Crystal Reports

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Crystal Reports
Dezvoltator Business Objects
Sistem de operare Microsoft Windows
Tip Reporting software
Licență Business Objects EULA
Prezență online
www.sap.com/solutions/sap-crystal-solutions/

Crystal Reports este o aplicație business intelligence utilizată pentru a proiecta și de a genera rapoarte de la o gamă largă de surse de date .

Mai multe aplicații, inclusiv Microsoft Visual Studio , la un moment dat construite pe versiunea OEM a Crystal Reports ca un instrument de general de raportare. [1] Crystal Reports este un report writer popular, mai ales atunci când Microsoft lucrează cu Visual Studio 2003, prin versiunile 2008. Microsoft a întrerupt această practică și mai târziu a lansat propriul lui instrument de raportare competitiv, SQL Server Reporting Services (SSRS). [2] Crystal Reports pentru Visual Studio 2010 este încă disponibil ca add-on software-ul.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Produsul a fost inițial creat de Crystal Services Inc. Free Reports [3], atunci când nu au putut găsi un reportizor potrivit pentru raportele comerciale de software de contabilitate.

După producerea versiunilor de la 1.0 la 3.0, compania a fost achiziționată în 1994 de către Seagate Technology . [4] Crystal Services a fost combinat cu Holistic Systems pentru a forma Grupul de Management de informare al Seagate Software , care mai târziu redenumit ca Crystal Decisions și a produs următoarele versiuni de la 4.0 până la 9.0.

Crystal Decisions a fost achiziționată în decembrie 2003 de către Business Objects , care a produs versiuni de 10, 11 (XI) și versiunea 12 (2008).

Business Objects a fost achizitionata de SAP în 8 octombrie, 2007.

Crystal Reports 2011 (versiunea 14) a fost lansat pe 3 mai, 2011.

Caracteristici[modificare | modificare sursă]

Designerul de rapoarte[modificare | modificare sursă]

Crystal Reports permite utilizatorilor să proiecteze grafic conexiune de date și raportul de aspect. În expertul de baze de date, utilizatorii pot selecta și lega tabele dintr-o varietate largă de surse de date, inclusiv foi de calcul Microsoft Excel, baze de date Oracle, Business Objects Enterprise și informații locale, sistemul de fișiere.

Câmpurile de la aceste tabele pot fi plasate pe suprafața de proiectare a raportului, și, de asemenea, poate fi utilizat în formule particularizate, utilizând fie Basic, fie sintaxa proprie Crystal, care sunt apoi plasate pe suprafața de design.

Formulele pot fi evaluate la mai multe faze în timpul generării raportului, astfel cum se specifică de către dezvoltator.

Atât câmpurile cât și formulele au o gamă largă de opțiuni de formatare disponibile, care pot fi aplicate absolut sau condiționat.

Datele pot fi grupate în benzi, fiecare dintre care pot fi defalcate în continuare și condiționat suprimate după cum este necesar.

Crystal Reports suportă, de asemenea subrapoarte, grafice, și o funcționalitate GIS limitată.

Surse de date acceptate[modificare | modificare sursă]

Publicul țintă[modificare | modificare sursă]

Crystal Reports a venit integrat cu Visual Studio versiunile anterioare în 2010.

Crystal Reports concureaza cu mai multe soluții de pe piață Microsoft cum ar fi SQL Server Reporting Services , XtraReports , ActiveReports , raportare Telerik , și List & Label .

Crystal Reports oferă, de asemenea, soluții în afara de piață a Microsoft, de exemplu, permite dezvoltatorilor Java sa construiasca aplicatii cu componente Crystal Reports.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Joniclenio samora jovario

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]