Editura Canonica

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Canonica
StatusActivă
Fondată în2007
SediuCluj
Prezență online
http://www.canonica.ro

Editura Canonica a fost înființată în anul 2007 în Cluj.

Manifestul editurii[modificare | modificare sursă]

Editura se definește printr-o viziune argheziană [1] asupra cărții și a autorului: „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”. Acest moto caracterizează atât activitatea referenților de specialitate, personalități din domeniile editoriale, cât și cea a întregii echipe redacționale.

„Împreună cu tine, cititorule, credem că o carte nu are doar o anumită soartă, după spusa lui Terentianus Maurus [2], ci și un suflet pus în ea pentru toți cei care o înconjoară. Acestea sunt regulile și măsurile noastre, într-un cuvânt canonul nostru.”

Domenii editoriale[modificare | modificare sursă]

Științe exacte (chimie, fizică, matematică), științe medicale, științe ale limbii / literatură, științe sociale (drept, sociologie), științe ale educației & psihologie, psihiatrie, artă (lucrări teoretice, albume), teologie, carte pentru copii, manuale (școlare, universitare), suporturi didactice.

Ultimele apariții[modificare | modificare sursă]

Angela Hanc, Scene din viața Maicii Domnului [carte de colorat cu fragmente din Mica Biblie și rugăciuni către Maica Domnului], 40 p., o abordare plină de farmec și de culoare prin care sunt re-prezen­tate, pe înțelesul copiilor, minunile credinței. Cartea este prefațată de pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universități „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca[3] Arhivat în , la Wayback Machine..

Legături externe[modificare | modificare sursă]