Wikipedia:Formate utile/Mesaje

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Mai jos este o listă de mesaje ce pot fi folosite pentru notificarea utilizatorului aspra actelor de vandalism pe care le-a comis sau este pe cale să le comită, sau pentru transmiterea unor mesaje standard în diferite circumstanțe. Mesajele sunt organizate în două categorii, mesajele standard și cele de avertizare, acestea din urmă fiind subcategorizate în funcție de gravitatea abaterii, de la un simplu test asupra unei pagini până la avertisment final și mesaj trimis după blocare.

Notă: deoarece aceste formate sunt puse pe extrem de multe pagini, se recomandă folosirea lor prin substituire utilizând comanda subst astfel: {{subst:test1}} (în cazul mesajului test1). Aceasta are ca efect substituirea formatului (care ar fi procesat de fiecare dată când ar fi generată pagina) cu conținutul său - astfel pagina devine statică, reducând încărcarea serverelor și crescând viteza cu care pagina respectivă se va afișa. În plus, se evită propagarea instantă a vandalismelor asupra formatelor pe toate paginile pe care acestea sunt introduse.

Vezi și:


Mesaje de întâmpinare, invitație, rugăminte[modificare sursă]

 
{{bunvenit}}
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Pagina de teste
Locul destinat experimentelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Formate utile/Mesaje) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


{{subst:Invitație}}

Invitație[modificare sursă]

Un filmuleț ce prezintă procedura înregistrării pe Wikipedia

Bine ați venit la Wikipedia! Am remarcat contribuția dumneavoastră și țin să vă mulțumesc. După cum ați văzut, la acest proiect poate participa orice persoană bine intenționată.

Vă recomand să vă alegeți un nume de utilizator și să vă înregistrați. Deschiderea unui cont la Wikipedia nu costă nimic și nu necesită niciun fel de informații personale; în plus, veți beneficia de o serie întreagă de avantaje: pagină de utilizator, propria pagină de discuții, o listă de articole urmărite, posibilitatea de a încărca imagini, protejarea adresei IP etc.

Sper să vă placă acest proiect și să vă alăturați. Dacă aveți nelămuriri puteți vizita paginile Bun venit, Ajutor și Portalul comunității sau puteți pune întrebări la Cafenea ori la pagina mea de discuții. Vă așteptăm.

{{subst:Cont public}}

Cont public[modificare sursă]

Din numele dumneavoastră de utilizator se înțelege că acest cont urmează să fie accesat de mai multe persoane. Întrucât pe Wikipedia nu sunt permise conturile publice, vă rugăm să vă creați conturi distincte, astfel ca în spatele fiecărui nume de utilizator să existe o singură persoană răspunzătoare pentru toate intervențiile făcute prin contul respectiv. Pentru evitarea oricăror confuzii vă recomandăm să vă deschideți alt cont (sau, dacă aveți deja multe contribuții, să cereți aici schimbarea numelui de utilizator). Dacă reprezentați o firmă sau instituție, maniera corectă este să folosiți un cont care să vă identifice personal, și, în conformitate cu Termenii de Utilizare și cu politica privind conflictul de interese, să vă declarați afilierea în paginile de discuție ale articolelor editate. În speranța că sunteți de acord cu respectarea regulamentelor, vă mulțumim pentru înțelegere și pentru contribuții.

{{subst:mesajevandal}}

Avertizarea vandalilor[modificare sursă]

Vă mulțumim că participați la combaterea vandalismului de la Wikipedia!

Vă rugăm ca după fiecare anulare a modificărilor rău-voitoare să adăugați pe pagina de discuție a vandalului mesaje de avertizare. În mod uzual sunt folosite mesajele {{subst:au-test1}}, {{subst:au-test2}}, {{subst:au-test3}}, {{subst:au-test4}}. Vă recomandăm să vedeți și lista completă a mesajelor disponibile. Adăugarea avertismentelor pe pagina de discuții îi anunță pe posibilii vandali că acțiunile dăunătoare nu sunt tolerate, și ajută administratorii să determine când este cazul ca unui utilizator să-i fie blocată posibilitatea de a modifica paginile. Încă o dată mulțumiri pentru că ajutați Wikipedia să devină mai bună.

Mesaje de avertizare ușoară[modificare sursă]

 
{{subst:Avertizare imagine|Nume imagine}}

Sursa și drepturile de autor ale imaginii Nume imagine

 • Ați trimis la Wikipedia fișierul Nume imagine, care nu este însoțit de datele obligatorii — sursa imaginii și licența sub care este disponibilă — sau la care aceste date sunt incomplete ori greșite. În această situație drepturile de autor sunt neclare.
 • Dacă dumneavoastră ați creat imaginea, precizați acest lucru; în caz contrar trebuie să menționați sursa ei (adresa sitului de internet, datele cărții etc.) și să justificați folosirea fișierului la Wikipedia.

Găsiți o listă a indicațiilor de drepturi de autor la pagina Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Dacă nu veți furniza informațiile necesare în decurs de o săptămână, imaginea poate fi ștearsă fără alte avertizări prealabile.

{{subst:subst}}

Substituire[modificare sursă]

Vă rugăm să nu uitați să introduceți formatele cu mesaje pe paginile de discuție prin substituire. Substituirea se face astfel: de exemplu în loc de {{test}} scrieți {{subst:test}}. Această precauție are avantajul că reduce ocuparea serverelor, mai ales atunci cînd formatul este apelat în foarte multe pagini, pentru că în urma unei modificări la pagina formatului modificarea trebuie propagată la toate paginile unde este apelat acesta.

{{subst:descriere}}

Descrierea modificărilor[modificare sursă]

Vă recomandăm să completați întotdeauna rubrica de descriere a modificărilor efectuate. Această descriere le este foarte utilă celor care urmăresc evoluția paginii sau îi analizează istoricul. În lipsa descrierii există chiar riscul ca modificările pe care le faceți să fie interpretate ca vandalism și să fie anulate. Dacă spațiul disponibil în rubrica respectivă nu este suficient, puteți explica modificările în pagina de discuție. Vă mulțumim!

{{subst:tilde}}

Semnătură[modificare sursă]

Vă rog ca atunci când faceți comentarii pe paginile de discuție ale articolelor sau utilizatorilor Wikipedia, să adăugați și semnătura dumneavoastră. Este un lucru necesar la Wikipedia și este foarte simplu de adăugat, trebuie doar să dați un clic pe butonul din bara superioară a casetei de editare sau să tastați patru tilde ( ~~~~ ) și în mod automat se generează numele dumneavoastră precum și data și ora la care ați făcut comentariul. Vă mulțumesc!

{{subst:Folosiți diacritice}}

Diacritice[modificare sursă]

Bună ziua. Am observat că scrieți fără diacritice. La Wikipedia se impune tuturor scrierea corectă atât a textului în limba română (inclusiv a literelor ă, â, î, ș, ț), cât și a cuvintelor din alte limbi.

Calculatorul vă permite selectarea limbii române la tastatură; aveți detalii tehnice la pagina aceasta. Dacă totuși din motive obiective nu puteți face acest lucru, interfața Wikipedia vă oferă posibilitatea de a insera în text literele românești cu diacritice apăsând pe literele de sub caseta de editare. La fel puteți introduce și caractere specifice altor limbi.

Cu speranța că pe viitor veți scrie corect în mod sistematic, vă urez o zi bună și spor la scris!

{{subst:Grafie}}

Vă mulțumesc pentru intenția de a ameliora calitatea Wikipediei prin corecturi ortografice. Modificările făcute de dumneavoastră au fost totuși anulate. La Wikipedia se acceptă ambele grafii curente ale limbii române — și â / sunt, și î / sînt —, iar simpla comutare de la o grafie la alta trebuie evitată pentru că riscă să genereze conflicte inutile. Găsiți detalii la pagina Wikipedia:Versiuni de ortografie română.

Testarea sitului[modificare sursă]

 
{{subst:test0}}

Vă mulțumim că ați testat Wikipedia și că ați refăcut pagina afectată. Pentru alte încercări vă rugăm totuși să folosiți pagina personală de teste. Puteți afla mai multe despre proiectul nostru la pagina de bun venit. Vă mulțumim!

{{subst:test1}}

■ Testul v-a fost anulat[modificare sursă]

Testul dumneavoastră a funcționat, dar a fost anulat. Pentru alte încercări vă rugăm să folosiți pagina personală de teste. Vă invităm să citiți și pagina de bun venit pentru a afla cum puteți contribui la enciclopedia noastră. Vă mulțumim!

{{subst:test1|Titlul paginii}}

■ Testul v-a fost anulat[modificare sursă]

Testul dumneavoastră de la pagina Titlul paginii a funcționat, dar a fost anulat. Pentru alte încercări vă rugăm să folosiți pagina personală de teste. Vă invităm să citiți și pagina de bun venit pentru a afla cum puteți contribui la enciclopedia noastră. Vă mulțumim!

{{subst:testnn}}

Conținut neenciclopedic[modificare sursă]

Bun venit la Wikipedia! Am avea mare nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a adăuga conținut nou, dar din păcate adăugările dumneavoastră recente sunt pe marginea unui subiect care nu trece pragul de notabilitate admisibil la o enciclopedie sau care nu are suficient caracter enciclopedic. Vă invităm să aruncați o privire la pagina de bun venit dacă vreți să aflați cum puteți contribui la enciclopedia noastră. Vă mulțumim!

{{subst:testnn-n|pagină}}

Bun venit la Wikipedia! Am avea mare nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a adăuga conținut nou, dar din păcate adăugările dumneavoastră la articolul pagină nu sunt considerate suficient de notabile sau nu au suficient caracter enciclopedic. Vă invităm să aruncați o privire la pagina de bun venit dacă vreți să aflați cum puteți contribui la enciclopedia noastră. Vă mulțumim încă o dată!

{{subst:joke}}

■ Seriozitate[modificare sursă]

Nu credem că cititorii vor gusta umorul din contribuția dumneavoastră recentă, având în vedere că aici încercăm să creăm o enciclopedie cuprinzând articole informative. Astfel, vă rugăm, să păstrați un ton serios și să scrieți într-un stil enciclopedic. Pentru a afla cum puteți contribui la proiectul nostru, vă invităm să citiți pagina de bun venit. Vă mulțumim!

{{subst:dubios|pagină}}

Informații neverificabile[modificare sursă]

Vă mulțumim pentru informațiile pe care le-ați adăugat în pagină. Totuși am fost nevoiți să anulăm modificările dumneavoastră deoarece informațiile nu satisfăceau criteriul obligatoriu de verificabilitate pe care îl aplicăm în acest proiect. Dacă sunteți de părere că informațiile respective sunt totuși pertinente, vă invit să le introduceți din nou, citându-vă sursele de data aceasta. Mulțumim.

{{subst:nothanks|pagină}}

■ pagină[modificare sursă]

Vă mulțumim pentru contribuția dumneavoastră la articolul pagină, dar la Wikipedia nu pot fi acceptate materiale pentru care nu aveți drepturi de autor, fie de pe alte site-uri, fie din publicații tipărite. Puteți încerca să rescrieți textul cu cuvintele dumneavoastră. Vă invităm să citiți pagina de bun venit dacă doriți să aflați cum puteți contribui la această enciclopedie.

Dacă totuși sunteți titularul drepturilor de autor pentru materialul pe care l-ați introdus, vă rugăm să urmați instrucțiunile pentru autorii care doresc să ofere materiale Wikipediei. Vă mulțumim încă o dată.

{{subst:tpu0|nume utilizator}}

Autentificare[modificare sursă]

Dacă sunteți utilizatorul nume utilizator, atunci vă rog să vă autentificați înainte de a vă edita pagina. Altfel puteți fi confundat cu un vandal și, ca urmare, contribuțiile dvs. pot fi șterse. Mulțumesc.

{{subst:tpu1}}

Pagină utilizator[modificare sursă]

Vă rog nu editați pagina de utilizator a altor contribuitori fără aprobarea sau consimțământul lor. Acest lucru poate fi considerat vandalism. Dacă vreți să experimentați, folosiți pagina personală de teste.

Poate fi considerat vandalism[modificare sursă]

 
{{subst:test2}}

■■ Notificare[modificare sursă]

Vă rugăm să nu mai faceți experimente la Wikipedia. Asemenea teste ar putea fi considerate vandalism. Dacă vreți să faceți alte încercări, folosiți pagina personală de teste. Vă mulțumim.

{{subst:test2|Titlul paginii}}

■■ Notificare[modificare sursă]

Vă rugăm să nu mai faceți experimente la Wikipedia, cum ați făcut la pagina Titlul paginii. Asemenea teste ar putea fi considerate vandalism. Dacă vreți să faceți alte încercări, folosiți pagina personală de teste. Vă mulțumim.

{{subst:spam}}

Vă rugăm să nu adăugați în paginile Wikipedia legături către situri comerciale sau către siturile dumneavoastră personale, sau mesaje publicitare. Wikipedia nu este un mijloc de publicitate sau o simplă colecție de adrese de internet. Dorim să avem articole cu mai mult conținut enciclopedic, nu cu mai multe legături de internet. De asemenea, numeroase pagini de internet nu îndeplinesc condițiile pentru a fi incluse în articole. Dacă doriți să aflați cum puteți contribui la enciclopedia noastră, aruncați o privire la pagina de bun venit. Vă mulțumim!

{{subst:spam-n|pagină}}

Vă rugăm să nu adăugați în paginile Wikipedia legături către situri comerciale sau către siturile dumneavoastră personale, sau mesaje publicitare, așa cum ați procedat la pagina pagină. Wikipedia nu este un mijloc de publicitate sau o simplă colecție de adrese de internet. Dorim să avem articole cu mai mult conținut enciclopedic, nu cu mai multe legături de internet. De asemenea, numeroase pagini de internet nu îndeplinesc condițiile pentru a fi incluse în articole. Dacă doriți să aflați cum puteți contribui la enciclopedia noastră, aruncați o privire la pagina de bun venit. Vă mulțumim!

{{subst:mess}}

Vă rugăm să nu adăugați pe paginile de discuție mesaje fără legătură cu subiectul paginii respective. Contribuția poate fi considerată spam și noi considerăm spam-ul ca fiind o formă de vandalism. Vă mulțumim!

{{subst:test2del}}

■■ Nu ștergeți[modificare sursă]

Vă rugăm să nu ștergeți conținutul sau formatele din paginile Wikipediei fără să specificați un motiv în câmpul pentru descrierea modificărilor. Ștergerile dumneavoastră nu par să fie constructive și au fost anulate. Vă rugăm să folosiți pagina personală de teste dacă doriți să experimentați. Vă mulțumim!

{{subst:test2del|pagină}}

■■ Nu ștergeți[modificare sursă]

Vă rugăm să nu ștergeți conținutul sau formatele din paginile Wikipediei, așa cum ați făcut la pagina pagină, fără să specificați un motiv în câmpul pentru descrierea modificărilor. Ștergerile dumneavoastră nu par să fie constructive și au fost anulate. Vă rugăm să folosiți pagina personală de teste dacă doriți să experimentați. Vă mulțumim!

{{subst:blank}}

■ Nu ștergeți[modificare sursă]

Vă rugăm să nu ștergeți în mod nejustificat conținutul paginilor de la Wikipedia. Când ștergeți un text, vă rugăm să specificați motivul în sumarul modificării și discutați modificările ce ar putea fi controversate pe pagina de discuții a articolului. Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, pagina a fost restaurată. De asemenea:

 • Dacă pagina este o arhivă, vă rugăm să o lăsați nemodificată.
 • Dacă pagina este un duplicat, vă rugăm să o redirecționați către pagina potrivită.
 • Dacă pagina a fost vandalizată, vă rugăm să o readuceți la ultima versiune valabilă.
 • Dacă găsiți greșeli, vă rugăm să le corectați.

Pentru teste, folosiți pagina personală de teste. Informații despre cum puteți contribui la Wikipedia găsiți la pagina de bun venit. Vă mulțumim!

{{subst:blank|Titlul paginii}}

■ Nu ștergeți[modificare sursă]

Vă rugăm să nu ștergeți în mod nejustificat conținutul paginilor de la Wikipedia, așa cum ați procedat la Titlul paginii. Când ștergeți un text, vă rugăm să specificați motivul în sumarul modificării și discutați modificările ce ar putea fi controversate pe pagina de discuții a articolului. Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, pagina a fost restaurată. De asemenea:

 • Dacă pagina este o arhivă, vă rugăm să o lăsați nemodificată.
 • Dacă pagina este un duplicat, vă rugăm să o redirecționați către pagina potrivită.
 • Dacă pagina a fost vandalizată, vă rugăm să o readuceți la ultima versiune valabilă.
 • Dacă găsiți greșeli, vă rugăm să le corectați.

Pentru teste, folosiți pagina personală de teste. Informații despre cum puteți contribui la Wikipedia găsiți la pagina de bun venit. Vă mulțumim!

{{subst:tpu2}}

Pagină utilizator[modificare sursă]

Vă rog, încetați să modificați paginile de utilizator sau paginile de discuții pentru comentarii nepotrivite sau ștergeri. Aceste acțiuni pot fi considerate vandalism și vi se poate bloca accesul la modificarea paginilor Wikipedia.

{{subst:etichete}}

■ Etichete de avertizare[modificare sursă]

Poate neintenționat, printr-o modificare a dumneavoastră, ați eliminat unele formate de întreținere de la Wikipedia.
  Când eliminați formate de întreținere, vă rugăm să vă asigurați că:

 • ați rezolvat problemele pe care le semnalează ele, sau
 • ați dat un motiv serios pentru eliminarea lor în sumarul modificării.

Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, formatele au fost restaurate. Puteți consulta pagina de bun venit pentru a afla mai multe despre cum puteți ajuta la redactarea acestei enciclopedii, iar dacă doriți să faceți experimente, puteți folosi pagina de teste. Vă mulțumim!

Avertisment[modificare sursă]

 
{{subst:test3}}

■■■ Avertizare privitoare la teste în articole[modificare sursă]

Vă rugăm să încetați! Dacă veți continua să vandalizați Wikipedia vi se va ridica dreptul de a-i modifica paginile. Vă mulțumim!

{{subst:test3|Titlul paginii}}

■■■ Avertizare privitoare la teste în articole[modificare sursă]

Vă rugăm să încetați! Dacă veți continua să vandalizați Wikipedia, așa cum ați făcut la pagina Titlul paginii, vi se va ridica dreptul de a-i modifica paginile. Vă mulțumim!

{{subst:spam2}}

■■ Vă rugăm să încetați![modificare sursă]

Dacă veți continua să folosiți Wikipedia ca mijloc de publicitate, vi se va ridica dreptul de a-i modifica paginile.

{{subst:blank2}}

■■ Nu ștergeți[modificare sursă]

Vă rugăm să nu ștergeți conținutul sau formatele din paginile Wikipediei fără să specificați un motiv în câmpul pentru descrierea modificărilor. Ștergerile dumneavoastră nu par să fie constructive și au fost anulate. Vă rugăm să folosiți pagina personală de teste dacă doriți să experimentați. Vă mulțumim!

{{subst:R3R}}

Vă rugăm să nu mai faceți reveniri la versiuni anterioare fără a le discuta mai întâi! Această manieră de editare este considerată nerespectuoasă și neproductivă. Dacă veți continua, vi se va ridica dreptul de a modifica paginile Wikipedia, conform regulii celor trei reveniri, potrivit căreia nimeni nu poate efectua mai mult de trei reveniri la un articol într-un interval de 24 de ore. Vă mulțumim!

{{subst:R3R2}}

A doua revenire[modificare sursă]

Sunteți pe cale să încălcați regula celor trei reveniri la pagina [[{{{1}}}]]. Vă rog să încetați, altfel vi se va bloca accesul la modificarea paginilor.
{{subst:Obscen}}

Obscenități[modificare sursă]

Vă rugăm să nu mai adăugați obscenități pe paginile Wikipedia. Limbajul vulgar reprezintă o jignire la adresa contribuitorilor și vizitatorilor acestui site. Astfel de acțiuni sunt o formă de vandalism și, dacă veți continua, vi se va ridica dreptul de a modifica paginile Wikipedia.
{{subst:FAP}}

Fără atacuri la persoană![modificare sursă]

Vă informăm că la Wikipedia dorim să păstrăm o atmosferă civilizată și ca urmare nu tolerăm atacurile la persoană. Nu există absolut nicio scuză pentru a jigni, înjosi, amenința un utilizator sau a vă purta necuviincios. Mesajul de față v-a fost trimis pentru: lipsesc detalii concrete despre atac. Dacă veți continua acest comportament vi se va ridica dreptul de a modifica paginile proiectului. Vă mulțumim.
{{subst:tpu3}}

Avertizare[modificare sursă]

Încetați! Dacă continuați să modificați paginile de utilizator sau paginile de discuții veți fi blocat pentru vandalism.

Avertisment final[modificare sursă]

 
{{subst:test4}}

■■■■ Avertisment final[modificare sursă]

Aceasta este ultima avertizare! La următorul act de vandalism vi se va bloca accesul la modificarea paginilor Wikipedia.
{{subst:test4|Titlul paginii}}

■■■■ Avertisment final[modificare sursă]

Aceasta este ultima avertizare! La următorul act de vandalism asemănător cu cel de la pagina Titlul paginii vi se va bloca accesul la modificarea paginilor Wikipedia.
{{subst:R3R3}}

A treia revenire[modificare sursă]

Regula celor trei reveniri vă permite să faceți maximum trei reveniri la o pagină dată într-un interval de 24 de ore, cu unele excepții precizate clar. Dacă nu încetați vi se va bloca accesul la modificarea paginilor. Aceasta este ultima avertizare.
{{subst:tpu4}}

Avertizare[modificare sursă]

Acesta este ultimul avertisment. La următorul act de vandalism vi se va bloca accesul la modificarea paginilor Wikipedia

Utilizator blocat[modificare sursă]

 
{{subst:blocat|perioadă|motiv}}
V-a fost blocat accesul la modificarea paginilor din Wikipedia. Termen: perioadă. Justificare: motiv.
Dacă credeți că blocarea a fost nejustificată, o puteți contesta adăugând formatul {{Deblocare| Motivul pentru deblocare }} sub acest mesaj.