashians 27 de episoade
2009–2013 Kourtney și Kim iau Miami 9 episoade
2010 Mulțimea Spin 8 episoade
2011–2012 Kourtney și Kim iau New York-ul 6 episoade
2016 Celebrity Big Brother mers pe jos; locul 15
2017 Vedetele se întâlnesc 7 episoade
2018 Singura cale este Essex Episodul: „Episodul #23.7”
2018 Dumnezeul hranei 5 episoade
2018 Cearta de familie a celebrităților Episodul: „The Kardashians vs. Familia de Vest și Jana Kramer vs. Gary Busey"
2019 Gemma Collins: Diva pentru totdeauna Rol recurent

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Jonathan Cheban”, Freebase Data Dumps[*]  Verificați valoarea |titlelink= (ajutor)
  2. ^ Lewis, Isobel (). „Kim Kardashian's BFF Jonathan Cheban legally changes name to Foodgod”. Metro. Accesat în . 
  3. ^ Stein, Joshua David (). „Dinner at TAO with the 'FoodGod' Jonathan Cheban”. GQ. Accesat în . Cheban was born in Russia [sic] in 1974 but grew up across the George Washington Bridge in Fort Lee, New Jersey. 
  4. ^ Lee, Esther (). „Jonathan Cheban, Kim Kardashian's Friend, on Millionaire Matchmaker”. Us Weekly⁠(d). Accesat în . ...the reality star, 39.... [M]y dad passed away two years ago. 
  5. ^ a b ru Лучший друг Ким Кардашьян Джонатан Чебан la Locals
  6. ^ a b Stein, Joshua David (). „Dinner at TAO with the 'FoodGod' Jonathan Cheban”. GQ. Accesat în . Cheban was born in Russia [sic] in 1974 but grew up across the George Washington Bridge in Fort Lee, New Jersey. Stein, Joshua David (September 16, 2016). "Dinner at TAO with the 'FoodGod' Jonathan Cheban". GQ. Retrieved December 30, 2017. Cheban was born in Russia [sic] in 1974 but grew up across the George Washington Bridge in Fort Lee, New Jersey.
  7. ^ Hancock, Noelle (). „The Art of the Schmooze”. New York Observer⁠(d). Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ Lee, Esther (). „Jonathan Cheban, Kim Kardashian's Friend, on Millionaire Matchmaker”. Us Weekly⁠(d). Accesat în . ...the reality star, 39.... [M]y dad passed away two years ago. Lee, Esther (December 19, 2013). "Jonathan Cheban, Kim Kardashian's Friend, on Millionaire Matchmaker". Us Weekly⁠(d). Retrieved February 1, 2014. ...the reality star, 39.... [M]y dad passed away two years ago.
  9. ^ a b c Hancock, Noelle (). „The Art of the Schmooze”. New York Observer⁠(d). Arhivat din original la . Accesat în . Hancock, Noelle (January 18, 2013). "The Art of the Schmooze". New York Observer⁠(d). Archived from the original on December 2, 2011. Retrieved November 8, 2013.
  10. ^ Efrem, Maia (). „5 Jewish Things About Kim Kardashian and Kanye West's Wedding”. The Forward. Accesat în . 
  11. ^ Murphy, Lauren M. „Jonathan Cheban: PR King”. Los Angeles Confidential. Accesat în . 
  12. ^ Murphy, Lauren M. „Jonathan Cheban: PR King”. Los Angeles Confidential. Accesat în . Murphy, Lauren M. "Jonathan Cheban: PR King". Los Angeles Confidential. Retrieved October 5, 2014.
  13. ^ „Spin Crowd, The”. TheFutonCritic.com. Accesat în . 
  14. ^ „Jonathan Cheban: I'm Kim Kardashian's BEST Friend!”. Funny or Die⁠(d). . Arhivat din original la . Accesat în . 
  15. ^ „Jonathan Cheban Leaves U.K. Celebrity Big Brother, Citing Concerns for His 'Mental Stability'. People. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  16. ^ „Jonathan Cheban Launches Kritik Clothing |”. Fashionwashere.net. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  17. ^ „Jonathan Cheban Teams Up With RichRocks To Launch His First Jewelry Collection!”. Hollywood Life. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  18. ^ „Jonathan Cheban to Open Sushi MiKasa at Shelborne - Fall Tracking - Eater Miami”. Miami.eater.com. . Accesat în . 
  19. ^ „Meet Glam Screen, the smartphone cover that doubles as a mirror”. Yahoo. . Accesat în . 
  20. ^ Horgan, Richard. „Jonathan Cheban Builds Out The Dishh”. Media Bistro. Accesat în . 
  21. ^ Marcus, ERIC (). „Burger Bandit opens in Lynbrook”. Newsday. New York City / Long Island. Arhivat din original la . Accesat în . 
  22. ^ „Foodgod Jonathan Cheban Opens up About New Podcast, Candid First Interview with Kim Kardashian”. 
  23. ^ „Jonathan Cheban Date Night — Reality Star Spotted Out With Girlfriend”. Hollywood Life. . Accesat în . 
  24. ^ „Jonathan Cheban and Girlfriend Anat Popovsky's European Getaway Brought Them Even Closer Together”. E! News UK. . Accesat în . 
  25. ^ Johnson, Zach (). „Jonathan Cheban Looks for Love on Bravo's Millionaire Matchmaker”. E! Online. Accesat în . 
  26. ^ Lewis, Isobel (). „Kim Kardashian's BFF Jonathan Cheban legally changes name to Foodgod”. Metro. Accesat în . Lewis, Isobel (October 27, 2019). "Kim Kardashian's BFF Jonathan Cheban legally changes name to Foodgod". Metro. Retrieved October 28, 2019.
  27. ^ „Kim Kardashian's Pal Jonathan Cheban Legally Changes Name to Foodgod”. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]