Format:Folosiți diacritice

 Acest format foarte utilizat sau vizibil este protejat nelimitat ca format pentru a preveni vandalismul.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Diacritice

Bună ziua. Am observat că scrieți fără diacritice. La Wikipedia se impune tuturor scrierea corectă atât a textului în limba română (inclusiv a literelor ă, â, î, ș, ț), cât și a cuvintelor din alte limbi.

Calculatorul vă permite selectarea limbii române la tastatură; aveți detalii tehnice la pagina aceasta. Dacă totuși din motive obiective nu puteți face acest lucru, interfața Wikipedia vă oferă posibilitatea de a insera în text literele românești cu diacritice apăsând pe literele de sub caseta de editare. La fel puteți introduce și caractere specifice altor limbi.

Cu speranța că pe viitor veți scrie corect în mod sistematic, vă urez o zi bună și spor la scris!

Notă formate avertizare
  • Vă rugăm să verificați mai întâi lista mesajelor de avertizare înainte de a folosi orice format pe paginile de discuție pentru a atenționa un utilizator. Aplicarea celui mai potrivit format poate ajuta prin reducerea confuziei mesajului transmis.
  • Vă rugăm să nu uitați să introduceți mesajele de avertizare prin substituire. Substituirea se face astfel: în loc de {{folosiți diacritice}} scrieți {{subst:folosiți diacritice}}. Această precauție are avantajul că reduce ocuparea serverelor.

Mulțumim!


Utilizare

Formatul se introduce ca mesaj de avertizare în pagina de discuții a utilizatorilor care scriu fără diacritice, în particular în articole. Utilizarea corectă este prin substituire, astfel:

{{subst:folosiți diacritice}}

Dacă doriți să precizați pagina la care utilizatorul a omis diacriticele, adăugați titlul acesteia ca parametru:

{{subst:folosiți diacritice|România}}