Duran Duran

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Duran Duran
Duran Duran.jpg
Duran Duran
Date personale
Gen muzical New Wave  Modificați la Wikidata
Membri
Simon Le Bon[*]
Nick Rhodes[*]
John Taylor[*]
Roger Taylor[*]
Andy Taylor[*]
Warren Cuccurullo[*]
Stephen Duffy[*]
Sterling Campbell[*]  Modificați la Wikidata
Prezență online

Duran Duran este o formație britanică aparținând curentului New Wave și care a devenit cunoscută pentru hiturile sale electrizante și clipurile video pline de viața. Dintre toate formațiile ce fac parte din curentul New Romantic, Duran Duran a avut cel mai mare succes comercial și a devenit liderul formațiilor britanice care au invadat piata americană. Cu toate că înca e considerată o formație a anilor 80, Duran Duran a continuat să înregistreze și sa aibă succes în cei 30 de ani de activitate.

Formația a vândut peste 70 de milioane de discuri în lume, are 18 single-uri în Billboard Hot 100 și 40 în Top 40 din UK Single Chart. Printre single-uri se numară „Rio”, „Hungry Like a Wolf”, „Is there something I should know?”, „The Reflex”, „A View to a kill”, tema filmului James Bond, din anii 80 și „Ordinary World” și „Come Undone” de la începutul anilor 90. Duran Duran a fost înființată de Nick Rhodes (clape) și John Taylor (bass). Lor li s-au alăturat mai apoi Roger Taylor (tobe), Andy Taylor (chitară) și Simon le Bon (voce). Nici unul dintre cei trei Taylor nu sunt rude.

Chitaristul Warren Cuccurullo a făcut și el parte din formație în perioada 1989-2001, iar bateristul Sterling Cambell a fost membru al formației din 1989 pâna în 1991. Deși formația nu s-a destramat niciodată, a suferit totuși mai multe modificări de-a lungul anilor. Reunirea celor cinci membri fondatori la începutul lui 2000 a generat agitație în lumea muzicala și în rândul fanilor.

Duran Duran a lansat în 2004 primul album în formula inițiala intitulat „Astronaut” iar următorul urmează a fi lansat la începutul anului 2007.

Bibliografie[modificare | modificare sursă]