Emilian Crețu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Emilian Crețu
Date personale
Născut (32 de ani)
Negureni, raionul Telenești, Moldova Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Moldova.svg Moldova Modificați la Wikidata
OcupațiePrezentatorul emisiunii Dora Show, fost actor al Teatrului „Eugène Ionesco” din Chișinău
Activitate
Ani de activitate2009 - prezent
Prezență online

Emilian Crețu (n. 5 ianuarie 1987, Negureni, Telenești, RSS Moldovenească, azi Republica Moldova) este un actor, prezentator TV din Republica Moldova, de asemenea acesta este lector superior la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.[1][2]

Biografie[modificare | modificare sursă]

În 2015 și-a făcut apariția și în spațiul virtual sub denumirea de ”Emilian Cretu - Da Sunt Român”, fiind autorul dar și actorul principal al parodiilor despre diferite situații politice, sociale, economice deghizîndu-se sub diferite personaje hazlii. Aparițiile acestuia stîrnind sute de reacții și mii de viziualizări în spațiu virtual.[3]

De la 1 aprilie 2017, este prezentator al emisiunii de satiră „Dora Show” de pe Jurnal TV.[4][5] [6][7] În emisiune, joacă rolul „Doamnei Dora”.[8] În fiecare săptămână, este invitată o celebritate, pe care Emilian o descoase și o supune mai multor provocări.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Emilian Crețu – Tineri pentru tineri. Spune lumii povestea ta de succes!”. Diez.md. . Accesat în . 
  2. ^ „„Nu-mi plac femeile care „niorlăie" zi și noapte". Excentricul Emilian Crețu vorbește cu umor și sincer despre femei! (Video)”. EA.md. . Accesat în . 
  3. ^ „Emilian Crețu în studioul UNIMEDIA”. Unimedia.md. . Accesat în . 
  4. ^ „Emilian Crețu va avea propria emisiune la JurnalTV. Despre ce va fi „Dora Show" și când va fi difuzată”. Diez.md. . Accesat în . 
  5. ^ „video, foto - Într-un BMW incrustat cu cristale Swarovski și ajutată de vedete. Doamna Dora își anunță revenirea la Jurnal TV”. Zugo.md. . Accesat în . 
  6. ^ „Emilian Crețu, în rol de... „Tanti Dora – prezentatoare TV". Uite ce MAI VREA să încerce!”. SHOK.MD. . Accesat în . 
  7. ^ „Dora Show, premieră la JurnaL TV: Astăzi, de la ora 20.00”. Jurnal.md. . Accesat în . 
  8. ^ „Emilian Crețu a debutat în calitate de „prezentatoare" la „Dora Show"! Cine a fost primul invitat special al emisiunii”. EA.md. . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]