Jean-Michel Cousteau

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Cousteau (dreapta) cu soția sa Nancy Marr în decembrie 2007

Jean-Michel Cousteau (n. 1938 la Toulon) a fondat, în 1999, asociația Ocean Futures Society. El este fiul cel mare al comandantului Jacques-Yves Cousteau. A fost inițiat de tătăl său în explorările submarine, încă de la vârsta de 7 ani. Cea mai mare parte a vieții și-a petrecut-o explorând mările la bordul navelor Calypso sau Alcyone, însoțit de familia sa.

A afirmat că plasticul din care sunt fabricate recipientele pentru sucuri (PET) poate rezista până la 1000 ani pe plaje[necesită citare], întrât nu este biodegradabil. [necesită citare] Acest plastic este toxic iar substanțele din care este alcătuit intră în lanțul trofic, iar prin intermediul pescuitului ajung în alimentația umană. Health canada fish advisory recomanda, de altfel, limitarea consumului de pește oceanic (în special cel răpitor) la odată pe săptămână.[1]

In 2009, Jean-Michel Cousteau organiză o expediție pe Amazon pentru a sensibiliza opinia publică asupra defrișărilor care reduc habitatul speciilor pe cale de dispariție.


Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://www.hc-sc.gc.ca/hl-vs/iyh-vsv/environ/merc-eng.php It's Your Health - Mercury and Human Health]

Legături externe[modificare | modificare sursă]