Floriana Jucan

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Floriana Jucan (01 Decembrie 1974, București) este jurnalist roman, CEO și acționar principal al revistei Q Magazine.

A publicat în „Curierul național”, „Evenimentul zilei”, „Ziua” și din 2007 a fondat revista Q Magazine. A lucrat ca redactor acreditat la Președintie și Guvern.

A debutat în revista literară „Contrapunct” la 15 ani, iar la 16 ani , a publicat volumul de poezii „Podoabe de Suflet” ( 1990). La 21 de ani publica romanul „Ambasadorul” (1996). În urma acuzațiilor de spionaj care i s-au adus de către Ministerul de Externe al Elveției,Ziarul „Evenimentul zilei” ziarul la care lucra atunci Floriana Jucan, a actionat in justitie ministerul și a câștigat, acuzațiile nefiind dovedite vreodată.

A publicat peste 10,000 de articole politice și a avut corespondențe din aproape toate țările lumii.

Din august 2009 devine invitat permanent al emisiunii „Q&A” cu Alessandra Stoicescu la televiziunea Antena 3, timp de doi ani.

Educație

Este absolventă a Facultății de Administrație Publică din cadrul Universități „Gheorge Cristea”și a Institutului Sociologie Juridica, Oniati Spania.

În 2000 urmează cursuri Postuniversitare de Criminalistică la Academia de Poliție Al. I. Cuza (2000).

În 2001 a absolvit Colegiul Național de Apărare din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”.

În prezent, urmează cursurile Facultății de Studii Iudaice din cadrul Universității București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine.

Este membru în „Club România” și în „Chatham House”.

A avut contribuții în volumele „Forța politică a femeilor”(2011-Editura Polirom) și în volumul „7 teme fundamentale pentru România”(2014-Editura Rao). (http://www.elefant.ro/carti/carti-de-specialitate/stiinte-umaniste/politica-politologie/vii-teme-fundamentale-pentru-romania-iiiiiv-222162.html)

Referinte

·        ION ILIESCU-FOST PRESEDINTE AL ROMANIEI

Am apreciat întotdeauna la Floriana Jucan deopotrivă curiozotatea specifică jurnalistului de investigație, preocupat de fenomenul politic românesc și talentul evident, acuratețea textelor. Îmi amintesc cu plăcere perioada în care era acreditată la Palatul Cotroceni, din partea cotidianului „Evenimentul Zilei”. Întrebările ei erau de fiecare dată pertinente, iar relatările obiective, cu atât mai lăudabil cu cât acest fapt se întâmpla într-o presă aflată, ca întreaga societate românească, la începuturile maturizării ei. Traseul său publicistic ulterior, în presa scrisă și în televiziune o plasează pe Floriana Jucan drept unul dintre ziariștii cu vocație ai tinerei generații. Profesionalismul său o recomandă ca un interlocutor agreabil și competent.

·        Pascal Bruckner 

Energică și enigmatică: iată doua adjective pe care mi le inspiră Floriana Jucan. Pe de-o parte, o tânără femeie modernă, sigură pe ea și care știe să-și domine destinul, știe încotro să-l îndrepte. Pe de altă parte, este o ființă șarmantă, căreia îi place să seducă, să farmece, să facă un pas înainte încurajându-te, pentru ca imediat după aceea să se retragă, refugiindu-se în spatele ochilor ei mari verzi, scăldați într-o anumită ceață. Floriana Jucan este asemănatoare valurilor care avansează și se retrag, insesizabil. Nu-i deloc surprinzător că-i atribuim tot felul de existențe: este specific persoanelor romanesques să pară multiple, asta în timp ce muritorii abia cunosc o singură existență.

·        Bogdan Balthazar,Preledinte BRD-Grup Societe Generale 1998-2004

Floriana Jucan este o minune a depășirii unor condiții inițiale vitrege, printr-o genă bună și viguroasă și o voință neabatută de a-și împlini marele ei potențial. Deși mulți o văd, poate, ca „realizată", ea este încă, și va fi mulți ani, un proiect în curs de ridicare.

Gral Florian Coldea pentru Q Magazine: „România este amenințată ca orice alt stat NATO”

http://www.qmagazine.ro/prim-adjunctul-directorului-serviciului-roman-de-informa%C5%A3ii-general-maior-florian-coldea-romania-este-amenin%C5%A3at%C4%83-ca-orice-alt-stat-nato_195664.html

Mihai Nadin-Viitorul lumii: Analfabetismul

http://www.qmagazine.ro/viitorul-lumii-analfabetismul_272691.html

Butros Butros Ghali pentru Q Magazine: „Apa va fi cea mai mare problemă ân Egipt

http://www.qmagazine.ro/boutros-boutros-ghali-in-q-magazine-apa-va-fi-cea-mai-mare-problema-in-egipt_84432.html

Românii conduc războiul psihologic în Afganistan

http://www.qmagazine.ro/romanii-conduc-razboiul-psihologic-afganistan_311454.html

SRI pregătește spionii Marii Britanii

http://www.qmagazine.ro/exclusiv-sri-preg%C4%83te%C5%9Fte-spionii-marii-britanii_272963.html

Note[modificare | modificare sursă]


Legături externe[modificare | modificare sursă]

Interviuri