Iulian-Gabriel Bîrsan

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Iulian-Gabriel Bîrsan
Date personale
Născut (61 de ani) Modificați la Wikidata

Iulian-Gabriel Bîrsan (n. 29 octombrie 1956, orașul Târgu Bujor, județul Galați) este un inginer, cercetător științific și profesor universitar din România. Iulian-Gabriel Bîrsan este rectorul Universității "Dunărea de Jos" din Galați.

Activitatea profesională[modificare | modificare sursă]

În prezent, este profesor universitar la Facultatea Transfrontalieră de Științe Umaniste, Economice și Inginerești din cadrul Universității "Dumărea de Jos" din Galați și conducător de doctorat [1] în domeniul "Inginerie mecanică" din cadrul acestei Universități.

Iulian-Gabriel Bîrsan a fost validat ca deputat PD pe data de 1 septembrie 2004 când l-a înlocuit pe deputatul Mircea-Nicu Toader. În legislatura 2004-2008, Iulian-Gabriel Bîrsan a fost ales deputat al județului Galați pe listele PD, care ulterior a devenit Partidului Democrat Liberal. [2] În cadrul activității sale parlamentare, Iulian-Gabriel Bîrsan a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Coreea, Republica Letonia și Republica Finlanda. Conform biografiei sale oficiale, Iulian-Gabriel Bîrsan a fost membru PCR în perioada 1978-1989.

Începând cu 20 februarie 2012, este rectorul Universității "Dunărea de Jos" din Galați.[2]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://ugal.ro/doc/ugal/doctorat/CONDUCATORI_DOCTORAT_2012.pdf
  2. ^ [1] Alegere Prof.dr.ing. Iulian-Gabriel Bîrsan în funcția de rector – www.ugal.ro