Getlink

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Getlink
Tipsociété européenne[*][[société européenne (legal form of France-based Societas Europaea)|​]][1]  Modificați la Wikidata
Fondată  Modificați la Wikidata
ȚaraFranța  Modificați la Wikidata
SediuParis, Rue la Boétie, 3, 75008, Franța
Oameni cheieJacques Gounon[*][[Jacques Gounon (French businessman)|​]]  Modificați la Wikidata
IndustrieTransport
Logistică
activities of head offices[*][[activities of head offices (economic activity defined by the French nomenclature of activities rev. 2)|​]][1]  Modificați la Wikidata
Angajați3.539  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial

Getlink, în trecut cunoscută ca Eurotunnel este o companie franco-engleză (Eurotunnel plc în Regatul Unit și Eurotunnel S.A. în Franța) care se ocupă cu administrarea tunelului pe sub Canalul Mânecii și operează trenurile navetă ce transportă automobile și camioane prin tunel.

Societatea a fost înființată la 13 august 1986, acționarii săi fiind, în părți egale, societățile France Manche și The Channel Tunnel Group. Datorită costurilor mai mari decât cele anticipate[2], compania a acumulat datorii foarte mari, care amenințau să o ducă la faliment[3].

De-a lungul timpului, compania a trecut prin mai multe reorganizări, ajungând ca în 2007 să obțină pentru prima oară profit. În martie 2009, compania a anunțat primele dividende din istoria sa, în valoare de 0,04 €/acțiune[4].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Système national d'identification et du répertoire des entreprises et de leurs établissements 
  2. ^ en Istoria Eurotunnel
  3. ^ „Eurotunnel gets court protection”. BBC News. . Accesat în . 
  4. ^ „Eurotunnel plătește primele dividende”. Arhivat din original la . Accesat în .