Femeia fantastică (film din 2017)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Acest articol se referă la un film american din 2017. Pentru personajul de benzi desenate, vedeți Femeia Fantastică.
Wonder Woman
Rating
Titlu originalWonder Woman
Genfilm cu supereroi[*]
film de acțiune
film de aventuri
dramă
film de război
film fantastic  Modificați la Wikidata
RegizorPatty Jenkins[*][[Patty Jenkins (regizoare de film americană)|​]]  Modificați la Wikidata
ScenaristAllan Heinberg[*][[Allan Heinberg (American screenwriter, television writer and producer, and comic book writer)|​]]  Modificați la Wikidata
Bazat peFemeia Fantastică  Modificați la Wikidata
ProducătorCharles Roven[*][[Charles Roven (producător de film american)|​]]
Zack Snyder
Deborah Snyder[*][[Deborah Snyder (producătoare de film americană)|​]]  Modificați la Wikidata
StudioRatPac-Dune Entertainment[*][[RatPac-Dune Entertainment (American motion picture financing company)|​]]
DC Studios[*]
Warner Bros.
Tencent Pictures[*][[Tencent Pictures (Chinese film production company)|​]]  Modificați la Wikidata
DistribuitorWarner Bros.
InterCom[*][[InterCom (Hungarian film distribution business)|​]][1]
Netflix
Xfinity Streampix[*][[Xfinity Streampix (online on demand media streaming service offered by Comcast)|​]]  Modificați la Wikidata
Director de imagineMatthew Jensen[*][[Matthew Jensen (Cinematographer, assistant director)|​]]  Modificați la Wikidata
MontajMartin Walsh[*][[Martin Walsh (British film editor)|​]]  Modificați la Wikidata
MuzicaRupert Gregson-Williams[*]  Modificați la Wikidata
CostumeLindy Hemming[*]  Modificați la Wikidata
DistribuțieGal Gadot (Wonder Woman[*][[Wonder Woman (DC Extended Universe character)|​]])
Chris Pine (Steve Trevor[*][[Steve Trevor (fictional character from DC Comics)|​]])
Connie Nielsen (Hippolyta[*][[Hippolyta (DC Comics character)|​]])
Lucy Davis[*] (Etta Candy[*][[Etta Candy (Wonder Woman supporting character)|​]])
Robin Wright (Antiope[*][[Antiope (DC Comics character)|​]])
Danny Huston (Erich Ludendorff)
David Thewlis (Ares[*][[Ares (fictional supervillain appearing in DC Comics publications and related media)|​]])
Elena Anaya[*] (Doctor Poison[*][[Doctor Poison (DC Comics Villain)|​]])
Saïd Taghmaoui[*]
Ewen Bremner[*][[Ewen Bremner (Scottish actor)|​]]
Eugene Brave Rock[*][[Eugene Brave Rock (Canadian actor and stunt man)|​]]
Lisa Loven Kongsli[*][[Lisa Loven Kongsli (actriță norvegiană)|​]]
Doutzen Kroes[2]
Eleanor Matsuura[*][[Eleanor Matsuura (actriță japoneză)|​]][2]
Florence Kasumba[*][2]
Zack Snyder[2]  Modificați la Wikidata
Premiera (Germania)[3]
(Statele Unite ale Americii)[4]
(Danemarca și Ungaria)[5][1]
(Suedia)[6]
(Franța)  Modificați la Wikidata
Durata141 min.  Modificați la Wikidata
Țara Statele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
Locul acțiuniiThemyscira[*][[Themyscira (Fictional location from DC Comics)|​]]
Londra
Paris
Belgia
Germania  Modificați la Wikidata
Limba originalălimba engleză  Modificați la Wikidata
PremiiCritics' Choice Movie Award for Best Action Movie[*][[Critics' Choice Movie Award for Best Action Movie (award)|​]] ()
Empire Award for Best Sci-Fi/Fantasy ()
Premiul Hugo pentru cea mai bună prezentare dramatică ()
Premiul MTV Movie pentru cea mai bună luptă[*] ()
Premiul Satellite pentru cea mai bună coloană sonoră ()
Premiul Saturn pentru cea mai bună actriță ()
Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Stunt Ensemble in a Motion Picture[*][[Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Stunt Ensemble in a Motion Picture |​]] ()
Teen Choice Award for Choice Movie - Action[*][[Teen Choice Award for Choice Movie - Action |​]] ()  Modificați la Wikidata
Buget149.000.000 de dolar americani  Modificați la Wikidata
Încasări822.854.286 de dolar americani[7]
412.845.172 de dolar americani[8]
103.251.471 de dolar americani[7]  Modificați la Wikidata
Urmat deWonder Woman 1984[*][[Wonder Woman 1984 (2020 film directed by Patty Jenkins)|​]]  Modificați la Wikidata
Website oficialhttps://www.warnerbros.com/movies/wonder-woman/  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial

Femeia fantastică (în engleză Wonder Woman) este un film american cu supereroi din 2017. Este a patra intrare în Universul Extins DC (DCEU).

Acțiune[modificare | modificare sursă]

În prezent, Diana Prince (identitatea secretă a super-eroinei Femeia Fantastică) primește o fotografie într-o ramă de la Wayne Enterprises cu ea și patru bărbați, făcută în timpul Primului Război Mondial. Astfel, ea începe să-și amintească trecutul.

În calitate de fiică a reginei Hippolyta, Diana a fost crescută pe insula secretă Themyscira, casa femeilor războinice numit Amazonienele, create de Zeus pentru a proteja omenirea. Hippolyta îi spune Dianei povestea Amazoanelor, inclusiv modul în care zeul Ares, unul dintre fii lui Zeus, a devenit gelos pe omenire și a orchestrat distrugerea acesteia. Când ceilalți zei au încercat să-l oprească, Ares i-a ucis pe toți cu excepția lui Zeus, care și-a folosit ultima putere pentru a-l răni grav pe Ares și astfel a-l forța să se retragă, în timp ce el a murit. Zeus le-a lăsat Amazoanelor în grijă insula și o armă numită "Ucigașa de Zei", pentru a le pregăti pentru întoarcerea lui Ares.

Deși inițial îi interzice Dianei să se antreneze ca un războinic, Hippolyta este de acord să-și lase sora, Antiope, s-o antreneze pe Diana, dar mai riguros decât pe orice alt războinic. În 1917, Diana, acum o femeie tânără, salvează un pilot american, căpitanul Steve Trevor, după ce avionul său se prăbușește lângă coasta Themyscirei. Insula este în curând invadată de un crucișător german care l-a urmărit pe Trevor. Amazoanele ucid echipajul, dar Antiope se sacrifică pentru a o salva pe Diana.

Steve este interogat cu Lasoul lui Hestia și dezvăluie că război de proporții uriașe consumă lumea și că el este un spion al Aliaților. Steve furat un ziar al chimistului șef Isabel Maru, care încearcă să creeze niște iperită mortală, sub ordinele generalului Erich Ludendorff într-o instalație de armament din Imperiul Otoman. Crezându că Ares este răspunzător de război, Diana se înarmează cu sabia "Ucigașa de Zei", cu lasoul și cu armura ei, iar apoi pleacă din Themyscira împreună cu Steve pentru a-l localiza și opri Ares pentru totdeauna.

În Londra, ei livrează carnetul lui Maru la Consiliul Suprem de Război, unde Sir Patrick Morgan încearcă să negocieze un armistițiu cu Germania. Diana traduce notițele lui Maru și află că germanii intenționează să elibereze gazul mortal pe Frontul de Vest. Deși comandantul său i-a interzis să acționeze, Steve, cu permisiune secretă de la Sir Patrick, îi recrutează pe spionul Sameer, pușcașul Charlie și traficantul Chief pentru a-l ajuta să prevină eliberarea gazului. Echipa ajunge pe frontul din Belgia, unde Diana merge singură și capturează șanțul inamic, permițând forțelor Aliaților să o ajute să elibereze satul Veld. Echipa sărbătorește pentru scurt timp, în timp ce Diana și Steve devin mai apropiați romantic.

Echipa află că o gală va avea loc la Înaltul Comandament German din apropiere. Steve și Diana se infiltrează separat la petrecere, unde Steve intenționează să localizeze gazul și să-l distrugă, în timp ce Diana intenționează să-l ucidă pe Ludendorff, crezând că el este Ares și astfel moartea sa va sfârși războiul. Steve o oprește pentru a nu-i periclita misiunea, dar acest lucru îi permite lui Ludendorff să elibereze gazul în Veld, ucigând toți locuitorii. Învinuindu-l pe Steve că a intervenit, Diana îl urmărește singură pe Ludendorff la o bază unde gazul este încărcat într-un avion bombardier care se îndreptată spre Londra. Diana se luptă și îl ucide pe Ludendorff, dar este confuză și deziluzionată atunci când moartea lui nu oprește războiul.

Atunci, Sir Patrick apare și dezvăluie că el este Ares. El îi spune Dianei că, deși a dat în mod subtil oamenilor idei și inspirații, folosindu-i pe Ludendorff și Maru ca spioni, decizia de a recurge la luptă și violență este doar a lor, deoarece sunt în mod inerent corupți. Când Diana încearcă să-l ucidă pe Ares cu sabia "Ucigașa de Zei", el o distruge, dezvăluind apoi că Diana că este "Ucigașa de Zei", fiica lui Zeus și a Hippolytei. Ares încearcă s-o convingă pe Diana să-l ajute să distrugă omenirea pentru a restabili paradisul pe Pământ, dar ea refuză. Între timp, echipa lui Steve distruge laboratorul lui Maru, iar Steve fură avionul care transportă otrava și îl pilotează până la o altitudine sigură unde se sacrifică și îl explodează, cu tot cu el. Ares încearcă să direcționeze furia și durerea Dianei despre moartea lui Steve pentru a o convinge s-o omoare pe Maru, dar amintirile experiențelor ei cu Steve o fac să realizeze că oamenii au bine în ei. Diana o cruță pe Maru și redirecționează fulgerul lui Ares înapoi către el, ucigându-l pentru totdeauna. Mai târziu, echipa și întreaga Londra sărbătorește sfârșitul războiului, în timp ce Diana se duce la un memorial pentru Steve, aflat pe un panou cu toți cei care au murit în război.

În prezent, Diana îi trimite un e-mail lui Bruce Wayne mulțumindu-i pentru fotografia cu ea și Steve, iar apoi își reafirmă noua misiune de a lupta în numele umanității.

Personaje[modificare | modificare sursă]

 • Diana (jucată de Gal Gadot) este o prințesă războinică a Amazoanelor
 • Steve Trevor (Chris Pine) este un pilot și spion american

Recepție[modificare | modificare sursă]

Premiu Data ceremoniei Categorie Primitor(i) Rezultat Ref(s)
AARP's Movies for Grownups Awards Readers' Choice Poll Wonder Woman Câștigat [9]
[10]
American Film Institute Awards January 5, 2018 Top Ten Films of the Year Wonder Woman Câștigat [11]
Art Directors Guild Awards January 27, 2018 Excellence in Production Design for a Fantasy Film Aline Bonetto Nominalizare [12]
Casting Society of America January 18, 2018 Feature Big Budget – Drama Lora Kennedy, Kristy Carlson, Lucinda Syson, Jeanette Benzie (Associate) Nominalizare [13]
Cinema Audio Society Awards February 24, 2018 Outstanding Achievement in Sound Mixing for a Motion Picture – Live Action Chris Munro, Chris Burdon, Gilbert Lake, Alan Meyerson, Nick Kray and Glen Gathard Nominalizare [14]
Costume Designers Guild Awards February 20, 2018 Excellence in Fantasy Film Lindy Hemming Câștigat [15]
Critics' Choice Movie Awards January 11, 2018 Best Action Movie Wonder Woman Câștigat [16]
[17]
Best Costume Design Lindy Hemming Nominalizare
Best Visual Effects Wonder Woman Nominalizare
Detroit Film Critics Society December 7, 2017 Breakthrough Gal Gadot Nominalizare [18]
Dragon Awards September 3, 2017 Best Science Fiction or Fantasy Movie Wonder Woman Câștigat [19]
Dublin Film Critics' Circle December 13, 2017 Best Director Patty Jenkins Runner-up [20]
EDA Awards January 9, 2018 Best Woman Director Patty Jenkins Nominalizare [21]
[22]
Outstanding Achievement by A Woman in The Film Industry Patty Jenkins Nominalizare
Empire Awards March 18, 2018 Best Actress Gal Gadot Nominalizare [23]
Best Director Patty Jenkins Nominalizare
Best Film Wonder Woman Nominalizare
Best Sci-Fi/Fantasy Wonder Woman Câștigat
Golden Reel Awards February 18, 2018 Feature Motion Picture – Music Score Wonder Woman Nominalizare [24]
Golden Schmoes Awards March 4, 2018 Most Overrated Movie of the Year Wonder Woman Runner-up [25]
Biggest Surprise of the Year Wonder Woman Runner-up
Best Actress of the Year Gal Gadot Nominalizare
Breakthrough Performance of the Year Gal Gadot Nominalizare
Best Blu-Ray of the Year Wonder Woman Nominalizare
Best Action Sequence of the Year No Man's Land Battle Nominalizare
Most Memorable Scene in a Movie No Man's Land Battle Nominalizare
Best T&A of the Year Gal Gadot Runner-up
Golden Tomato Awards January 3, 2018 Best Wide Release 2017 Wonder Woman 4th place [26]
Best Comic Book/Graphic Novel Movie 2017 Wonder Woman Câștigat
Golden Trailer Awards June 6, 2017 Best of Show Wonder Woman Câștigat [27]
[28]
Best Fantasy Adventure Wonder Woman Câștigat
Best Summer 2017 Blockbuster Trailer Wonder Woman Nominalizare
Best Fantasy / Adventure Poster Wonder Woman Nominalizare
Best Summer 2017 Blockbuster Poster Wonder Woman Câștigat
Golden Trailer Awards May 31, 2018 Best Action TV Spot Wonder Woman "Together" Nominalizare [29]
[30]
Best Action Poster Wonder Woman "One Sheet" Câștigat
Wonder Woman "One Sheet" P+A Nominalizare
Best Billboard Wonder Woman Nominalizare
Best International Poster Wonder Woman "Walking" Câștigat
Best Opening Title Sequence or Closing Credit Sequence Wonder Woman "Film Title" Nominalizare
Best Summer Blockbuster Poster Wonder Woman "One Sheet" Nominalizare
Hollywood Music in Media Awards November 16, 2017 Best Original Score – Sci-Fi/Fantasy Film Rupert Gregson-Williams Nominalizare [31]
[32]
Hugo Awards August 19, 2018 Best Dramatic Presentation Patty Jenkins (regizor), Allan Heinberg (scenariu, poveste), Zack Snyder (poveste), Jason Fuchs (poveste) Câștigat [33]
IndieWire Critics Poll December 19, 2016 Most Anticipated of 2017 Wonder Woman locul 9 [34]
Los Angeles Online Film Critics Society January 3, 2018 Best Female Director Patty Jenkins Nominalizare [35]
Best Stunt Work Wonder Woman Nominalizare
Best Action/War Wonder Woman Nominalizare
Best Blockbuster Wonder Woman Câștigat
Best Visual Effects Wonder Woman Nominalizare
Movieguide Awards February 2, 2018 Best Movie for Mature Audiences Wonder Woman Nominalizare [36]
MTV Movie & TV Awards June 18, 2018 Best Fight Gal Gadot vs. German Soldiers Câștigat [37]
Best Hero Gal Gadot Nominalizare
Best Movie Wonder Woman Nominalizare
Kids' Choice Awards March 24, 2018 Favorite Movie Wonder Woman Nominalizare [38]
Favorite Movie Actress Gal Gadot Nominalizare
National Board of Review January 9, 2018 Spotlight Award Wonder Woman, Patty Jenkins and Gal Gadot Câștigat [39]
Palm Springs International Film Festival January 2, 2018 Rising Star Award – Actress Gal Gadot Câștigat [40]
Producers Guild of America Awards January 20, 2018 Best Theatrical Motion Picture Charles Roven, Richard Suckle, Zack Snyder, and Deborah Snyder Nominalizare [41]
Publicists Guild Awards March 2, 2018 Motion Picture Wonder Woman Nominalizare [42]
Santa Barbara Film Festival February 3, 2018 Virtuosos Award Gal Gadot Câștigat [43]
Satellite Awards February 10, 2018 Best Adapted Screenplay Allan Heinberg Nominalizare [44]
Best Original Score Rupert Gregson-Williams Câștigat
Best Visual Effects Wonder Woman Nominalizare
Saturn Awards June 27, 2018 Best Comic-to-Film Motion Picture Wonder Woman Nominalizare [45]
Best Director Patty Jenkins Nominalizare
Best Writing Allan Heinberg Nominalizare
Best Actress Gal Gadot Câștigat
Best Supporting Actor Chris Pine Nominalizare
Best Costume Design Lindy Hemming Nominalizare
Screen Actors Guild Awards January 21, 2018 Outstanding Performance by a Stunt Ensemble in a Motion Picture Wonder Woman Câștigat [46]
Taurus World Stunt Awards May 12, 2018 Best Fight Caitlin Dechelle, Oliver Gough, Ian Pead, Nick Mitchell Roeten and Luke Scott Nominalizare [47]
Best Overall Stunt by a Stunt Woman Georgina Armstrong, Mickey Facchinello, Kim McGarrity, Natalie Padilla and Tilly Powell Câștigat
Best Stunt Coordinator or/and 2nd Unit Director Damon Caro, Tim Rigby and Marcus Shakesheff Câștigat
Teen Choice Awards August 13, 2017 Choice Movie: Action Wonder Woman Câștigat [48]
[49]
[50]
Choice Movie Actor: Action Chris Pine Câștigat
Choice Movie Actress: Action Gal Gadot Câștigat
Choice Movie: Ship Gal Gadot and Chris Pine Nominalizare
Choice Liplock Gal Gadot and Chris Pine Nominalizare
Choice Movie: Summer Wonder Woman Nominalizare
Choice Movie Actor: Summer Chris Pine Nominalizare
Choice Movie Actress: Summer Gal Gadot Nominalizare
USC Scripter Awards February 10, 2018 Best Adapted Screenplay Allan Heinberg and William Moulton Marston Nominalizare [51]
Washington D.C. Area Film Critics Association December 8, 2017 Best Production Design Aline Bonetto and Anna Lynch-Robinson Nominalizare [52]
Women Film Critics Circle December 17, 2017 Women's Work: Best Ensemble Wonder Woman Nominalizare [53]
Best Female Action Hero Wonder Woman Câștigat
Best Equality of the Sexes Wonder Woman Nominalizare

În Universul Extins DC[modificare | modificare sursă]

Deși filmul prezintă originile Dianei ca super-eroul Femeia Fantastică, aceasta nu este prima apariție a personajului în Universul Extins DC, ci a fost în Batman vs. Superman: Zorii dreptății. Filmul este al patrulea în DCEU, fiind precedat de Brigada sinucigașilor (unde personajul nu apare deloc), și urmat de Justice League (unde are un rol principal, devenind membră a echipei titulare).

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ a b http://nmhh.hu/dokumentum/198182/terjesztett_filmalkotasok_art_filmek_nyilvantartasa.xlsx  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 2. ^ a b c d Česko-Slovenská filmová databáze 
 3. ^ „Wonder Woman”, Internet Movie Database, accesat în  
 4. ^ http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=wonderwoman.htm  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 5. ^ http://www.dfi.dk/faktaomfilm/film/da/97984.aspx?id=97984  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 6. ^ http://www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?itemid=89310&type=MOVIE&iv=Basic  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 7. ^ a b Box Office Mojo, accesat în  
 8. ^ Box Office Mojo, accesat în  
 9. ^ Lee, Ashley (). „AARP's Movies for Grownups Awards: 'The Post' Leads Nominees”. The Hollywood Reporter. Accesat în . 
 10. ^ „Complete List of Winners at the 2018 Movies for Grownups Awards”. AARP. 
 11. ^ Tapley, Kristopher (). 'Get Out,' 'Wonder Woman,' 'Handmaid's Tale' Make AFI Awards Lists”. Variety. 
 12. ^ McNary, Dave. 'Star Wars: The Last Jedi,' 'Dunkirk,' 'Lady Bird' Nab Art Directors Guild Nominations”. Variety. Accesat în . 
 13. ^ „Artios Awards: Casting Society Reveals Film Nominees”. . Accesat în . 
 14. ^ „CAS Announces Nominations for the 51st CAS Awards”. Arhivat din original la . Accesat în . 
 15. ^ „CDG Awards Nominations Announced For Film & TV Costuming”. Deadline Hollywood. . Accesat în . 
 16. ^ „Critics' Choice Awards Nominations: 'The Shape Of Water' Leads With 14; Netflix Tops TV Contenders”. Deadline Hollywood. . Accesat în . 
 17. ^ „Critics' Choice Awards 2018 Winners”. Variety. . Accesat în . 
 18. ^ „The 2017 Detroit Film Critics Society Awards Nominations”. Detroit Film Critics Society. . Accesat în . 
 19. ^ Liptak, Andrew (). „The 2017 Dragon Awards are a far-ranging sci-fi and fantasy reading list”. The Verge. Accesat în . 
 20. ^ Mooney, Darren (). „Dublin Film Critics Circle Awards, 2017”. The M0vie Blog. Accesat în . 
 21. ^ „2017 AWFJ EDA Award Nominees”. Accesat în . 
 22. ^ „2017 EDA Award Winners”. Accesat în . 
 23. ^ Travis, Ben (). „Star Wars: The Last Jedi Wins Big at Rakuten TV Empire Awards 2018”. Empire. Accesat în . 
 24. ^ „Outstanding Achievement in Sound Editing – Feature Motion Picture – Music Score”. Motion Picture Sound Editors. . Arhivat din original la . Accesat în . 
 25. ^ „Golden Schmoes Winners and Nominees (2017)”. JoBlo.com. 
 26. ^ „Golden Tomato Awards – Best of 2017”. Rotten Tomatoes. . Accesat în . 
 27. ^ McNary, Dave (). 'Wonder Woman' Wins Top Prize at Golden Trailer Awards”. Variety. Arhivat din original la . Accesat în . 
 28. ^ „The 18th Annual Golden Trailer Award Nominees”. GoldenTrailer.com. Arhivat din original la . Accesat în . 
 29. ^ „2018 Golden Trailer Awards Awards”. Deadline Hollywood. . Accesat în . 
 30. ^ Hipes, Patrick (). 'Black Panther' Wins Best In Show At Golden Trailer Awards”. Deadline Hollywood. Accesat în . 
 31. ^ Pond, Steve (). „Hollywood Music in Media Awards Announces Nominees in Film, TV, & Video Game Music”. Shoot Online. Accesat în . 
 32. ^ „Hollywood Music in Media Awards: Full Winners List”. The Hollywood Reporter. . Accesat în . 
 33. ^ 2018 Hugo Awards (în engleză), The Hugo Awards,  
 34. ^ Kohn, Eric (). „2016 Critics Poll: The Best Films and Performances of the Year According to Over 200 Critics”. IndieWire. Accesat în . 
 35. ^ „Los Angeles Online Film Critics Society Film Nominations”. Los Angeles Online Film Critics Society. . 
 36. ^ „2018 Movieguide Awards Nominations”. Movieguide Awards. . Arhivat din original la . Accesat în . 
 37. ^ Nordyke, Kimberly (). „MTV Movie & TV Awards 2018 Nominations”. The Hollywood Reporter. Accesat în . 
 38. ^ „Nickelodeon Unveils Kids' Choice Awards Nominees”. The Hollywood Reporter. Accesat în . 
 39. ^ „National Board of Review Winners: 'The Post' Comes Up Strong With Best Pic, Best Actress Meryl Streep, Best Actor Tom Hanks”. . Accesat în . 
 40. ^ „Rising Star Award – 2018 Film Awards Gala”. Palm Springs International Film Festival. . Accesat în . 
 41. ^ Pedersen, Erik (). „PGA Awards Film & TV Nominations Unveiled”. Deadline Hollywood. Accesat în . 
 42. ^ Pedersen, Erik (). „Publicist Awards Nominations: 'Get Out', 'Wonder Woman', 'Feud' On List”. Deadline Hollywood. Accesat în . 
 43. ^ „Gal Gadot, Kumail Nanjiani, Timothee Chalamet Among Recipients for Virtuosos Award at Santa Barbara Film Festival”. Variety. . Accesat în . 
 44. ^ 'Dunkirk,' 'The Shape of Water' Lead Satellite Award Nominations”. The Wrap. . Accesat în . 
 45. ^ McNary, Dave (). 'Black Panther,' 'Walking Dead' Rule Saturn Awards Nominations”. Variety. Arhivat din original la . Accesat în . 
 46. ^ Hipes, Patrick (). „SAG Awards Stunt Ensemble Winners: 'Wonder Woman' & 'Game Of Thrones'. Deadline Hollywood. Accesat în . 
 47. ^ „2018 taurus world stunt awards – Winners & Nominees”. . Arhivat din original la . Accesat în . 
 48. ^ Ceron, Ella (). „Teen Choice Awards 2017: See the First Wave of Nominations”. Teen Vogue. Arhivat din original la . Accesat în . 
 49. ^ Hatchett, Keisha (). „Teen Choice Awards Reveals Full List of Nominees”. TV Guide. Arhivat din original la . Accesat în . 
 50. ^ „Teen Choice Awards 2017 Winners: 'Wonder Woman', 'Beauty And The Beast', 'Riverdale' Among Honorees”. Deadline Hollywood. Penske Business Media, LLC. . Arhivat din original la . Accesat în . 
 51. ^ Tapley, Tapley (). 'Wonder Woman,' 'Lost City of Z,' 'Big Little Lies' Among USC Scripter Finalists”. Variety. Accesat în . 
 52. ^ „The 2017 Washington DC Area Film Critics Association Awards Nominations”. Washington DC Area Film Critics Association. . Accesat în . 
 53. ^ Neglia, Matt (). „The 2017 Women Film Critics Circle (WFCC) Winners”. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]