Sari la conținut

Funai

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Funai Electric Co. Ltd.
船井電機株式会社
TipPublică
Simbol bursierTYO: 6839
Fondată1961; acum 63 ani (1961)
Fondator(i)Tetsuro Funai
Țara Japonia  Modificați la Wikidata
SediuDaito
Oameni cheieHideaki Funakoshi
(Președinte și CEO)
Industrieindustria electronică[*]  Modificați la Wikidata
Venit¥246,100 milioane (2012)[1]
Angajați2.861 (2011)
SloganDigital Visual Entertainment
Prezență online
site web oficial

Funai Electric Co., Ltd. (船井電機株式会社 Funai Denki Kabushiki Kaisha?) este o companie japoneză de produse electronice de larg consum cu sediul în Daitō, Osaka, Japonia. Filiala Funai Corporation, Inc., cu sediul în Torrance, California, comercializează produse Funai din SUA împreună cu mărci licențiate de Funai, printre care Magnavox, Emerson Radio și Sanyo.[2]

Funai este principalul furnizor de electronice pentru magazinele Walmart și Sam's Club. Funai este producătorul OEM care oferă televizoare asamblate și video players/recorders pentru marile corporații precum Sharp, Toshiba, Denon și altele. Funai fabrică de asemenea imprimante pentru Dell și Lexmark și produce imprimante sub numele Kodak.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Funai a fost fondată de Tetsuro Funai, fiul unui producător de mașini de cusut. În anii 1950 înainte de înființarea companiei, Funai a produs mașini de cusut și a fost unul dintre primii producători japonezi care au intrat pe piața retail din Statele Unite.

În 1980, Funai a lansat o filială de vânzări și producție în Germania.În același an Funai a dezvoltat și formatul Compact Video Cassette (CVC) în colaborare cu Technicolor, încercând să concureze cu VHS și Betamax.Vânzările au fost slabe din cauza războiului continuu dintre VHS și Beta, iar formatul CVC a fost abandonat câțiva ani mai târziu.

Funai a început să vadă creșterea vânzărilor formatului VHS, așa că în 1984, Funai a lansat primul său casetofon VHS (VP-1000) pentru piața mondială. Până la sfârșitul anilor'80, Funai a devenit cel mai mare producător de înregistratoare de casete video VHS mono din Japonia.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Funai Electric Co., Ltd. Lowers Consolidated Full-year Outlook for FY 2012”. Reuters. Arhivat din original la . 
  2. ^ „Our Brands”. . Arhivat din original la . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]