Geoffrey A. Landis

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Geoffrey Alan Landis

Geoffrey Alan Landis (născut la 28 mai 1955, Detroit, Michigan) este un om de știință american care lucrează la NASA în domenii ca explorări planetare, propulsie interstelară, energie solară și fotovoltaică.[1][2] El a brevetat opt modele noi de celule solare și dispozitive fotovoltaice[3] și-a făcut prezentări și comentarii cu privire la posibilitățile de călătorie interstelară și construirea de baze pe Lună și Marte.[4]

Pe baza cunoștințelor sale științifice, Landis scrie și în domeniul științifico-fantastic tare științifico-fantastic.[5]

Pentru aceste scrieri a câștigat un premiu Nebula, doua premii Hugo și un premiu Locus, precum și două premii Rhysling pentru poezie.[6] El a scris diferite articole științifice pentru diverse publicații academice.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Geoffrey Landis, Physicist, NASA Glenn Research Center”. Mars Exploration: Zip Code Mars. National Aeronautics and Space Administration. http://zipcodemars.jpl.nasa.gov/bio-contribution.cfm?bid=251&cid=232&pid=231&country_id=US&state_id=OH. Accesat la 26 martie 2010. 
  2. ^ Geoffrey A. Landis”. geoffreylandis.com. http://www.geoffreylandis.com/bio.html. Accesat la 26 martie 2010. 
  3. ^ Patent Search, Geoffrey Landis”. USPTO Full Text and Image Database. US Patent Office. http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-adv.htm&r=0&f=S&l=50&d=PTXT&RS=IN%2FGeoffrey+AND+IN%2FLandis&Refine=Refine+Search&Refine=Refine+Search&Query=IN%2FGeoffrey+AND+IN%2FLandis+and+In%2FA. Accesat la 25 martie 2010. 
  4. ^ Geoffrey Landis”. NASA Glenn Academy for Space Exploration. NASA. 24 iunie 2009. http://academy.grc.nasa.gov/y2009/guest-speakers/geoffrey-landis. Accesat la 25 martie 2010. 
  5. ^
  6. ^

Legături externe[modificare | modificare sursă]