Format:Au-autobiography

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Autobiografie[modificare sursă]

Ar fi mai bine să așteptați ca alții să scrie articole despre subiecte în care sunteți implicat/ă personal, decât să le scrieți dumneavoastră. Aceasta se referă atât la articole despre dumneavoastră, cât și la articole despre realizările dumneavoastră, afacerile dumneavoastră, site-ul dumneavoastră de web sau orice alt conflict de interese.

Crearea unui articol autobiografic este puternic descurajată. Dacă veți crea un astfel de articol, poate fi listat la Pagini de șters. Ștergerea nu este sigură, dar mulți sunt de părere că nu ar trebui să începeți un articol despre dumneavoastră înșivă. Crearea independentă a articolelor încurajează validarea independentă a notabilității și a verificabilității. Toate contribuțiile la un articol trebuie să fie conforme cu politicile Wikipedia:Fără cercetare originală, Wikipedia:Punctul de vedere neutru și Wikipedia:Verificabilitate.

Dacă nu sunteți o persoană „notabilă” conform criteriilor din îndrumările Wikipedia, crearea unui articol despre dumneavoastră înșivă încalcă politica Wikipedia nu este un furnizor de spațiu web personal și astfel articolul se califică pentru ștergerea rapidă. Dacă realizările dumneavoastră sunt verificabile și sunt într-adevăr notabile (deci potrivite pentru includerea în Wikipedia), articolul despre dumneavoastră va fi creat de altcineva, mai devreme sau mai târziu. Vă mulțumim!