Sari la conținut

Francesco Ferreri

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Francesco Ferreri
Date personale
Născut[1] Modificați la Wikidata
Decedat (73 de ani) Modificați la Wikidata
București, Țara Românească Modificați la Wikidata
ReligieBiserica Catolică[2] Modificați la Wikidata
Ocupațiepreot catolic[*]
episcop catolic[*] Modificați la Wikidata

Francesco Ferreri (n.  – d. , București, Țara Românească) a fost un cleric romano-catolic, călugăr din Ordinul pasionist și episcop titular al episcopiei romano-catolice de Nicopole ad Hystrum[3], care administra la aceea perioadă Serbia, Bulgaria și Valahia, administrator al Vicariatului Apostolic al Valahiei [4].

Începând cu anul 1806, din cauza dificultăților avute în practicarea cultului catolic în Bulgaria, unde avea reședintă Francesco Ferreri, se mută în Țara Românească, unde fixează ca reședință satul Cioplea, aflat la marginea Bucureștiului. Despre acest episcop, datele sunt puține, în primul rând din cauza faptului că toată arhiva a ars, împreună cu toate documentele cu care venise din Bulgaria în Valahia. Singurele documente sunt cele editate de acest episcop, precum și cele care se află la Congregația Propaganda Fide respectiv la Ministerul de Externe al Austriei, pe care le-a reprodus Nicolae Iorga în Studii și documente cu privire la istoria românilor, vol. II, Acte relative la istoria cultului catolic în Principate, 1782-1829, Extrase din corespondența consulară austriacă, privitoare la istoria Bisericii Catolice în Principate.

  1. ^ Catholic-Hierarchy.org, accesat în  
  2. ^ Catholic-Hierarchy.org, accesat în  
  3. ^ http://www.catholic-hierarchy.org/bishop/bferf.html Francesco Ferreri, episcop de Nicopole, pagină în limba engleză.
  4. ^ http://www.arcb.ro/index.php?view=article&catid=181%3Apreoi-sfini&id=5897%3Asfantul-paul-al-crucii-1694-1775&format=pdf&option=com_content&Itemid=459 Arhivat în , la Wayback Machine. Este primul dintre călugării pasioniști alături de Giacomo Sperandio care au păstorit Vicariatul apostolic al Valahiei

Legături externe

[modificare | modificare sursă]