John Farnworth

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
John Farnworth

Farnworth în 2011 la Singapore, unde a bătut 2 recorduri mondiale
Date personale
Născut (38 de ani)
Longridge, Lancashire, Anglia Anglia
Cetățenie Regatul Unit Modificați la Wikidata
OcupațieFreestyler
Limbi vorbitelimba engleză Modificați la Wikidata
Activitate
Cunoscut pentru2 recorduri mondiale la freestyle

John Farnworth (n. 18 ianuarie 1986, Longridge, Lancashire, Marea Britanie) este un freestyler englez, cunoscut pentru faptul că a bătut 2 recorduri mondiale în Singapore.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Farnworth s-a născut în Longridge dar a crescut în Preston, jucând la echipele de juniori ale lui Preston North End, fiind un suporter al lui Manchester United.

Bunicul său a jucat la Accrington Stanley, iar tatăl lui la Burnley.

La vârsta de 14 ani a citit cartea lui Simon Clifford, Learn to play the Brazilian Way (Învață să joci în stilul brazilian) și a renunțat la toate aspirațiile sale de fotbalist profesionist, alegând să fie un freestyler, intrând într-un club fondat de Clifford din Brazilian Soccer Schools (Școlile de Fotbal Braziliene), în Manchester.

Înainte de acest lucru, Farnworth a încercat să ajungă la academia lui Burnley FC, fosta echipă a tatăl lui său, dar l-au respins pe motivul că nu este pregătit să joace fotbal la nivelul respectiv, acesta alegând până la urmă freestyle-ul.

Vărul său Paddy evoluează la Manchester United și mulți spun că îl va înlocui pe Paul Scholes, care se va retrage în curând.

Cariera[modificare | modificare sursă]

În 2004, Farnworth a fost invitat de către Mr. Woo la un concurs de freestyle, pe care l-a și câștigat. Doi ani mai apoi și-a învins maestrul și în același timp idolul, câștigând Masters of the Game (Maeștrii Jocului).

A apărut la poza de grup în uniforma lui Huddersfield Town pentru sezonul 2009-2010, alături de toți jucătorii echipei.