Sari la conținut

Editura Bookzone

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bookzone
Fondată2015
Fondator(i)Florin Enceanu
SediuBucurești
Prezență online
http://www.bookzone.ro

Editura Bookzone, fondată de Florin Enceanu[1][2], în anul 2015 are aproximativ 500 de titluri proprii publicate în cei 8 ani de la înființare, atât de la autori autohtoni precum Leon Dănăilă,Dan Negru, Florin Piersic[3] sau Mihai Bendeac[4] și autori internaționali Guillermo Arriaga, Danielle Steel, Raymond Moody.

Editura se bazează pe magazinul său online, dar este prezentă și în rețelele de librării din întreaga țară. Conform unui top 100 edituri din România, elaborat de Forbes, Editura Bookzone a înregistrat o creștere explozivă a cifrei de afaceri: 337%. Afacerile companiei au atins 14,3 milioane de euro, iar profitul net înregistrat a fost de 2,7 milioane de euro, cel mai mare de pe piața autohtonă, în creștere cu 191% față de 2022.[5]

Editura Bookzone activează și în Republica Moldova, având ca obiectiv strategic crearea de noi puncte de lucru în comunitățile de români din diaspora.

Gala Premiilor Literare Bookzone

[modificare | modificare sursă]

Pe 20 martie 2024 a avut loc prima ediție a Galei Literare Bookzone în cadrul Palatului Parlamentului, eveniment moderat de către realizatorul tv și radio Mihai Morar.Gala Premiilor Literare Bookzone și-a deschis astfel porțile pentru a celebra excelența literară într-un cadru marcat de discursurile memorabile ale autorilor de marcă din România.[6]

  1. ^ „Florin Enceanu, un absolvent de Politehnică, și soția lui au dezvoltat o editură și o librărie online, Bookzone, care au ajuns la afaceri de 10 mil. euro”. ZF.ro. Accesat în . 
  2. ^ „Bookzone - afacerea care a atins cifra de afaceri de 10 milioane de euro. Cum a reușit un absolvent de Politehnică să dea marea lovitură în afacerile online”. DailyBusiness.ro. . Accesat în . 
  3. ^ „Florin Piersic dezvăluie cum a ajuns să scrie „cartea fără SFÂRȘIT". „Am vrut să fie ca o poveste". Gândul. . Accesat în . 
  4. ^ „Mihai și Emilia Bendeac au donat, împreună cu Editura Bookzone, 200.000 de euro spitalului Fundeni”. Gândul. . Accesat în . 
  5. ^ Barbu, Petre (). „EXCLUSIV: Top 100 edituri din România cu bilanțurile financiare în anul 2023 - Forbes.ro”. Forbes Romania. Accesat în . 
  6. ^ „Gala Premiilor Literare BOOKZONE: Florin Piersic, Prof. Dr. Leon Dănăilă, Constantin Dulcan și Părintele Necula au fost premiați de cititori”. Gândul. . Accesat în .