Five Nights at Freddy's 2

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Five Nights at Freddy's 2

Dezvoltator(i)Scott Cawthon[*]  Modificați la Wikidata
Editor(i)Scott Cawthon[*]  Modificați la Wikidata
Distribuitor(i)Steam
Nintendo eShop[*][[Nintendo eShop (digital distribution service powered by the Nintendo Network)|​]]
Google Play[1]
App Store[2]
Microsoft Store[*]
PlayStation Store  Modificați la Wikidata
SerieCinci Nopți la Freddy[*]  Modificați la Wikidata
Motor graficClickteam Fusion 2.5[*][[Clickteam Fusion 2.5 (video game engine)|​]]  Modificați la Wikidata
PlatformăAndroid
Microsoft Windows
iOS
Nintendo Switch
Xbox One
PlayStation 4  Modificați la Wikidata
Dată lansare



  Modificați la Wikidata
Genurijocuri video survival horror
point-and-click adventure[*][[point-and-click adventure (video game genre)|​]]  Modificați la Wikidata
Modurisingleplayer  Modificați la Wikidata
Mediadistribuire digitală
descărcare digitală[*] (Android)  Modificați la Wikidata
Controlmouse
tastatură
touchscreen (Android și iOS)
controler de joc video[*]  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
Ratinguri
USKUSK 12[*][[USK 12 (USK video game content rating: suitable only for persons aged 12 years and over)|​]]  Modificați la Wikidata
ESRBTeen[*][[Teen (ESRB video game content rating in which recommends a video game to those 13+)|​]] (Fantasy Violence[*][[Fantasy Violence (ESRB video game content rating descriptor for games that contains unrealistic violence that can easily be distinguished from real-life for games that also includes violent actions that look cartoon-like in nature.)|​]])[3]  Modificați la Wikidata

Five Nights at Freddy's 2 este un joc video survival horror creat de Scott Cawthon, fiind al doilea din seria de succes Five Nights at Freddy's. A fost lansat în noiembrie 2014 pentru Microsoft Windows, Android și IOS. Jocul este un prequel pentru cel original și are loc cu câțiva ani înainte de acesta, la unul dintre restaurantele fictive Freddy Fazbear's Pizza. Ca și în primul joc, jucătorul își asumă rolul unei gărzi de noapte și trebuie să supraviețuiască atacurilor mai multor animatronici: Whitered Freddy, Whitered Bonnie, Whitered Chica, Whitered Foxy, Golden Freddy (care sunt de fapt animatronicii din primul joc, ce au fost ulterior reconstruiți și îmbunătățiți), Toy Freddy, Toy Chica, Toy Bonnie, Balloon Boy (BB), Mangle și Puppet. El are la dispoziție doar un sistem de camere puse prin restaurant, o lanternă și o mască de animatronic, ce poate fi folosită pentru a-i păcăli pe ceilalți să creadă că este unul dintre ei și să plece.

Povestea[modificare | modificare sursă]

Jucătorul își asumă rolul lui Jeremy Fitzgerald, o gardă de noapte la noul și îmbunătățitul restaurant "Freddy Fazbear's Pizza". Ca și în primul joc, Jeremy este sunat în fiecare noapte de un alt angajat, cunoscut doar ca Phone Guy, care îi lasă instrucțiuni cu privire la fiecare animatronic în parte, spunând că aceștia sunt echipați cu un software de recunoaștere facială, cel le permite să identifice criminalii pentru a proteja copiii de potențiale pericole, dar duc lipsă de un mod de noapte, astfel că se îndreaptă spre cel mai apropiat loc luminat și în care există zgomot, ci anume biroul jucătorului. Crezând că acesta este un endoschelet fără costum, animatronicii încearcă să-l bage cu forța într-unul, ceea ce îl va omorî. De această dată, restaurantul are o sursă nelimitată de curent, dar îi lipsesc în schimb ușile, astfel că singura protecție a lui Jeremy este o mască veche de animatronic, pe care o poate folosi pentru a-i păcăli pe ceilalți că este unul dintre ei.

Pe lângă mesajele lui Phone Guy, jocul include câteva minigame-uri ce detaliază povestea din spate, precum ucigașul în serie cunoscut doar ca Purple Guy, care a ucis 5 copii în restaurant. În a 5-a noapte, Phone Guy îi spune lui Jeremy că restaurantul se va închide din cauza unui eveniment necunoscut, și că proprietarul restaurantului Fredbear's Family Dinner (predecesorul lui Freddy Fazbear's Pizza) va fi căutat pentru întrebări. După terminarea celei de-a 5-a nopți, Jeremy primește un cec cu salariul său, care dezvăluie că jocul are loc în anul 1987.

În a 6-a noapte, Phone Guy îi spune lui Jeremy că restaurantul a fost închis pentru motive nedezvăluite, deși a fost menționată utilizarea unui "costum galben de rezervă" și probleme cu animatronicii. Phone Guy spune și că îl va înlocui pe Jeremy ca gardă de noapte, acesta putând să ia tura de zi când restaurantul se va redeschide. După terminarea nopții a 6-a, Jeremy este promovat la tura de zi și este pus să supravegheze petrecerea unui copil, pentru a se asigura că nimeni nu este rănit. De asemenea, este văzut un ziar în care se spune că restaurantul va fi închis permanent și că animatronicii noi vor fi distruși, dar cei vechi vor fi reparați și îmbunătățiți, ducând astfel la evenimentele din primul joc.

În a 7-a noapte, jucătorul îl controlează pe Fritz Smith, întrucât Jeremy a trecut la tura de zi. După terminarea nopții, Fritz este concediat pentru că ar fi umblat la animatronici, lipsă de profesionalism, și miros.

Legături externe[modificare | modificare sursă]


  1. ^ Google Play 
  2. ^ App Store 
  3. ^ Nintendo eShop