Felix Becker

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Felix Becker
Născut(ă) (59 de ani)
Darmstadt, RFG
Înălțime1,83 m
Greutate72 kg
ȚarăGermania Germania
Armăsabie
ClubTSV Bayer Dormagen
Antrenor principalBoris Stavrev

Felix Becker (n. , Darmstadt, RFG) este un fost scrimer german specializat pe sabie, campion mondial la individual în 1994, dublu vicecampion mondial pe echipe în 1989 și 1995, campion european la individual în 1993.

Carieră[modificare | modificare sursă]

În copilărie vrea să practice fotbalul, dar tatăl său a ales scrima pentru el.[1] Începând de la vârsta de opt ani s-a format la Darmstädter Fecht-Club 1890 sub îndrumarea lui Achim Zschau și Herbert Weicker.[2] În 1979 s-a alăturat lui Fechtinternat, liceul cu program sportiv al Federației Germane de Scrimă, unde a fost pregătit de Ignace Corteyn.[3] În anul 1983 a devenit campion național a Germaniei la juniori, s-a clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial de Scrimă pentru juniori și a câștigat clasamentul general al Cupei Mondiale la juniori.

În anul 1984 a început să se antreneze cu bulgarul Boris Stavrev, noul antrenor lotului național de seniori.[3] La Jocurile Olimpice din 1988 de la Seul a ajuns în sferturile de finală, unde a fost învins de campionul olimpic en-titre Jean-François Lamour. La Campionatul Mondial din 1989 de la Denver a obținut medalia de bronz, prima medalie mondială câștigată de un sabrer german de la cel de-al Doilea Război Mondial.[3]

În anul 1993 a fost laureat cu aur la Campionatul European de la Linz, trecând în finală de ungurul Csaba Köves. A ajuns în semifinală la Campionatul Mondial din 1994 de la Essen. Fiind condus 0-7, apoi 3-12 de rusul Stanislav Pozdniakov, a revenit cu scorul de 14-14, apoi a dat tușa decisivă. Astfel a devenit primul german campion mondial la sabie.[3]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Felix Becker”. Munzinger Online/Sport – Internationales Sportarchiv (în germană). 
  2. ^ „Geschichte des Vereins”. Darmstädter Fecht-Club 1890 (în germană). 
  3. ^ a b c d Dr. Joachim Wargalla (). „Felix Becker – le premier Allemand champion du monde de sabre”. Escrime Internationale (în franceză) (11): 20. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]