Folk metal

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Folk metal
Origini stilistice Heavy metal, muzică folk
Origini culturale Începutul anilor 1990; Europa
Instrumente tipice Chitară electrică, chitară bas, baterie, vocal, instrumente folk sau clape
Popularitate O oarecare popularitate în Europa începând cu anii 2000; în rest underground
Subgenuri
Celtic metal - Medieval metal
(lista completă)
Genuri de fuziune
Viking metal
Scene regionale
GermaniaIrlandaScandinavia - Rusia - Spania
Alte subiecte
Listă de formații folk metal

Folk Metal este un subgen al muzicii heavy metal, apărut în Europa în anii 1990 ca o fuziune dintre metal și muzica folk tradițională.

Unul din cele mai timpurii exemple de folk metal este formația engleză Golgotha, al cărui EP din 1984 Dangerous Games conținea un mixaj dintre stilurile New Wave of British Heavy Metal și folk. Cu toate acestea, genul nu s-a fost dezvoltat în continuare până la apariția altei trupe englezești, Skyclad, care pe albumul său de debut The Wayward Sons of Mother Earth, lansat în 1990, a utilizat acest stil, fapt ce a făcut ca formația să fie considerată inițiatoarea și pionerul genului folk metal.[1][2] Abia la începutul anilor 2000 genul a sporit în popularitate, în special în Finlanda, datorită aportului formațiilor Finntroll, Ensiferum, Korpiklaani, Turisas, și Moonsorrow.

Folk metalul este caracterizat de diversitate, reprezenanții săi utilizând o gamă largă de instrumente folk, iar formațiile de obicei au în componența de bază 6 membri sau mai mulți. Tematica versurilor genului în general se axează pe fantezie, mitologie, păgânism, istorie și natură.

Albumul The Wayward Sons of Mother Earth al formației Skyclad este cel mai timpuriu album folk metal

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Boylin, Alex. „Skyclad Biography”. Metalstorm.ee. http://www.metalstorm.ee/bands/biography.php?band_id=323&bandname=Skyclad. Accesat la 10 martie 2008. 
  2. ^ O'Neill, Wade. „Skyclad”. Metaleater.com. http://www.metaleater.com/features-skyclad07142005.php. Accesat la 10 martie 2008. 
    Skyclad”. Bnrmetal.com. http://www.bnrmetal.com/v2/search.php?name=skyclad. Accesat la 10 martie 2008. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]