Early Winter

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Early Winter
EarlyWinterCover3.PNG
Single de Gwen Stefani
Lansare Flag of Europe.svg 1 octombrie 2007

Germania 23 ianuarie 2008

Înregistrare 2006
Gen Pop rock, indie rock
Durată 4:44 (album version)
3:45 (format radio)
Casă de discuri Interscope Records
Producător Nellee Hooper
Recenzii profesioniste
Cronologie – Gwen Stefani
Now That You Got It'
(2007)
Early Winter

Early Winter” este o baladă pop rock compusă de către Tim Rice-Oxley (pianistul formației britanice Keane) pentru cel de-al doilea album al lui Gwen Stefani, The Sweet Escape (2006). Melodia a primit recenzii pozitive din partea criticilor. Începutul acesteia a fost inclus în reclama companiei Hewlett-Packard. Conform Billboard Early Winter va fi cel de-al cincelea single extras de pe albumul The Sweet Escape.

Compunerea melodiei[modificare | modificare sursă]

Stefani l-a contactat pe Rice-Oxley în noaptea de dinainte de începerea colaborării lor pentru a-i spune că vrea o baladă în genul melodiilor Eyes Without a Face (a lui Billy Idol), Killing Me Softly with His Song (a Robertei Flack) și Time After Time (a lui Cyndi Lauper). După compunerea sa, Stefani a fost mulțumită de rezultatul final și a evitat să îi aducă schimbări. Totuși, înainte de a înregistra melodia, Gwen a rescris o parte a sa. Textul piesei descrie modul în care dragostea se sfârșește.


Critici[modificare | modificare sursă]

Early Winter a primit recenzii pozitive din partea criticilor. Digital Spy a lăudat compoziția melodiei, numind-o „cel mai dramatic moment al carierei lui Stefani până în prezent”. Pitchfork Media a menționat că melodia „dovedește că Stefani poate aduce un cântec rock obișnuit la un alt nivel”. The Guardian a făcut referire la melodie, numind-o stilată, iar The New York Times a numit-o una dintre cele mai melodioase compoziții de pe album. PopMatters a remarcat vulnerabilitatea melodiei, comparabilă cu cea a melodiei Don't Speak a trupei No Doubt (din care Stefani face parte). NME a caracterizat Early Winter drept unul dintre potențialele hituri de pe albumul The Sweet Escape. Entertainment Weekly a descris piesa ca fiind o „măreață baladă puternică” în care vocea lui Stefani nu sună chiar tristă.

Videoclip[modificare | modificare sursă]

Premiera videoclipului a avut loc pe data de 13 noiembrie 2007 la LAUNCHcast. Acesta începe cu o scenă alb-negru care o are în prim-plan pe Stefani stând întinsă pe podea. În următoarea secvență Stefani este arătată mergând pe o stradă luminată în roșu. Acțiunea se mută rapid într-o cameră spațioasă situată lângă o gară, unde Stefani cântă refrenul melodiei într-o ploaie de petale roșii de trandafiri. Deasemenea sunt arătate și secvențe cu artistă uitându-se într-o oglindă și cântând. Stefani este surprinsă stând pe podea, plângând și cântând melodia. Aceasta mai este surprinsă mergând în sens contrar deplasării unui tren într-o gară. Videoclipul se termină cu Stefani fugind din camera spațioasă.

În videoclip, Gwen Stefani poartă o rochie verde, creație Dolce and Gabbana, care apare și pe coperta singleului.

Sophie Muller este producătoarea videoclipului. Pentru crearea acestui clip ea a preferat să filmeze în trei orașe din Europa: Milano (Italia, Praga (Cehia) și Budapesta (Ungaria), de-a lungul turneului The Sweet Escape Tour. În Milano au fost filmate unele cadre într-o biserică și într-un restaurant. În Budapesta au fost filmate secvențele din gară, în Gara Nyugati.

Videoclipul a fost vizionat de milioane de ori în cadrul YouTube.

Formats and track listing[modificare | modificare sursă]

Germany CD Single[1]
  1. "Early Winter" (Album version)
  2. "Early Winter" (Live)

Topuri[modificare | modificare sursă]

Stefani interpretând Early Winter în cadrul turneului The Sweet Escape Tour.

Early Winter a devenit încǎ un Top20 hit în Europa pentru Stefani. Melodia nu a fost lansatǎ și în S.U.A.

Charts[modificare | modificare sursă]

Chart (2007) Peak
position
Austria Top 75[2] 36
Bulgaria Singles Top 40[3] 28
Czech Singles Chart[4] 19
Euro Chart[5] 7
German Hot 40[6] 6
European Top 20[7] 7
Estonia Chart 7
Faroe Islands Top 20[8] 10
Finland Top 20[3] 14
Germany Singles Top 100[3] 6
Lithuania Top 40[9] 19
Macedonian Top 30[10] 3
National Chart[11] 4
Romanian Top 100[12] 40
Slovakia Singles Chart[13] 6
Billboard European Hot 100[14] 26

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]