GOT7

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
GOT7

Got7 in 2019. From left: Mark⁠(d), Jinyoung⁠(d), Youngjae⁠(d), Yugyeom⁠(d), Jay B⁠(d), BamBam⁠(d), and Jackson⁠(d).
Date personale
OrigineSeoul, South Korea
Gen muzical
Data formării  Modificați la Wikidata
Ani de activitate2014–prezent
Case de discuri
Colaborare cu
PremiiSeoul Music Award for Rookie of the Year[*][[Seoul Music Award for Rookie of the Year |​]] ()[2]  Modificați la Wikidata
Membri
*Mark⁠(d)
Discografie
Listă completăGot7 discography[*][[Got7 discography (band discography)|​]]  Modificați la Wikidata
Prezență online

Got7 (hangul: 갓세븐; stilizată în mod obișnuit cu majuscule) este o trupă de băieți sud-coreeană formată de JYP Entertainment. Grupul este compus din șapte membri: Jay B, Mark, Jackson, Jinyoung, Youngjae, BamBam și Yugyeom. Got7 a debutat în ianuarie 2014 odată cu lansarea primului EP Got It?, care a atins locul doi în Gaon Album Chart și numărul unu în Billboard's World Albums Chart. Grupul a atras atenția și pentru spectacolele lor live, care includ adesea elemente de trucuri de arte marțiale și dans stradal.

La sfârșitul anului 2014, Got7 a semnat cu Sony Music Entertainment Japan și s-a aventurat pe piața japoneză pentru a lansa single-ul de debut în limba japoneză „Around the World”. Ei s-au întors în Coreea de Sud o lună mai târziu pentru a lansa primul lor album de studio de lungă durată Identify, care a ajuns în fruntea topurilor națiunii. În 2015, Got7 a lansat EP-urile Just Right și Mad, care au produs cel mai de succes single al lor comercial, „Just Right”. În 2016, s-au mutat pe piața japoneză cu un album de studio japonez complet, Moriagatteyo, care a intrat pe locul trei în Oricon Albums Chart.

Cel de-al cincilea EP coreean Flight Log: Departure și cel de-al doilea album de studio de lungă durată Flight Log: Turbulence au fost ambele în top, iar EP-ul din 2017 Flight Log: Arrival, a treia și ultima parte a seriei Flight Log a grupului, a fost prima lor. albumul a vândut peste 300.000 de exemplare.

Grupul a plecat de la JYP Entertainment în ianuarie 2021, după expirarea contractului cu agenția.[3]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Verceles-Zara, Francesca (). „GOT7's 'GOT7': A Triumphant Album That Defies The Odds”. andasian.com. &ASIAN. Arhivat din original la . Accesat în . In the back half of the album, the group gives us moodier R&B track[s] with 'Two' written by Yugyeom. 
  2. ^ [AJU포토] 레드벨벳 아이린, '도도한 발걸음'(하이원 서울가요대상) (în coreeană), Aju Business Daily[*][[Aju Business Daily (economic newspaper launched in 2007 in South Korea)|​]], , accesat în  
  3. ^ „갓세븐, JYP 떠난다 [공식]”. Daum News⁠(d) (în coreeană). Arhivat din original la . Accesat în .