Jean-Michel Cousteau

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Lua error în mw.wikibase.entity.lua la linia 88: data.schemaVersion must be a number, got nil instead.

Cousteau (dreapta) cu soția sa Nancy Marr în decembrie 2007

Jean-Michel Cousteau (născut la 6 mai 1938, Toulon) este un explorator oceanografic francez, cercetător al mediului și conservaționist, educator și producător de filme documentare. Jean-Michel este primul fiu al exploratorului Jacques Cousteau și tatăl lui Fabien Cousteau și Céline Cousteau.

Note biografice[modificare | modificare sursă]

A fost inițiat de tătăl său în explorările submarine, încă de la vârsta de 7 ani. Cea mai mare parte a vieții și-a petrecut-o explorând mările la bordul navelor Calypso sau Alcyone, însoțit de familia sa.

Jean-Michel Cousteau a fondat, în 1999, asociația Ocean Futures Society.

Plasticul ne-biodegradabil[modificare | modificare sursă]

A afirmat că plasticul din care sunt fabricate recipientele pentru sucuri (PET) poate rezista până la 1000 ani pe plaje[necesită citare], întrucât nu este biodegradabil. [necesită citare] Acest plastic este toxic iar substanțele din care este alcătuit intră în lanțul trofic, iar prin intermediul pescuitului ajung în alimentația umană. Health canada fish advisory recomanda, de altfel, limitarea consumului de pește oceanic (în special cel răpitor) la o dată pe săptămână.[1]

În 2009, Jean-Michel Cousteau organizează o expediție pe Amazon pentru a sensibiliza opinia publică asupra defrișărilor care reduc habitatul speciilor pe cale de dispariție.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]