Ernst-Happel-Stadion

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Ernst Happel Stadion)
Ernst-Happel-Stadion
AmplasareViena, Austria
Nume completErnst-Happel-Stadion
Foste numePraterstadion
Coordonate
Începerea construcției1929 - 1931
Deschis1931
Renovat1986
ProprietarOrașul Viena
ArhitectOtto Ernst Schweizer
BeneficiarWiener Stadthalle Betriebs- und Veranstaltungsgesellschaft m.b.H.
Capacitate53 008
Dimensiuni105 x 68 m

Ernst-Happel-Stadion este un stadion de fotbal din Viena, Austria, deschis în 1931 și renovat în 1986. Este unul din cele opt stadioane pe care s-au jucat meciurile de la Campionatul European de Fotbal 2008, cel mai mare și cel pe care s-a disputat Finala Campionatului European de Fotbal 2008.

Fotbal[modificare | modificare sursă]

Ernst-Happel-Stadion este cel mai mare stadion de fotbal din Austria. Este stadionul echipei naționale de fotbal a Austriei. Meciurile găzduite se rezumă în general la cele de cupă internă și competiții internaționale atunci când joacă una dintre echipele de top ale Vienei, FK Austria Wien sau SK Rapid Wien, pentru că stadioanele lor sunt prea mici pentru a găzdui meciuri UEFA Champions League sau Cupa UEFA. Tot aici s-au jucat derbiurile locale între Austria Viena și Rapid Viena.

Stadionul este cotat ca unul dintre stadioanele de cinci stele ale UEFA permițând găzduirea finalei UEFA Champions League. Capacitatea stadionului a fost extinsă la 53,008[1] pentru Campionatul European de Fotbal 2008, cu finala găzduită de acest stadion. Stadionul a găzduit 3 meciuri de grupă, 2 meciuri de sferturi de finală și semifinală. Recordul de spectatori a fost de 92,706 pentru un meci împotriva URSS în 1960[2]. Capacitatea a fost redusă de atunci.

Meciuri mai importante sustinute pe acest stadion[modificare | modificare sursă]

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Vienna City Government website”. 
  2. ^ „Vienna City Government website”. Arhivat din original la . Accesat în .