I-net Clear Reports

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
I-net Clear Reports (inițial i-net Crystal-Clear)
Dezvoltatori-net software
Versiune inițială1999
Ultima versiune11.0 (16 mai 2011)
Stare de dezvoltareActiv
Scris înJava, .NET
Sistem de operareCross-platform
TipReporting software
Licențăi-net software EULA
Prezență online
inetsoftware.de/crystalclear

i-net Clear Reports (cunoscut anterior ca i-net-Crystal Clear) este o aplicație de creare a rapoartelor în bazele de date cross-platform, având codul scris în Java, care poate crea rapoarte în formate de ieșire numeroase, cum ar fi PDF, HTML, PS, RTF, XLS, TXT, CSV, SVG, XML, precum și ca fiind vizibilă într-un applet Java sau a unei componente Swing. [1] Programatorii de aplicații pot integra rapoarte I-Net folosind API [2] Îcepand cu versiunea 11.0 , rapoartele I-Net suportă de asemenea limbajul de programare . NET și oferă un API pentru integrarea ulterioară în alte produse.

Istoric[modificare | modificare sursă]

În versiunea 11.0, I-Net-Crystal Clear a fost redenumit I-Net Clear Reports. În acest moment, a câștigat integrarea NET ca o caracteristică majoră.

I-Net-Crystal Clear a fost proiectat în principal pentru a citi rapoarte Crystal Reports. Acesta a trebuit să fie capabil de a citi formatul rapoartelor RPT și produce o ieșire rezonabilă. Modulul pentru exportul și salvarea unui nou format de fișier nou a trebuit să fie creat mai târziu, permițând Crystal-Clear pentru a salva rezultatele API înapoi și să le facă editabile. [3]

În 2002, prima versiune a I-Net DesignerXML, designer de rapoarte, a fost scris folosind Java Swing. Conceptul de editare era ușor diferit de alte designere de rapoarte, folosind un șablon de raport orientat pe benzi, ceea ce înseamnă că rapoartele sunt concepute pe bază de rânduri de date.

În ultimii ani, eforturile de dezvoltare au schimbat complet abordarea platformei de raportare.

i-net-Crystal Clear mai are încă abilitatea de a citi și executa rapoarte Crystal Reports până la cele mai recente versiuni ale Crystal Reports.

Spre deosebire de Crystal Reports, i-net-Crystal Clear este open-source, iar formatul de fișier de raport a fost întotdeauna un format deschis. Până la versiunea 9.0 a fost un format XML. Începând cu versiunea 9, formatul de fișier de raport este bazat pe un format .ZIP similar cu formatul OpenDocument .

Flexibilitate[modificare | modificare sursă]

Fiind o aplicație Java, i-net Clear Reports are capacitatea de a rula pe o varietate de platforme și medii. Nu există practic nici o restricție în ceea ce privește sursele de date care pot fi folosite, atât timp cât există un driver JDBC disponibil pentru accesarea datelor. Pentru sursele de date non-JDBC, există drivere care permit compatibilitatea cu i-net Clear Reports. Cu noul API. NET a ajuns chiar mai flexibilă și permite integrarea în aplicații bazate pe . NET.

I-Net rapoarte clare vine ca un server de sine stătător, precum și un servlet , care poate fi rulat pe orice server de aplicatii Java EE, cum ar fi Tomcat, Jetty, IIS, sau Apache (via PHP).

Caracteristici pot fi adăugate cu ajutorul API , sau prin adăugarea de componente JavaBeans. Funcțiile definite de utilizator (UDF), extind caracteristicile rutinelor de calcul înglobate.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ "I-Net rapoarte clare / freshmeat.net" . 15 mai 2009 . http://freshmeat.net/projects/crystalclear
  2. ^ http://www.inetsoftware.de/documentation/clear-[nefuncțională] reports/online-help/programming/apispec/index.html i-net Clear Reports API
  3. ^ http://www.inetsoftware.de/products/clear-reports/developement-timeline Cronologie de dezvoltare

Legături externe[modificare | modificare sursă]