Joc demo

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Jocurile demo reprezintă o versiune gratuită, pentru prezentare, pusă la dispoziție de publisheri pentru download. Deobicei, versiunile demo sunt limitate la un număr redus de nivele sau doar la tutorialul jocului video sau PC.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Versiunile jocurilor demo au fost lansate inițial pentru PC-uri pe medii de distribuție clasice (diskete, CD-uri), dezvoltarea internetului făcând ca cea mai populară metodă, în zilele noastre, să fie distribuția digitală. În acest moment, o serie de reviste de specialitate mai distribuie versiuni demo pe CD-uri sau DVD-uri, acest lucru fiind făcut de obicei cu acordul publisher-ului.

Jocurile demo pentru console[modificare | modificare sursă]

Dezvoltarea platformelor Xbox Live, PlayStation Network sau WiiWare, au făcut ca numărul jocurilor demo pentru download să devină răspândite și printre deținătorii de console Xbox 360, PlayStation 3 sau Nintendo Wii.

Versiuni[modificare | modificare sursă]

Jocurile demo sunt lansate în două versiuni, jucabile și non-jucabile. Versiunile non-jucabile reprezintă o demonstrație video, prezentate în general la convențiile de specialitate sau în cadrul magazinelor care comercializează jocurile.